به گزارش ایرنا، عملکرد درخشان دولت در حوزه های مختلف از جمله گاز استان کرمان با گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع، زمینه توسعه متوازن، آبادانی و محرومیتزدایی حتی در دورترین مناطق این استان را طی هشت سال گذشته فراهم آورده که پوشش ۲برابر گازرسانی در مناطق روستایی کرمان از ۲۶ درصد به ۵۰ درصد بخوبی نشانگر این تحولات زیرساختی است .
امروزه گاز به عنوان سوختی ارزان قیمت و پاک در دنیا ضرورت و کاربردهای گوناگونی دارد و کشور ایران نیز باوجود منابع غنی گازی، از این حیث جزو سه کشور برتر جهان قلمداد میشود لذا نعمت گاز از جنبههای مختلفی همچون تامین انرژی مورد نیاز صنایع، تولید و استفادههای ضروری مردم این خطه، همواره از اهمیتی بسیار برخوردار بوده است.
استان کرمان از سال ۷۲ به شبکه سراسری گاز کشور متصل شد و اینک پس از ۲۸ سال، بیش از ۹۷ درصد از جمعیت شهری و بیش از ۵۰ درصد خانوار روستایی استان از این نعمت برخوردار شدهاند که کسب این جایگاه کارنامه قابل قبولی از زمان استقرار نظام جمهوری اسلامی و اقدامات بیش از هفت ساله دولت را نمایش میدهد.
آمار و ارقام نشان میدهد که در واقع شتاب گازرسانی همراه با توجه ویژه مسئولان به این بخش طی دوران فعالیت دولت تدبیر و امید در استان کرمان چشمگیر بوده و رشد گازرسانی با وجود تمامی مشکلات و محدودیتهای اقتصادی و بودجهای کنونی کشور در دیار کریمان هرگز معطل نمانده و یکی از اصلی ترین نیازهای کنونی زندگی مردم دیار کریمان را با ثبت رکوردی بیسابقه تامین کرده است.
اقدامات دولت و تاثیر گازرسانی بر زندگی مردم
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت گاز با بیان اینکه گازرسانی به روستاها از مشخصههای دولت تدبیر و امید است گفت: در طول فعالیت این دولت ۳۲ هزار روستای کشور به شبکه گازرسانی متصل شد.
حسن منتظرتربتی افزود: در ابتدای دولت تدبیر و امید تعداد ۱۴ هزار روستا به شبکه گاز وصل بود که ۳۲ هزار روستا در این دولت از نعمت برخوردار شد و عملیات گازرسانی به چهار هزار و ۳۰۰ روستا نیز در دست اجراست.
وی اظهار داشت: ۲۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای گازرسانی به روستاهای کشور اختصاص داده شده و هشت هزار میلیارد تومان نیز توسط مردم در این بخش هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت گاز تاکید کرد: قول میدهیم تا پایان دولت دوازدهم ۳۵ هزار روستا گازدار شود و عملیات گازرسانی به ۲۱ هزار روستا نیز در دست اجرا داریم که میتوان گفت در این دولت، هر هفته به ۵۰ روستا گازرسانی شده است.
وی بیان داشت: گازرسانی رونق مربوط به صنایع را در پی دارد و ۴۰ هزار میلیارد تومان از جایگزینی گاز به جای سوخت های دیگر درآمدزایی برای دولت داشته است.
منتظرتربتی با بیان اینکه یکی از مشکلات مردم روستایی ما حمل کپسول گاز توسط زنان و مردان بوده است تصریح کرد: تقریبا بیش از پنج میلیارد لیتر فرآورده جایگزین شده و حدود روزی یک میلیون کپسول از دوش مردم برداشتیم.
۹۷ درصد خانوارهای شهری کرمان گازرسانی شدند
استاندار کرمان با بیان اینکه اتفاقات بسیار مطلوبی طی دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه گازرسانی به مردم این استان رخ داده گفت: پوشش خانوار شهری اکنون با وجود توسعه شبکه به نزدیک ۹۷ رسیده است.
علی زینیوند با تشریح بخشی از اقدامات شاخص دولت یازدهم و دوازدهم در استان کرمان افزود: این آمار در ابتدای دولت تدبیر و امید ۷۱ درصد بود.
گازرسانی روستاهای استان کرمان ۲ برابر شد
وی با اشاره به توجه ویژه دولت به زیرساخت های استان کرمان و نقش آن بر توسعه پایدار اظهار داشت: پوشش گازرسانی در خانوار روستایی نیز از ۲۶ درصد به ۵۰ درصد طی هفت سال گذشته رسیده است.
استاندار اضافه کرد: علاوه بر گاز همچنین ۱۵ درصد پوشش شبکه برق روستایی استان کرمان طی دولت های یازدهم و دوازدهم افزایش یافته است.
کرمان رکورد گازرسانی تاریخ کشور را شکست
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان گفت: ۱۳ شهر و ۱۵۲ روستای این استان طی سال جاری گازرسانی شدند که اجرای این طرحها در طول تاریخ شرکت گاز بین تمامی استانهای کشور تکرار نشدنی است لذا کرمان رکورد گازرسانی کشور را زد.
منوچهر فلاح افزود: هشت شهر از جمله زهکلوت، ارزوییه، فاریاب، گنبکی، دوساری و عنبرآباد و ۷۷ روستا بهتازگی گازرسانی شد و همچنین در هفته دولت نیز طرحهای گازرسانی به پنج شهر از جمله شهداد، بلوک، هنزای رابر را افتتاح کردیم.
افتتاح ۲ هزار میلیارد تومان طرح گازرسانی در کرمان
وی با بیان اینکه اکنون یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه گازرسانی در استان کرمان آماده افتتاح داریم ، اظهار داشت: همچنین پروژههای فولاد بوتیا و راور، شهرک صنعتی کهنوج در قالب این طرحها تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان گفت: هفته دولت سال گذشته نیز ۶۰۰ میلیارد تومان پروژه گازرسانی در استان کرمان داشتیم که با یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان طرح یاد شده، به نزدیک ۲ هزار میلیارد تومان پروژه میرسد.
وی با بیان اینکه گازرسانی به شهرهای استان کرمان بهصورت ۱۰۰ درصد انجام شده است تصریح کرد: تمامی مسیر کارخانه آهک لوله گذاری شده است.
اقدامات زیرساختی مهاجرت معکوس را در کرمان رقم زد
استاندار کرمان گفت: علاوه بر نگاه جدی دولت در بخش تامین انرژی نقاط روستایی به عنوان یکی از شاخص های ماندگاری ، تقویت زیرساخت های دیگر از جمله بهسازیها و ایجاد مشاغل خرد در برخی روستاهای استان مهاجرت معکوس را طی سالهای گذشته رقم زده است .
به گفته زینیوند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طی سال های اخیر توانسته علاوه بر توجه به حوزه مقاومسازی، طرحهای هادی روستایی ، ساخت و ساز، بهسازی و بسیاری از فعالیت ها در وقایع و حوادث دوشادوش نهادهایی امدادگر، همراه مردم بوده و نهادی انقلابی با بدنه بسیار توانمند و تاثیرگذار در کشور محسوب میشود که اثرات اقدامات این نهاد در ماندگاری و جلوگیری از مهاجرت روستائیان نقش موثری داشته است .
زینی وند اظهار داشت: بنیاد مسکن در خط مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) بوده و با فراز و فرود و تغییر دولت ها در کنار تمامی دولت ها قرار دارد و در هرجایی که دولت ها با مشکلی مواجه بودند، بازوی اجرایی است که فعالیتهای آن کاملا مشهود است.
وی بیان داشت: فعالیتهای بنیاد مسکن و دیگر متولیان امر در حوزه مسکن از جمله بهسازی و اجرای طرحهای هادی روستایی و مسکن محرومان در روستاهای استان کرمان هم به چشم میآید.
زینیوند افزود: بنیاد مسکن ۶ هزار واحد مسکونی محرومان از ۱۰ هزار سهمیه استان را احداث کرد که بخشی از آن تکمیل نشده و به گفته مسئولان مربوطه تا پایان این دولت به بهره برداری میرسد و اجرای این اقدامات در روستاهای استان مشهود است که جای قدردانی دارد.
استاندار کرمان افزود: هرچقدر روستاها را آباد کنیم و جمعیت را در آن نگهداریم به همان میزان از آسیب های اجتماعی و حاشینه نشینی که سیما و منظر شهری را تخریب میکند، جلوگیری می شود.
وی عنوان کرد: باید مکملی برای بهسازی روستاها در ایجاد اشتغال و تقویت زیرساخت ها را برنامهریزی کنیم که در این راستا ایجاد مشاغل خرد و بومگردیها در دستور کار استان قرار دارد.
کارنامه مسئولان در حوزه گاز زمینه ساز استفاده از مزیت های فراوان این محصول در استان کرمان فراهم آورده بهنحوی که عملیات گسترده و سریع گازرسانی به مناطق مختلف بهطور قطع علاوه بر تاثیرات اجتماعی همچون محرومیتزدایی و شاخصهای رفاهی، مزیتهای اقتصادی از جمله توسعه متوازن را برای مردم استان کرمان به دنبال خواهد داشت.
مجموعه اقدامات زیرساختی دولت از گازرسانی گرفته تا برق و آب و مسکن طی سال های اخیر که برغم شرایط تحریم ها شدت گرفته موجب شه که ما شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها باشیم که این خود می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از حاشیه نشینی موثر افتد و آینده روشنی را برای توسعه متوازان در جای جای کشورمان به همراه داشته باشد.
نظر شما