۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۰:۳۰
کد خبر: 84306511
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استیضاح بولسونارو، خواسته مشترک احزاب مخالف برزیل

۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۰:۳۰
کد خبر: 84306511
استیضاح بولسونارو، خواسته مشترک احزاب مخالف برزیل

تهران- ایرنا- نمایندگان ۹ حزب مخالف در برزیل خواستار نشست مجازی فوری به منظور یکپارچه‌سازی درخواست‌ها و طرح آن در مجلس نمایندگان برای استیضاح «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری این کشور شدند. در حال حاضر ۱۰۵ درخواست استیضاح علیه بولسونارو در جریان است.

به گزارش شنبه ایرنا از شبکه تله سور، مخالفان دلیل اصلی خود برای استیضاح بولسونارو را سوء مدیریت وی در مهار همه‌گیری می‌دانند که شرایط فاجعه‌باری برای برزیل از نظر شیوع کرونا به بار آورده است.

بنابر اعلام منابع محلی، این نشست با هدف ارزیابی امکان یکپارچه‌سازی درخواست‌های استیضاح در مجلس نمایندگان علیه رئیس جمهوری برگزار می‌شود که بسیاری از سیاستمداران او را مسئول شرایط کنونی برزیل می‌دانند.

این فراخوانی از سوی احزاب کارگران، کمونیست برزیل، اتحاد مردمی، سوسیالیسم و آزادی، شبکه پایداری، سبز، دموکرات کارگران، تابعیت و سوسیالیست برزیل مطرح شده است.

این درخواست ها همچنین از سوی جنبش های اجتماعی، شخصیت ها و نهادهای بهداشت و درمان و حتی سازمان های دست راستی برای استیضاح رئیس جمهوری راستگرای افراطی برزیل ارائه شده است.  

«رودریگو پچکو» رئیس مجلس سنا که چند روز قبل، با آغاز روند استیضاح بولسونارو را در شرایط فعلی مخالفت کرده بود، از تشکیل کمیسیون تحقیقاتی پارلمانی برای پیگیری موضوع سوء مدیریت در مقابله با همه گیری خبر داد.

رئیس مجلس سنای برزیل همچنین اعلام کرد: ادغام دو درخواست ارائه شده از سوی سناتورها برای تحقیق درباره مدیریت مرکزی (دولت) از طریق هیأت مدیره در دستور کار قرار دارد تا بخشی از وجوه دولت فدرال به استانها و ایالات منتقل شود.

در اوایل ماه آوریل (اواسط فروردین) نیز دانشجوهای حقوق دانشگاه‌های دولتی این کشور به شیوه مشابه، ۳۵ درخواست خود را برای استیضاح بولسونارو به مجلس ارائه دادند.

۲۵ فروردین مجلس دیوان عالی برزیل به رغم مخالفت مجلس سنا، به این نهاد دستور داد تحقیق درباره عملکرد دولت بولسونارو در مدیریت همه گیری را در دستور کار قرار دهد.  

درخواست های برکناری بولسوناروپس از وخامت اوضاع کرونایی برزیل و تعمیق بحران سیاسی و نهادی این کشور با استعفاها و جایگزینی‌های پی در پی مقامات دولتی به اوج خود رسیده است.

با افزایش آمار روزانه مرگ و میر کرونایی در برزیل به بیش از ۴ هزار نفر در هفته گذشته، کارشناسان حوزه بهداشت و درمان این کشور ضمن هشدار درباره این وضعیت خطرناک، برزیل را به "فوکوشیمای بیولوژیک" و یک انفجار هسته‌ای تشبیه کردند.

براساس آخرین به روزرسانی آمار همه گیری، برزیل پس از آمریکا و هند، با ثبت بیش از ۱۴ میلیون مبتلا و بالغ بر ۳۸۶ هزار جانباخته بر اثر ویروس کرونا در جایگاه سوم جهانی از نظر شدت ابتلا به کووید ۱۹ قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha