۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۵۴
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 84306902
T T
۱۱ نفر

برچسب‌ها

اسلام ستیزی؛ پاشنه آشیل مکرون در انتخابات ۲۰۲۲

۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۵۴
کد خبر: 84306902
اسلام ستیزی؛ پاشنه آشیل مکرون در انتخابات ۲۰۲۲

تهران-ایرنا- سخنان ضد و نقیض امانوئل مکرون نسبت به اسلام و ایجاد موج گسترده خشم و نارضایتی میان مسلمانان، به مخمصه ای بزرگ برای محبوبیت رئیس جمهوری جوان فرانسه مبدل شده است که رهایی از آن در انتخابات ۲۰۲۲ به سادگی میسر نیست.

به گزارش ایرنا، امانوئل مکرون رئیس جمهور ۴۳ ساله فرانسه از آغاز ورود به الیزه تاکنون همواره مواضع متناقضی راجع به اسلام اتخاذ کرده و گاه آنچنان بر طبل اسلام هراسی کوبیده است که نه تنها خشم مسلمانان فرانسه را برانگیخته بلکه مسلمانان بسیاری را در سراسر جهان به اعتراض وادار کرده است.

یکی از جدیدترین جنجال های وی توئیتی است که پس از کشته شدن یک کارمند زن پلیس ۴۸ ساله در منطقه رامبوئیه حدود ۶۰ کیلومتری جنوب غرب پاریس مطرح شده است. در این توئیت آمده است: «فرانسه تسلیم مبارزه با تروریسم اسلامی نمی‌شود».

این اظهارنظر جنجالی در حالی است که هنوز هویت فرد ضارب دقیق مشخص نیست بلکه صرفاً برخی رسانه ها این ادعا را مطرح کرده اند که این فرد قبل از مرگش فریاد الله اکبر سر داده است. 

مکرون پیش از مشخص شدن جزئیات حادثه، به بهره بردار تبلیغاتی از آن برای تکرار رویکردهای اسلام ستیزانه خود پرداخته و بار دیگر، حرف هایی به زبان رانده که ممکن است برای آینده سیاسی او هزینه هایی بدنبال داشته باشد.

اسلام هراسی؛ رفتار دوگانه فرانسه نسبت به ادیان

از ماجرای شارلی ابدو گرفته تا حمله به مرکز فرهنگی اسلامی ابن سینا و اخیراً قضیه کشته شدن کارمند زن پلیس فرانسه، اظهارات رئیس جمهوری فرانسه بسیار متناقض و ضد و نقیض بوده است.

تاکید رئیس جمهور فرانسه مبنی بر حمایت از تداوم انتشار تصاویر موهن علیه پیامبر اسلام (ص)  موجی از خشم در میان مسلمانان کشورهای جهان را بر انگیخت و پویش های مردمی مختلفی علیه وی به راه انداخت.

مکرون در اظهاراتی نژادپرستانه اعلام کرده بود که فرانسه همچنان به انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر گرامی اسلام (ص) ادامه داده و آن را حمایت از ارزش‌های سکولاریسم می داند؛ امری که با واکنش تند مسلمانان و مقامات مختلف کشورهای جهان روبرو شد. البته بلافاصله پس از آن که هشتگ «تحریم کالاهای فرانسوی» به ترند اول تبدیل و کالاهای فرانسوی در بسیاری از فروشگاه های کشورهای عربی از جمله کویت، قطر، اردن، عراق و ... تحریم شد، وزارت خارجه فرانسه عقب نشینی کرده و با صدور بیانیه‌ای از کشورهای اسلامی خواست ممنوعیتی را که به دلیل حمایت «امانوئل مکرون» رییس جمهوری این کشور از اهانت به پیامبر اسلام (ص) بر کالاهای فرانسوی اعمال کرده‌اند، متوقف کنند.

ثمره ترویج اسلام هراسی چندی پیش در قالب حمله به مرکز فرهنگی ابن سینا  (Avicenne) در شهر رن فرانسه ظاهر شد که به نوشتن شعارهای توهین آمیزی علیه پیامبر اسلام (ص) بر دیواره های آن انجامید. این بار وزیر کشور فرانسه با حضور در این محل این اقدام را محکوم و آن را حمله به جمهوریت فرانسه توصیف کرد. اظهارات «ژرار درمنن» در حالی بود که مقامات این کشور از مدت ها قبل عملاً سیاست اسلام هراسی را دستورکار قرار داده و به تحریک احساسات ضد اسلامی مردم فرانسه پرداخته اند.

اینک در قضیه کشته شدن کارمند زن پلیس نیز مکرون شتابزده با انتشار توئیتی پیکان حمله را به سمت مسلمانان نشانه گرفته است.

نهادینه بودن سیاست اسلام هراسی آنجا قوت می یابد که این نگاه راجع به سایر ادیان نظیر یهودیت به دلیل لابی سنگین صهیونیست ها وجود ندارد. چرا هر گونه سخنی علیه هولوکاست با شدیدترین واکنش ها مواجه شده و آزادی بیان در این مورد معنایی ندارد اما راجع اسلام و مسلمانان هرگونه توهینی جایز است؟

همچنین امانوئل مکرون در ماجرای تبرئه شدن قاتل سارا حلیمی، زن یهودی که در سال ۲۰۱۷ میلادی در آپارتمان خود به قتل رسید، به دنبال اعتراض یهودیان، به جای احترام به یک رای کاملا قضایی و حقوقی که در کشور خودش صادر شده، برای نشان دادن چهره حامی خود از یهودیت که در واقع حمایت از صهیونیست هاست، پیشنهاد اصلاح قانون را مطرح کرده است اما در قضیه کشته شدن کارمند پلیس، هنوز چیزی اثبات نشده، بلافاصله خشم خود را نسبت به اسلام علنی کرده است.

اسلام ستیزی؛ ابزار انتخاباتی ۲۰۲۲؟

بر اساس نتایج یکی از جدیدترین نظرسنجی های منتشر شده، ۶۱ درصد فرانسوی ها به امانوئل مکرون، رئیس جمهوری کنونی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ۲۰۲۲ رأی نمی دهند؛ همچنین اکثریت آن ها وی را رئیس جمهوری «بد» توصیف کردند.

اگرچه غالباً دلایلی چون سیاست های مهاجرتی، تامین امنیت، قدرت خرید و بازار کار در این نظرسنجی ها مورد توجه قرار گرفته اما با مطمح نظر قرار دادن جمعیت قابل توجه مسلمانان در فرانسه، بخشی از این کاهش محبوبیت را می توان به از دست رفتن جایگاه مکرون در میان مسلمانان توصیف کرد.

پالس های منفی و اسلام هراسانه مکرون ممکن است موضوع نگاه دولت به مسلمانان را نزد افکار عمومی فرانسه به یکی از موضوعات و شعارهای اصلی انتخاباتی تبدیل کند که در این صورت اشخاصی چون مرین لوپن، رئیس حزب راست گرای جبهه ملی را که نظرات تندتری راجع به اسلام دارد در مقابل او قرار دهد. اگرچه تاکنون بر اساس نظرسنجی هایی که چندی پیش از سوی موسسه ایفوپ در روزنامه لوفیگارو منتشر شد: یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، "خاویر برتراند" وزیر بهداشت پیشین فرانسه با کسب ۵۹ درصد آراء و "والری پکرس" وزیر پیشین تحقیقات و آموزش عالی فرانسه با کسب ۵۵ درصد آراء از امانوئل مکرون رییس جمهوری این کشور پیشی گرفته اند.  بنابراین گزارش، امانوئل مکرون رییس جمهورری فرانسه در این نظرسنجی موفق به کسب ۵۴ درصد آراء شده است. این در حالی است که مرین لوپن، رئیس حزب راست گرای تجمع ملی با ۴۱ درصد آراء در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

۱۱ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha