به گزارش روز شنبه ایرنا ، روزنامه الشرق الاوسط نوشت : سعودی، ورود میوه و سبزیجات از خاک لبنان به این کشور را ممنوع اعلام کرد. این اقدام در پی ضبط ۲٫۵ میلیون قرص مواد مخدر وارداتی از خاک لبنان به سعودی صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، مقامات سعودی در بیانیه ای از ممنوعیت واردات و ترانزیت میوه و سبزیجات از لبنان تا زمان ارائه تضمین از سوی مقامات این کشور مبنی بر توقف قاچاق مواد مخدر خبر دادند و گفتند: تصمیم بر آن شد که از ساعت ۹ صبح فردا (یکشنبه) ، از ورود محمولههای میوه و سبزیجات لبنانی به خاک کشور یا عبور آنها از طریق خاک آن جلوگیری شود.
طبق این بیانیه، تصمیم مذکور تا زمانی که مقامات ذی صلاح لبنان تضمینهای کافی و قابل اعتماد مبنی بر اتخاذ تدابیر لازم برای متوقف ساختن عملیات قاچاق سیستماتیک علیه سعودی را ارائه دهند، به قوت خود باقی است و اجرایی خواهد بود.
در ادامه این بیانیه همچنین آمدهاست: با توجه به عدم اتخاذ تدابیر عملی برای توقف این اقدامات در قبال سعودی با وجود تلاشهای متعدد برای ترغیب مقامات لبنانی مسئول این موضوع و در راستای اهتمام به حفاظت از شهروندان کشور و افراد مقیم در خاک آن در برابر هر آنچه روی ایمنی و امنیت آنها تأثیر میگذارد، واردات میوه و سبزیجات از لبنان به سعودی یا ترانزیت آنها از طریق خاک این کشور، ممنوع شدهاست.
وزارت کشور سعودی تأکید کرد که به همراه نهادهای ذیربط، به پیگیری و کنترل دیگر محمولههای ورودی از لبنان ادامه میدهد تا در رابطه با میزان نیاز به اتخاذ تدابیر مشابه در قبال همه آنها تصمیمگیری کند.
پیش از این، اداره کل مبارزه با مواد مخدر سعودی، از کشف و ضبط بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار قرص مخدر و روانگردان «آمفتامین» در یک محموله انار وارداتی از لبنان در بندر ملک عبدالعزیز در شهر دمام در شرق این کشور خبر داده بود.
لبنانیها به این تحولات واکنش نشان دادند و وزارت امور خارجه این کشور تلاش کرد تا مقامات امنیتی را برای رسیدگی به این مسئله تحت فشار قرار دهد.
وزارت خارجه لبنان خواستار «نهایت تلاش برای کنترل کلیه عملیات قاچاق از طریق تشدید فعالیت سرویسهای امنیتی و گمرکی در گذرگاههای مرزی» شده است با این وجود به نظر می رسد ریاض از این اقدامات اهداف دیگری از جمله تحت فشار قرار دادن لبنانی ها برای تن دادن به دولت مورد نظر این کشور دارد.
پس از انفجار بندر بیروت، «مصطفی دیاب» نخست وزیر لبنان مجبور به استعفا شد و «میشل عون» رییس جمهوری این کشور با چراغ سبز پارلمان بار دیگر «سعد الحریری» را نامزد ریاست کابینه این کشور کرد.
الحریری که اعتقاد فراوانی به کسب رضایت برخی کشورهای منطقه و اروپایی دارد، در طول حدود شش ماه گذشته به دلیل مواضع ضد مقاومت، نتوانسته کابینه لبنان را به پارلمان این کشور معرفی کند.
برخی تحلیلگران منطقه معتقدند که عوامل خارجی مانع تشکیل کابینه الحریری شدهاند؛ در حالیکه جناحها و سیاسیون لبنانی خواهان ارجاع نخستوزیر مکلف به توانمندیهای داخلی این کشور هستند.
در میان جنگ و جدلهای میان سیاسیون لبنان، مردم این کشور که با شیوع «ویروس کرونا» مشکلاتشان چندین برابر شده، با راه اندازی تظاهرات مختلف علاوه بر مخالفت با طرحهای الحریری، خواهان ریشه کنی فساد اقتصادی و مالی مقامات پیشین این کشور به منظور حل بحرانهای داخلی هستند.
آمریکا نیز با اعمال تحریمهای گسترده علیه برخی مقامات لبنانی وضعیت این کشور را بغرنجتر از گذشته کرده است. واشنگتن تلاش دارد تا با اعمال تحریمهای ناعادلانه به زعم خود راه را برای الحریری جهت حذف «جنبش حزب الله» از کابینه آینده لبنان باز کند.
نظر شما