اشتغالزایی برای ۴۲ هزار نفر در مناطق محروم با دستور رییس جمهوری

استان ها - ایرنا - امروز دوم اردیبهشت ماه در شصت و چهارمین برنامه افتتاح طرح ها، نوبت بهره برداری از طرح های ملی وزارت جهاد کشاورزی بود که چهار هزار و ۶۳۵ طرح کشاورزی در حوزه آب، شیلات و دام و طیور با دستور رییس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانسی افتتاح شد.

به گزارش گروه استان ها ، بر اساس برآوردهای انجام شده ارزش ریالی این طرح ها هشت هزار و ۱۲۷ میلیارد ریال است  و قرار است با بهره برداری از آنها زمینه اشتغال ۴۲ هزار و ۳۰۰ تن از هموطنان مهیا شود و تلاشی در جهت تمرکز جمعیت در مناطق محروم به شمار می آید. 

طرح های کشاورزی امروز که با دستور رییس جمهوری افتتاح شد به طور کلی شامل طرح آبیاری ۱۴ هزار هکتار دشت سیستان، سه هزار و ۹۱۳ طرح سامانه های نوین آبیاری به مساحت ۷۲ هزار هکتار، ۱۵۰ طرح حوزه شیلات و نیز ۵۷۱ واحد دام و طیور در سطح کشور بود.

آبیاری ۱۴ هزار هکتاری دشت سیستان

یکی از طرح های به بهره برداری رسیده امروز ،فاز دوم طرح ۴۶ هزارهکتاری آبرسانی دشت سیستان در سطح ١۴ هزار هکتار بود که  به دستور رییس جمهوری از طریق ویدئوکنفرانس افتتاح و بهره‌برداری شد.

طرح آبیاری ۱۴ هزار هکتار اراضی در محدوده پنج شهرستان زابل، زهک، هیرمند، نیمروز و هامون به ارزش ۸۲۰ میلیارد تومان است که امروز با هدف تامین آب پایدار و احیای کشاورزی قابل برنامه ریزی و ایجاد توازن و عدالت در توزیع آب به بهره برداری رسید و قرار است برای ۲۰ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کند.

محمد علی نیکبخت، مجری طرح آبرسانی دشت سیستان در مراسم افتتاح این طرح از طریق ویدئو کنفرانس در محل ایستگاه پمپاژ اصلی شهید محبعلی فارسی طرح آبیاری دشت سیستان گفت: با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و ضرورت ارتقای بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی و توزیع عادلانه آب در منطقه سیستان اجرای این طرح عظیم در دولت تدبیر وامید و با عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب با تأمین اعتبار از صندوق توسعه ملی طراحی و اجرای خطوط لوله انتقال وتوزیع آب در سطح ۴۶ هزار هکتار در گستره ٢٠٣ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان  با ۴٠٠ میلیون مترمکعب آب تخصیصی از چاه نیمه ها در سال ١٣٩۴ آغاز شد.

نیکبخت افزود: همچنین بر اساس برنامه،  ۶۵ هزار بهره بردار دارای حق آبه از مزایای طرح عظیم آبرسانی ۴۶هزارهکتاری دشت سیستان بهره مند می شوند.
وی تصریح کرد: فاز نخست طرح در سطح ٣٢ هزار هکتار در خرداد ١٣٩٩ با حضور وزیر جهاد کشاورزی به بهره‌برداری رسید. ضمن اینکه از ۲۰ مهر ماه سال گذشته تاکنون در سه نوبت ٢۶٠ میلیون مترمکعب آب تخصیصی چاه نیمه ها از طریق این شبکه در محل حوضچه های پنج هکتاری به کشاورزان تحویل شده است و کشاورزان سیستان حدود ۵۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خود را به زیر کشت برده که ١٠ هزار هکتار مازاد بر اراضی تحت پوشش طرح است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان ، قابلیت افزایش اراضی زیرپوشش طرح تا ۶١ هزار هکتار در صورت تامین و تخصیص حقابه بیش از ۴٠٠ میلیون مترمکعب، حفاظت از کانال های سنتی و آبیاری در شرایط سیلاب و طغیان رودخانه هیرمند و امکان اجرای سیستمهای نوین آبیاری در سطح مزارع بعد از حوضچه های پنج هکتاری بدلیل تحت فشار بودن سیستم انتقال آب را از مهمترین ویژگی های شاخص طرح برشمرد.
مجری طرح آبرسانی دشت سیستان عمده مطالبه مردم پس از اجرای طرح را اقدام دیپلماسی جدی برای پایدار سازی حقابه بین المللی سالیانه رودخانه هیرمند و تعیین سازمان متولی حفظ و نگهداری طرح مطرح کرد و گفت: با دستیابی به این خواسته ها و بهره گیری کامل از ظرفیت طرح ۴۶ هزارهکتاری توسعه بخش کشاورزی منطقه محقق خواهد شد.

به گزارش ایرنا طرح ۴۶ هزار هکتار انتقال آب با لوله در دشت سیستان در سال ۹۳ بعد از سفر رییس جمهوری و اعضای هیات دولت به سیستان و بلوچستان مصوب و اعتبارات آن به دستور رهبر معظم انقلاب از منابع صندوق توسعه ملی تامین شد. این طرح با توجه به خشکسالی های ۲۰ ساله سیستان و بلوچستان می تواند با تامین آب مطمئن در طول سال نوید دهنده رونق کشاورزی منطقه باشد.

سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان و همسایگی کشور افغانستان واقع شده است.

افتتاح سامانه های نوین آبیاری و مراسم نمادین آن در قزوین

همانطور که در ابتدای گزارش عنوان شد، سه هزار و ۹۱۳ طرح سامانه های نوین آبیاری به مساحت ۷۲ هزار هکتار نیز از دیگر طرح هایی بود که به دستور رییس جمهوری افتتاح شد.

براساس این گزارش، بخش دولتی در این طرح ها به ارزش ۷۶۶ میلیارد تومان و بخش خصوصی به ارزش ۴۰۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است .

افزایش راندمان آبیاری و ارتقای بهره وری آب، اشتغال پایدار و تمرکز جمعیت در مناطق محروم، افزایش تولید محصولات کشاورزی ۳۰ درصد، کاهش مصرف کود و سم و کاهش ۲۵ درصد مصرف انرژی از جمله هدف بهره برداری از سامانه های نوین آبیاری تحت فشار است.

و اما بهره برداری از ۱۱۵ طرح آبیاری نوین در  چهار هزار هکتار از  اراضی کشاورزی استان قزوین از جمله طرح های یاد شده بود که امروز پنجشنبه با دستور رئیس جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شد.

آیین افتتاح نمادین نیز در طارم سفلی شهرستان قزوین برگزار شد. در مراسم نمادین بهره برداری از این طرح ها یک پروژه آبیاری نوین در باغات زیتون به وسعت ۳۵۶ هکتار مورد بهره برداری قرار گرفت  که با اجرای آن برای ۳۸ نفر به شکل مستقیم اشتغالزایی می شود.

میزان اعتبار کمک بلاعوض دولت در این طرح ۱۸ هزار و ۸۷۲ میلیون ریال و میزان مشارکت بهره برداران نیز ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیون ریال بوده است که با اجرای آن ، سالانه بیش از ۷۵۰ تن روغن زیتون از این باغات استحصال می شود.
 

در کنار افتتاح این طرح، پایان عملیات اجرایی تجهیز ۲۰ هزار هکتار از سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان قزوین که از مصوبات سفر رئیس جمهوری به استان قزوین در سال ۹۵ بود، اعلام شد و بدین ترتیب یکی دیگر از مصوبات دولت در این استان به طور کامل عملیاتی شد و به بار نشست.

 نزدیک به ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به آبیاری نوین مجهز شده است.۴۷ درصد از مجموع تجهیز اراضی کشاورزی این استان به آبیاری های نوین در دولت یازدهم و دوازدهم رقم خورده است.

استان قزوین دارای ۷۵ هزار هکتار باغ میوه است که از این رقم ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ زیتون است. ضمن اینکه این استان در تولید زیتون رتبه دوم کشور را داراست.

افتتاح ۵۷۱ طرح در حوزه دام و طیور

افتتاح ۵۷۱ طرح حوزه دام و طیور از دیگر طرح های افتتاح شده با دستور رییس جمهوری بود.اگر بخواهیم به جزییات ۵۷۱ طرح مورد نظر در حوزه دام و طیور وارد شویم باید اذعان داشت که از این تعداد طرح،  ۱۳۶  واحد به عنوان واحد تولید  شیرخام، ۲۶۶ انواع واحد پرواربندی به ظرفیت ۲۴۶ هزارو ۳۶۰ راس و تولید ۱۰ هزار تن گوشت قرمز در سال، پنج واحد پرورش شتر به ظرفیت ۴۶۵ نفر و یک واحد پرورش قوچ و میش وحشی به ظرفیت ۲۹ راس درزمره ۵۷۱ طرح افتتاح شده بود.

همچنین ۷۳ واحد مرغداری گوشتی به ظرفیت ۲ میلیون و۶۵۰ هزار و ۹۰۵ قطعه و تولید ۱۸ هزار تن گوشت مرغ، ۱۳ واحد مرغداری مادر گوشتی به ظرفیت ۹۶۶ هزارو ۴۰۰ قطعه با تولید ۱۴۵ میلیون قطعه جوجه یک روزه، ۱۹ واحد مرغداری تخمگذار با ظرفیت ۲ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۲۰۰ قطعه و تولید ۳۲ هزار و تن تخم مرغ در سال، ۴۸ واحد پرورش سایر ماکیان به ظرفیت ۳۹۸ هزارو ۳۵۵، ۲ واحد پولت تخمگذار به ظرفیت ۳۶۰ هزارو ۲ واحد کارخانه جوجه کشی به ظرفیت ۳۵ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه نیز جزو ۵۷۱ طرح حوزه دام و طیور به شمار می آید.

.این پروژه ها با پنج هزارو ۵۷۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ۶ هزارو ۵۸۰ نفر اشتغالزایی ایجاد می کند.

بوشهر و نخستین واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی

نخستین واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی در استان بوشهر با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان از جمله واحدهای تولیدی بود که به صورت نمادین در ارتباط ویدئو کنفرانسی با دستور رئیس جمهوری بهره‌برداری شد.

معاون امور دام  وزیر جهاد کشاورزی در این آئین گفت: ظرفیت تولید این واحد در فاز نخست ۲۰ هزار قطعه است که در آینده نزدیک با اجرای طرح توسعه ای ، این میزان با افزایش ۲ برابری به ۴۰ هزار قطعه افزایش می‌یابد.

مرتضی رضایی افزود: در طرح توسعه این واحد تولیدی همچنین کارخانه جوجه‌کشی با ظرفیت ۱۷ میلیون  قطعه در سال اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد:  از مجموع ۱۴ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده  ۶میلیارد تومان تسهیلات بانکی و مابقی آن آورده سرمایه‌گذار است.همچنین پروژه در فاز نخست در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع و با زیربنا ۴هزار و ۴۵۷ متر اجرا شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز گفت: ظرفیت اشتغال نخستین واحد تولیدی مرغ مادر گوشتی این استان ۱۶ فرصت شغلی مستقیم و ۲۰ فرصت شغلی غیرمستقیم است.

محمدتقی منوچهری افزود: اجرای این طرح یکی از مهم‌ترین حلقه‌های تولید گوشت مرغ در استان بوشهر است و منجر به کاهش هزینه تولیدکنندگان خواهد شد.

وی ادامه داد: امید است با فعالیت این واحد تولیدی در کنار کشتارگاه مدرن مرغ در گناوه با همت بهره‌برداران و تولید کنندگان وضعیت تولید مرغ استان بیش از پیش بهبود یابد.

منوچهری افزود: در استان بوشهر اکنون ۲۱۷ واحد مرغ‌داری صنعتی با ظرفیت تولید سالانه ۳۸ هزار تن فعال است.

معاون امور اقتصادی استاندار بوشهر نیز گفت: این استان با برخورداری از شمار قابل توجهی واحدهای مرغداری از لحاظ تولید مرغ در جایگاه پنجم تولید مرغ کشور است.

سعید زرین فر افزود: تا پیش از این تولیدکنندگان باید جوجه‌ یک روزه را از استان‌های شمالی بوشهر تامین می‌کردند که اکنون زمینه تولید آن در استان فراهم شده است.

آغاز افتتاح ۱۵۰ طرح در حوزه شیلات از استان بوشهر

برنامه افتتاح ها به طرح های یاد شده ختم نشد بلکه در ادامه افتتاح های امروز با دستور رییس جمهوری، ۱۵۰ طرح در حوزه شیلات نیز درزمره برنامه های امروز رییس جمهوری بود که در مراسمی نمادین در بوشهر به افتتاح رسید.

افتتاح ۹۸ طرح تکثیر و پرورش ماهیان سردابی، گرمابی، زینتی و سایر آبزیان در ۱۶ استان به میزان چهار هزارو ۳۴۵ تن و ۸۶.۰۸۵ میلیون قطعه ، جزو ۱۵۰ طرح شیلاتی مورد نظر بود.

همچنین۶ طرح تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری در پنج استان به میزان ۳ / ۱۶۶  تن، ۳۲ طرح تکثیر و پرورش میگو در سه استان به میزان ۱۳ هزارو ۶۱۱ تن و ۵۰ میلیون قطعه، ۱۱ طرح پرورش ماهی در دریا (قفس) در ۶ استان به میزان ۹۲۳ تن، سه طرح بهسازی و ساماندهی بنادر صیادی در۲ استان به میزان ۲۱ هزار و ۸۰۰ تن از دیگر طرح هایی بودند که با دستور رییس جمهوری افتتاح به بهره برداری رسیدند.

این پروژه‌ها با ۹۳ میلیارد تومان سرمایه بخش دولتی و ۴۹۲ میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی برای ۱۵ هزارو ۷۲۰ نفر اشتغالزایی ایجاد می کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در این آئین گفت: از این مبلغ ۹۳ میلیارد تومان سرمایه بخش دولتی و ۴۹۲ میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی  است که  زمینه  اشتغال  ۱۵ هزارو ۷۲۰ نفر را فراهم کرده است.

نبی الله خون میرزایی اضافه کرد: با بهبود تکنیک های پرورش، توسعه مکانیزاسیون، انجام کارهای اصلاح نژاد مستمر و مدیریت بهداشتی بهینه تولید در واحد سطح از ۲.۶ تن در هکتار در سال ۱۳۹۲ به ۴.۲ تن در هکتار در سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است.

وی یادآورشد: با توسعه مکانیزاسیون میزان تولید در واحد سطح ارتقا می یابد و اگر انرژی ارزان قیمت مانند گاز را به مجتمع های پرورش میگو برسانیم و سیستم پرورش در فضایی مانند گلخانه در فضای بسته انجام شود امکان پرورش به بیش از یک دوره در سال افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به نقش مکانیزاسیون در افزایش تولید گفت: در زمان حاضر میانگین برداشت میگو در مزارع برق‌دار کشور بیش از ۶ تن و مزارع بی بهره از برق ۳.۵ تن در هکتار است که  ضمن تقدیر از وزارت نیرو انتظار میرود رئیس جمهوری دستور احداث پست و خطوط انتقال برق برای آبزی پروری کشور برای پشتیبانی از تولید و شتاب این صنعت صادر و کار دولت تدبیر و امید در این بخش تکمیل شود.

خون میرازیی با اشاره به صادر ۷۰ درصدی میگوی پرورشی کشور گفت: در سه سال گذشته میانگین صادرات میگو ۲۹ هزار تن در سال بوده و در ۱۱ ماه سال گذشته بیش از ۱۷ هزار تن از محصول تولیدی کشور به خارج صادر شده است. 

وی یادآورشد: در سال‌های اخیر محصولات شیلاتی کشور به ۲۶ کشور صادر شده اند.

خون میرزایی گفت: با برنامه ریزی انجام شده در مجموع  با بهره برداری از ۱۶هزار هکتار مزارع پرورش میگو کشور به بیش از تکلیف ۶۰ هزار تنی هدف برنامه ششم میگوی پرورشی تولید می شود.

وی بیان کرد: تاکنون بیش از ۶۴هزار هکتار مزارع پرورش میگو به متقاضیان واگذار شده که بیش از ۴۰ هزار هکتار آن در دولت تدبیر و امید بوده است.

خون میرزایی اضافه کرد: تا پایان دولت تدبیر و امید ۲۳هزار هکتار از مزارع پرورش میگوی کشور به بهره برداری می رسد که مجموع این سطح برای تولید حداقل ۱۰۰ هزار تن پاسخگو است که این میزان تکلیف پیش بینی شده در سال ۱۴۰۴ است.

وی با اشاره به اینکه استان بوشهر قطب تولید میگوی پرورشی کشور به شمار می رود گفت: آبزی پروری ساحلی و دریایی از مزیت های چشم گیر این استان است و امروز زنجیره های تولید میگوی پرورشی در این استان تکمیل شده است.

رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در سال گذشته ۲۳هزار و ۶۰۰ تن میگوی پرورشی در استان بوشهر تولید شده است و برای امسال نیز برنامه ریزی لازم برای تولید بیش از ۳۰ هزار تن انجام شده است. 

وی در خصوص مجتمع پرورش میگوی بامداد شیف گفت: تاکنون ۲ فاز پرورش میگو در منطقه شیف شهرستان بوشهر به بهره بردرای رسیده و امروز فاز توسعه ای آن به نام بامداد با همت سرمایه گذاران توسعه گر و کارآفرین و سرمایه گذاری ۲۴۰ میلیارد تومانی بخش‌های دولتی و خصوصی و احداث همه زیرساخت‌های مزارع به دست سرمایه گذاران در وسعت ناخالص ۹۰۰ هکتار و وسعت خالص ۷۰۰ هکتار در قالب ۲۸ مزرعه ۲۵ هکتاری مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

خون میرزایی افزود: مجتمع توسعه ای بامداد شیف با هدف تولید سه هزار و ۵۰۰ تن میگوی پرورشی و کارآفرینی برای ۷۰۰ نفر مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

رییس جمهوری: سیستم آبیاری تحت فشار بیش از ۲ برابر کل تاریخ ایران است 

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز پنجشنبه در شصت و چهارمین برنامه جهش تولید در بهره برداری از طرح های ملی بخش کشاورزی  بعد از ارائه گزارش وزیر جهاد کشاورزی افزود: با این گزارش مشخص شد تحقق وعده ای که در سیستان برای ۴۶ هزار هکتار دادیم، امروز نهایی شده است.

وی با بیان اینکه آبیاری تحت فشار در هشت سال دولت تدبیر و امید بیش از ۲ برابر کل تاریخ ایران شده است، افزود: در طول تاریخ ایران آبیاری تحت فشار تا سال ۹۲ یک میلیون و ۲۰۰ هزار بوده است و از سال ۹۲ تاکنون به۲ میلیون و ۴۰۰ رسیده است؛ یعنی سیستم آبیاری تحت فشار بیش از ۲ برابر کل تاریخ ایران شده است. در محصولات شیلات نیز ۵۰ درصد رشد داشته ایم.

رییس جمهور اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب که نسبت به همه مردم حالت پدری دارند،  اما نسبت به سیستان و بلوچستان یک توجه خاص و ویژه دارند. ایشان پروژه های سیستان و بلوچستان را دنبال می کردند. به طور هفتگی که خدمت ایشان می رسیدم و می‌رسم، در زمانی که این طرح‌ها مطرح بود ایشان از من سوال می کردند که این طرح ها به کجا رسیده و در چه مرحله ای است؟  در بعضی از پروژه ها تاکید می کردند که انجام شود. این دال بر اهتمام شخص رهبری نسبت به توسعه و آبادانی استان سیستان و بلوچستان است که استان بسیار مهمی برای ما با مردمی بسیار خوب و پرتلاش است.   
 

وی بعد از استماع گزارش در حوزه دام و طیور گفت:‌ ما در بحث کره به خودکفایی رسیدیم و می توانیم جزو صادرکنندگان این محصول باشیم و در زمینه مرغ هم نیازمندی‌های ما به خارج کم می‌شود و به خودکفایی کامل می رسیم.  

روحانی تاکید کرد: گاهی اوقات بعضی‌ها می گویند تحریم چه کار به مرغ دارد، مرغ که تحریم نشده است. مردم باید بدانند که در مرغ اجداد آنهایی که وارد می کردیم تحریم شدیم و نگذاشتند و می خواستند اخلال ایجاد کنند که در داخل کشور اصلا مرغ تولید نشود.  از طرف دیگر نهاده‌هایی که وارد می کنیم از طریق ارز و سیستم بانکی است که با فشارها و مشکلاتی که برای ما ایجاد کردند خرید و وارد کردن آنها با مشکلات فروانی توام بود.

رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه در تحریم ظالمانه ضد انسانی ترامپ که تا امروز هم ادامه دارد در همه جا این تحریم تاثیرگذار بوده است،  یادآور شد: البته عده ای آشنا نیستند،  درصد درست می کنند و می گویند ۳۰ درصد مشکلات به خاطر تحریم است و ۷۰ درصد به دلیل مدیریت است که این حرف کاملا و غلط و نادرست است چرا که  آنها نمی دانند که تحریم در چه زمینه‌هایی تاثیرگذار است و مشکلات ایجاد می کند و نمی دانند که  تحریم در کل تولید و در بخش کشاورزی و صنعت تحریم تاثیرگذار است.  

رییس جمهوری گفت: آنها نمی دانند که در بخش تولید و صنعت و کشاورزی اگر نهاده های لازم و مواد اولیه به موقع وارد نشود، تولید متوقف می شود بنابراین تحریم در واردات و صادرات ما تاثیرگذار است.

وی افزود: امروز شصت و چهارمین پنجشنبه افتتاح بود که از آغاز سال ۹۹ شروع شده بود و تا هفته پایانی این دولت ادامه پیدا می کند. هدف ما از این طرح‌ها این بود که به دنیا بفهمانیم که تحریم و فشار نمی‌تواند ملت را در مسیر رشد و توسعه متوقف کند.  

روحانی با بیان این که در ماه‌هایی که در سال ۹۹ و آغاز سال ۱۴۰۰ با وجود تحریم شدید و هم کرونا گذشت افتتاح طرح‌های مهم تولیدی ادامه پیدا کرد،  ادامه داد: افتتاح امروز در بخش کشاورزی است که برای ما بسیار اهمیت دارد و استراتژیک است به دلیل اینکه ماده اولیه بسیاری از بخش‌های صنعت به کشاورزی ارتباط دارد و صدها نوع فعالیت صنعتی وابسته به کشاورزی است.  

وی در ادامه افزود: در هشت سال دولت یازدهم و دوازدهم و علیرغم همه فراز و نشیب‌ها و تحریم ها و مشکلات و حوادثی مثل کرونا باز هم در کشاورزی توفیقات بسیار مهمی را بدست آوردیم. آبیاری تحت فشار و سامانه‌های مدرن ما در این ۸ سال اگر با کل تاریخ ایران و رژیم گذشته مقایسه کنیم به اندازه همان و مقداری بیشتر در این ۸ سال انجام گرفته که کار بسیار عظیم و بزرگی است.

روحانی گفت: ما کشوری در شرایط خشکسالی هستیم که در استفاده از آب باید حداکثر مراعات را انجام دهیم که یکی از راه‌های آن استفاده از آبیاری نوین است.

وی افزود: در سیستان گزارش شد که ۲۶۰ میلیون مترمکعب به دشت سیستان منتقل شد که اگر سیستم نقل و انتقال آب از طریق لوله نبود و از طریق انهار انجام می شد مثل سابق انجام دهیم ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب کم می شد و از بین می‌رفت. سیستم‌های نوین برای این است که بتوانیم از این آب حراست و حفاظت کنیم و به بهترین وجه استفاده کنیم.

روحانی ادامه داد: آماری هم اعلام شده که بهره‌وری ۶ درصد بالا رفته است و این مهم است که بهره وری از ۳۹ به ۴۵ رسیده است. این نشان می دهد که در این سرزمین خیلی تلاش شده است. امسال هم سال خشکی داشتیم و بارندگی ها نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است بنابراین مشکلات فراوانی برای بخش های مختلف ایجاد کرده و می کند این نشان می دهد که برای برای آب آشامیدن و کشاورزی استانها به خصوص در تابستان فکر کنیم.

رییس جمهوری با تاکید بر این که دولت همه تلاش بر این بوده که در بخش کشاورزی شاهد تحول بزرگی باشیم گفت: آمار این هشت سال را با سال های گذشته مقایسه کنند که این دولت توانست در چه زمینه هایی به خوداتکایی و خودکفایی برسد. در بحث گندم، روغن و دانه‌های روغنی حرکت‌های خوبی انجام گرفت. در مساله کولزا تولیدات به سه برابر رسید. کشت های گلخانه ای پیشرفت بسیار خوبی پیدا کرد و امروز در زمینه آبزیان مانند ماهی و میگو هم کیفیت تولید و هم بهداشت آن بالا رفته است.

وی افزود: آمار خوبی بود که در سال ۹۲ آنچه استفاده می کردیم ۲.۶ تن در هکتار بوده که به ۴.۲ تن رسیده که نشان از یک پیشرفت خوب و قابل ملاحظه ای پیدا کردیم. میگو جزو محصولات صادراتی است که خوب صادر می شود و زمینه خوبی برای صادرات وجود دارد که البته برای مصرف داخلی هم حایز اهمیت است.

روحانی ادامه داد: افتتاح امروز ما در آبیاری مدرن ۷۲ هزار هکتار بود که  این نشان یک حرکت بزرگ است و در طول یکسال گفتند حدود صدهزار هکتار آبیاری مدرن انجام شده است و در سال پیش رو هم بیش از این ابیاری مدرن انجام می‌گیرد که این کار بسیار بزرگی است که در کشور در حال پیشرفت است. بنابراین بخش کشاورزی به عنوان امنیت غذایی و صادرات محصول و  خودکفایی در بسیاری از زمینه‌هایی که واقعا می توانیم خودکفا شویم اهمیت دارد.  

 ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار هکتار تحت سیستم های نوین آبیاری در دولت تدبیر و امید

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تا قبل از دولت تدبیر و امید تمام سیستم‌های نوین آبیاری کشور یک میلیون و ۲۹۰ هزار هکتار بود گفت: اکنون با اقدامات صورت گرفته در دولت تدبیر و امید این عدد به ۲ میلیون و ۴۷۲ هزار هکتار رسیده که عدد قابل توجهی است.

«کاظم خاوازی» روز پنجشنبه در مراسم ملی بهره برداری از طرح های بخش کشاورزی با حضور ریاست جمهوری افزود: این افزایش صرف نظر از اهمیتی که در بخش کشاورزی دارد موجب رشد تولید در بخش صنعت شده به گونه ای که در بخش تولید شیرآلات و لوله های مورد نیاز پیشرفت چشمگیری ایجاد کرده است.

خاوازی در توضیح پروژه های امروز بخش کشاورزی گفت: چهار هزار و ۶۳۵ طرح به بهره برداری رسید که بیش از هشت هزار و ۲۱۷ میلیارد ریال ارزش سرمایه گذاری آنها است و حدود ۴۲ هزار و ۳۰۰ نفر اشتغال زایی به همراه دارد.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان ساخت: این پروژه‌ها در چهار بخش پروژه بزرگ آبرسانی در سیستان و بلوچستان، سیستم های نوین آبیاری ، بخش شیلات و پروژه  چهارم در بخش دام و طیور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha