به گزارش ایرنا از منابع مختلف خبری، مقامات اندونزی روز شنبه اعلام کردند: اگرچه پس از گذشت دو روز از ناپدید شدن یک زیردریایی نظامی این کشور با ۵۳ سرنشین در حوالی جزیره بالی نیروهای بین المللی با استفاده از ناوهای جنگی پیشرفته برای کمک به عملیات جستجو به نیروهای اندونزیایی پیوستند، اما با نزدیک شدن به ساعات آخر پایان اکسیژن داخل این زیردریایی تا ساعت ۳ بامداد فردا/یکشنبه (به وقت محلی)، امید جهانی برای زنده ماندن سرنشینان آن پایان می یابد.
زیردریاییِ «کی. آر. ای نانگالا-۴۲۰ - KRI Nanggala ۴۰۲» روز چهارشنبه هفته گذشته (اول اردیبهشت) در حین انجام یک رزمایش دریایی در نزدیکی جزیره بالی این کشور در حالی ناپدید شد که امروز واپسین ساعات ذخیره اکسیژن خود را برای ادامه زندگی ۵۳ سرنشین پشت سر می گذارد.
به باور مقامات رسمی اندونزی، این زیردریایی ۴۰ ساله تا ساعت ۳ بامداد روز شنبه (۴ اردیبهشت) ذخیره اکسیژن خود را از دست خواهد داد. باوجود اینکه نیروی دریایی آمریکا و چندین کشورِ دیگر به «گروه عملیات تجسس» برای یافتن این زیردریایی پیوسته اند، اما هنوز خبری از زیردریایی مفقود شده نیست.
مقامات اندونزی از احتمال غرق شدن این زیردریایی در اعماق ۲ هزار و ۳۰۰ فوتی (حدود ۷۰۰ متری ) از سطح دریا خبر دادهاند که خیلی فراتر از عمقی است که این زیردریایی برای آن طراحی شده است.
آنها همچنین در خصوص تخریب بدنه ضدِ آب این زیردریایی ساخت آلمان نیز ابراز نگرانی کردهاند.
گفتنی است این زیردریایی که در سال ۱۹۷۷ میلادی در آلمان ساخته شده و به صورت رسمی از سال ۱۹۸۱ به ارتش اندونزی پیوسته است، یکی از ۵ زیر دریایی ارتش اندونزی و در واقع از قدیمی ترین زیردریایی های این کشور به شمار میآید.
با پیوستن نیروهای آمریکایی و استرالیایی تلاشها برای یافتن زیردریایی افزایش یافته است تا شاید بتوانند زیردریایی را پیش از بامداد فردا که چند ساعتی بیشتر به زمان موعود نمانده است، پیدا کنند.
مقامات اندونزی میگویند با وجود اینکه به واپسین لحاظات بحرانی برای این زیردریایی نزدیک می شویم، ارتباط این زیردریایی نظامی همچنان با مرکز فرماندهی قطع و سیگنالهای دریافتی از آن محو شده است. این زیردریایی ماموریت یافته بود که به آبهای عمیقتر برود.
زیردریایی کی.آر.ای نانگالا-۴۲۰ درخواست مجوز برای رفتن به مناطق عمیق تر کرده بود و مدت کمی پس از دریافت مجوز حرکت در جریان تمرین پرتاب اژدر ارتباطش قطع شده است.
مقامها گمان میکنند که زیردریایی «کی آر آی نانگالا ۴۰۲» به دلیل وارد آمدن آسیب به مخزن سوخت آن ناپدید شده است.
شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا گزارش داد که در عملیات جستجو در محل ناپدید شدن زیردریایی یک لکه نفتی دیده شده است که احتمال داده می شود این لکه ناشی از تخریب مخزن سوخت این زیردریایی باشد.
شبکه خبری «فاکس نیوز» آمریکا وابسته به وزارت دفاع آن کشور نیز گزارش داد که این زیردریایی اخیرا برای تعمیرات اساسی به کره جنوبی فرستاده شده بود و بعد از دو سال پهلو گرفتن در سواحل آن کشور، در سال ۲۰۱۲ مجددا به آب انداخته شد.
جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) امروز با صدور بیانیه ای ضمن ابراز "تاسف عمیق آمریکا" اعلام کرده است که "نیروهای امداد هوابرد" خود را برای شرکت در عملیات جستجو به محل فرستاده است.
وی گفت: «به دعوت دولت اندونزی، ما تجهیزات هوابرد برای کمک به جستوجو برای زیردریایی ناپدید شده میفرستیم.»
کربی روز پنجشنبه گفت: «وزیر دفاع لوید آستین صبح جمعه با پرابوو سابیانتو همتای اندونزیایی خود برای گفتوگو درباره این که ایالات متحده چه کمک دیگری میتواند برای جستوجو ارائه دهد، صحبت کرد.»
استرالیا نیز در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد که: «کشتیهای بالارات و سیریوس (گروه) اچ ام ای، هر دو در ماموریتهای جداگانه منطقهای در دریا بوده و با نهایت سرعت به سوی منطقه جستوجو در حال حرکت هستند.»
همچنین نیروهای کمکی هند و مالزی و یک کشتی سنگاپوری مخصوص کمک به زیردریاییها به نام MV Swift Rescue قرار است به زودی به این منطقه بروند.
به اعتقاد کارشناسانان، احتمال رسیدن گروههای نجات در عمق ۷۰۰ متری دریا بسیار دور از ذهن به نظر میرسد. با این وجود پیش بینی می شود تیم تجسس بتواند با استفاده از ابزارِ مغناطیسی بسیار قوی، در آبهای عمیق نفوذ کند و زیردریایی را از اعماق اقیانوس بیرون بکشد.
پنجشنبه شب بود که احمد ریاض یک سخنگوی ارتش اندونزی به رسانهها گفت نشانههایی از یک شیء در عمق ۵۰ تا ۱۰۰ متری پیدا شده است. ارتش فورا کشتیهای خود را فراخواند و آنها با استفاده از تجهیزات ردیابی صوتی تلاش میکنند زیردریایی گم شده را پیدا کنند.
همین مقامات همچنین گفتند که زیردریایی گم شده برای حفظ فشار در حداکثر عمق حدود ۲۵۰ متر ساخته شده است.
با این وجود، کشتی های جستجو مجهز به تجهیزات فاصلهیاب صوتی که برای یافتن زیردریایی استفاده میشود به این محل اعزام شدند.
سخنگوی ارتش اندونزی با اشاره به زمان تمام شدن اکسیژن زیردریایی میگوید: "ما فقط تا ساعت ۳ بامداد فردا (شنبه) وقت داریم. امروز حداکثر تلاش خود را خواهیم کرد."
او افزود: "امیدواریم که روزنهای به روشنایی پیدا شود."
به گزارش شبکه خبری بی بی سی انگلیس از جاکارتا، دستکم شش کشتی نظامی، بالگرد و حدود ۴۰۰ نفر در عملیات جستجو شرکت دارند. پیش از آمریکا و استرالیا، هند، سنگاپور و مالزی کشتی های خود را به این منطقه فرستاده بودند. استرالیا، فرانسه، آلمان هم پیشنهاد کمک دادند که نیورهای آنها در حال حاضر به همراه ۲۴ کشتی اندونزیایی مشغول گشتزنی و تجسس در آبهای اقیانوس هستند.
روز پنجشنبه هفته گذشته (۲ اردیبهشت) «جوکو ویدودو» رئیس جمهوری اندونزی در گفت وگو با تلویزیون دولتی این کشور اعلام کرد: « اولویت اصلیِ ما نجاتِ جان ۵۳ خدمه این زیردریایی است.»
وی در ادامه با ابراز همدردی با خانواده خدمه این زیردریایی خاطرنشان کرد: تمام تلاشها برای پیدا کردن و نجاتِ جان آنان انجام خواهد شد.
نظر شما