رییس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه کشور در این همایش در قالب گردهمایی ویدیوکنفرانس کارشناسان و دستاندرکاران حوزه ساختمان گفت: در اسناد بالا دستی بر اشتغال و کارآفرینی تاکید بسیار شده است و باید با برنامه ریزی بتوانیم مسیر اهداف مشخص شده را رصد و پایش کنیم.
دکتر حسن میرزابزرگ افزود: دانشگاهها به منظور برطرف کردن نیازهای جامعه ایجاد شدهاند و اکنون با گذشت زمان و تغییر نیازهای جامعه موضوع اشتغال و کارآفرینی یکی از موارد مورد نیاز و بحث در جامعه است.
وی ادامه داد: بر همین اساس موسسه آموزشی گلبهار فعالیت نوینی را پایه ریزی کرده است تا در کنار فراهم آوردن اشتغال برای دانشجویان، یکی از صنایع مهم کشور در موضوع ساختمان نیز که گردش مالی بسیاری را در بر دارد به سطح مورد انتظار برسد.
رییس امور آموزش عالی، تحقیقات و فناوری سازمان برنامه و بودجه گفت: دید ما نسبت به موضوع ایمنی خوب است و انتظار داریم دستگاههایی مانند شهرداری و شوراهای صنفی به کمک این موسسه بیایند تا در کنار هم مشکلی از مشکلات کشور حل شود.
وی افزود: اشتغال در جامعه دانشگاهی از نتایج کارآفرینی محسوب میشود و دانشگاه در گذر از نسل اول و دوم به نسل سوم ، نیازهای کشور را بر طرف خواهد کرد.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش گفت: دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان یک دانشگاه نسل سوم در جهت مسوولیت پذیری بیشتر اقداماتی همچون افزایش مهارت و همچنین معرفی فرصتهای شغلی جدید به دانشگاهیان را بر عهده گرفته است.
دکتر محمد کافی افزود: در فلسفه تاسیس دانشگاها و آموزشگاه ها که در دوران مختلف تمدنی بشر به نامهای مختلفی معرفی شده اند سعی در پاسخگویی به نیازهای مختلف جامعه وجود داشت.
وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۲۸ به خاطر کمک به نیاز کادر بهداشتی و درمانی ایجاد شد تا نیروی متخصص در این حوزه را تربیت کند و سپس متناسب با سایر نیازهای جامعه دانشکدههای دیگری نیز به این دانشگاه اضافه شد.
رییس دانشگاه فردوسی گفت: در دانشگاه نسل اول برای تربیت نیروی اداری و کادرهای اجرایی تاکید بر پرورش افراد کارشناس بود و سپس موضوع پژوهش برای تهیه کتب و مقاله های مورد نیاز دانشگاه مد نظر قرار گرفت و اکنون دانشگاههای نسل سوم مسوولیت پذیری اجتماعی و پاسخگویی به نیاز جامعه را بر عهده دارند.
وی به موضوع اشتغال و کارآفرینی اشاره و بیان کرد: تلاش این است که دانشجویان این دانشگاه و سپس دانشجویان سراسر کشور به شکلی توانمند شوند تا بعد از فرغت از تحصیل، مهارت لازم برای ورود به بازار کار را داشته باشند تا خلا نیروهای متخصص با تربیت متخصصان جدید پُر و باری از مشکلات جامعه برداشته شود.
دکتر کافی افزود: سعی بر این است تا در تراز مهارت آموزی متوقف نشویم بلکه با برنامه ریزی بتوانیم نیروی متخصص بین المللی به جامعه معرفی کنیم و بر همین اساس دست به کار شدهایم تا با همکاری متخصصان بین اللملی، تجربه جهانی را در اختیار دانش آموختگان خود قرار دهیم.
رییس موسسه آموزش عالی مهارتافزایی و اشتغالپذیری گلبهار نیز به عنوان میزبان و برپاکننده این همایش گفت: در گذشته این موسسه ماموریتی از جنس دانشگاه نسل اول داشت و سعی داشت نیروی کارشناس به جامعه تحویل دهد ولی بعد از سال ۹۶ مطالعاتی برای تغییر ماموریت این موسسه برای ایفای نقش به عنوان دانشگاه نسل سوم انجام شد.
دکتر حسین اعتمادفرد افزود: این نوع دانشگاههای از جنس کارآفرینی به وجود آمده اند تا نیازهای جامعه و صنعت را پاسخ گویند و ارتباط معنی داری بین این ۲ قشر ایجاد کنند زیرا در گذشته بسیاری از آموزشدیدگان بعد از فراغت از تحصیل بیکار بودند و از سوی دیگر نیاز به تخصصهای نوین و ایجاد تخصص بین رشته ای، ایجاد دانشگاه نسل سوم را موجب شد.
وی ادامه داد: این همایش به مناسبت روز ملی کارآفرینی در سوم اردیبهشت و سالروز تولد شیخ بهایی که یکی از بزرگان متخصص در چند رشته کشور است در این روز برگزار شد.
"رونمایی شغل نوین ارزیاب ساختمان، معرفی فرصتهای گوناگون شغلی حوزه ساختمان همچون امور برق، مکانیک، عمران، معماری، هوش مصنوعی و ارزیابی ساختمان" از جمله محورهای معرفی شده و مورد بحث در "همایش فرصتهای نوین شغلی در صنعت ساختمان" به منظور آگاهی دانشآموختگان رشتههای مرتبط با این عرصه بود.
گلبهار در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال غرب مشهد، یکی از دو شهرجدید خراسان رضوی با گستره قابل توجه ساخت و ساز و فعالیتهای ساختمانی است.
نظر شما