انتخابات و نقش‌آفرینی جوانان

مشهد- ایرنا- جوانان همواره در برهه‌های مختلف تاریخی ایران از تاثیرگذارترین اقشار بوده و هستند و همین سابقه حضور است که این انتظار را به وجود آورده تا در انتخابات ۱۴۰۰ نیز شاهد شور انتخاباتی جوانان میهن باشیم.

انتخابات همواره از مهمترین رویدادهای سیاسی هر کشوری است و در ایران نیز از بعد انقلاب تا کنون ۳۷ انتخابات برگزار شده است که اولین آن همه پرسی نظام جمهوری اسلامی در فروردین سال ۵۸ و آخرین نیز انتخابات یازدهمین دوره مجلس اسلامی در اسفندماه ۹۸ بود.
حدود هفت هفته دیگر نیز یکی دیگر از مهمترین رویدادهای سیاسی کشور رقم می‌خورد  و در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ملت غیور ایران برای انتخاب سکاندار اجرایی کشور و اعضای شوراهای شهر و روستا با حضور پرشور در پای صندوق‌های رای حماسه‌ای دیگر خلق خواهند کرد.
اهمیت انتخابات ۱۴۰۰ در حدی است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در نخستین روز از سال نو انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۴۰۰ را در ابعاد داخلی و خارجی بسیار مهم برشمردند و به نقشه و تلاش گسترده دشمنان برای ناامید کردن مردم از حضور در انتخابات تاکید کردند.
البته همواره جوانان از مهمترین عناصر در برگزاری انتخابات پرشور و همچنین عامل اصلی در سرنوشت کشور هستند به طوری که در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری در بهمن ۹۷ جوانان به عنوان هسته اصلی مورد خطاب هستند که باید در ۴۰ سال دوم انقلاب به عنوان سکاندار اصلی در جامعه نقش‌آفرینی کنند.
انتخابات ۱۴۰۰ نیز عرصه مناسبی برای ورود جدی جوانان و نقش آفرینی آنان در سرنوشت کشور و نظام است و جوانان علاوه بر ایجاد شور و نشاط در فضای انتخاباتی و ترغیب مردم به حضور حداکثری در این عرصه، می‌توانند با مطالعه و تبیین شاخصه‌ های انتخاب اصلح، مردم را در جهت بهترین انتخاب یاریگر باشند.


جوانان؛ اثرگذارترین قشر در انتخابات ۱۴۰۰
بنا به اذعان یک فعال سیاسی و عضو هیات علمی گروه حقوق دانشگاه فردوسی مشهد، جوانان با پرسشگری، کنجکاوی و حساسیت به سرنوشت کشور در جریان انتخابات ۱۴۰۰ اثرگذارترین قشر هستند.
دکتر غلامرضا خواجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص نقش جوانان در انتخابات افزود: جوانان ایرانی در دوران جنگ تحمیلی حماسه بی بدیل دفاع مقدس را خلق کردند و در دوران دفاع مقدس حدود ۹۸ درصد از رزمندگان از قشر جوان بودند لذا قشر جوان در برهه‌های مختلف تاریخی در این کشور حماسه‌آفرین هستند.
وی اضافه کرد: البته جوانان باید هوشیار باشند که در انتخابات پیش‌رو احساسی عمل نکنند و انتخاب خود را بر پایه شناخت کافی و منطق انجام دهند.
استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برخی افراد در انتخابات مختلف با شعارهای جوان‌پسندانه از ظرفیت نیروی جوان برای در دست گرفتن قدرت استفاده کرده‌اند اما در عمل به گونه‌ای متفاوت رفتار کرده‌اند از این رو جوانان باید مراقب باشند که تحت تاثیر جریانهای قدرت قرار نگیرند تا آنها نتوانند با شعارهای جوان پسند، صندلی‌ها را جا به جا کنند.
خواجی بر لزوم عدم مداخله نهادهای قدرت در انتخابات تاکید و بیان کرد: طبق قانون اساسی نهادهای قدرت نباید برای روی کار آمدن فرد و جریان خاصی تبلیغ و یا از امکانات خود استفاده کنند.
وی همچنین بر عمل به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص انتخابات خرداد ۱۴۰۰ تاکید کرد و ادامه داد: بیگانگان با دراختیار داشتن بیش از ۵۰۰ شبکه صوتی و تصویری، علیه کشور ما فعالیت می‌کنند و با فرارسیدن انتخابات نیز این فعالیت‌ها متمرکزتر و شدیدتر می‌شود لذا اگر جوانان در مسیر رهبری نباشند ممکن است تحت تاثیر تبلیغات بیگانه قرار گیرند و منفعل عمل کنند.
استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در داخل نیز اهل قدرت در دعوای جناحی و قدرت‌طلبانه، انتخابات را از مسیر خود خارج و موجبات دلسری مردم را فراهم نکنند.
امام جمعه مشهد نیز چندی پیش در خطبه‌های نماز جمعه این شهر اظهار کرد: طبق امر مقام معظم رهبری، مشارکت حداکثری و دقت در انتخاب از الزامات شرکت در انتخابات سال ١٤٠٠ و مورد تاکید است.
آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: ٤٢ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته و هر سال یک انتخابات در کشور برگزار شده است لذا همه رشد پیدا کرده‌ایم و جوانان در انتخابات، نیازی به قیم ندارند.
وی اضافه کرد: در انتخابات باید به دنبال فردی باشیم که خسته انقلاب نباشد بلکه خدا باور، ولایتمدار، فعال و کارآمد باشد.
امام جمعه مشهد گفت: حجت بر ملت تمام است، با تحقیق و دقت، فردی را انتخاب کنید که بعدها پشیمان نشوید، امروز دلیل مشکلات پیش‌آمده در بخش‌های اقتصادی و معیشتی این است که برخی از مدیریتهای نظام را افرادی برعهده گرفته‌اند که از انقلاب خسته شده‌اند و این خسته‌ها مشکل ساز هستند.
آیت‌الله علم الهدی افزود: مقام معظم رهبری در گفت و گو با مردم تبریز گفتند" انتخابات ١٤٠٠ در دستان شماست" بنابراین در مقابل تبلیغات پوشالی، دین، ایمان و مغز خود را ندهید.


پای صحبت جوانان
برای آگاهی از نظر جوانان در خصوص انتخابات با تعدادی از آنها به گفت و گو نشستیم، بهاره تقی پور که دانشجوی مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: من در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهم کرد چرا که این کار یک وظیفه اجتماعی است.
وی اضافه کرد: مشارکت در تعیین سرنوشت خود و کشورم مهم است، شرکت در انتخابات حق و وظیفه مسلم هر ایرانی است.
تقی‌پور افزود: البته کاملا بدیهی است که انتخاب من و همه افرادی که شرکت می‌کنند باید کاملا آگاهانه و از روی شناخت باشد نه به توصیه افراد کم آگاه یا نا آگاه.
این دانشجوی مقطع دکتری گفت: تا کنون انتخابات در هر حوزه‌ای در ایران اسلامی با حضور پر شور مردم همراه بوده‌ است درست است که گاهی بعضی از منتخبان قصور و کوتاهی داشته‌اند اما این قصور توسط دیگر نهادها و یا مقام معظم رهبری به درستی مدیریت و تا حدود زیادی رفع مشکل شده است.
تقی‌پور افزود: ما به وظیفه شرعی و قانونی خود در شرکت در انتخابات عمل می‌کنیم اما منتخبان نیز باید به حرف ها و وعده‌های پیش از انتخابات خود پایبند بوده و متعهد باشند.

وی اضافه کرد: به دلیل فشارهای اقتصادی و تحریم‌های خارجی، مردم در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برند در حالی که رفاه و در اختیار داشتن امنیت مالی و اجتماعی با توجه به ذخایر ملی کشور حق تک تک آنهاست و باید قدردان صبوری ملت شریف ایران که همواره پشتیبان نظام و انقلاب هستند بود.
یکی دیگر از جوانان به خبرنگار ایرنا گفت: مشارکت در انتخابات باید آگاهانه باشد، اگر با شرکت در انتخابات و انتخاب ناآگاهانه باعث روی کار آمدن یک فرد کم تعهد شویم در این صورت در قبال مردم مسوولیم و باید احساس دین داشته‌ باشیم.
علی انصاری افزود: جوانان نقش مهمی در آگاه سازی جامعه و مردم در انتخاب اصلح و پرهیز از انتخاب هیجانی دارند، متاسفانه برخی منتخبان دوره‌های قبل به تعهدات خود عمل نکردند و شرایط نامناسبی برای مردم رقم زدند.
وی ادامه داد: در شرایط کنونی که از لحاظ اقتصادی مردم در فشار هستند و بیماری کووید ۱۹ نیز این مشکلات را مضاعف کرده است بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به انتخاب اصلح برای مدیریت وضعیت فعلی و تلاش برای خروج از رکود اقتصادی داریم.
یکی دیگر از دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه آزاد مشهد به خبرنگار ایرنا گفت: به عنوان یک جوان دانشجو وظیفه خود می‌دانم در راستای رشد و توسعه مملکت و جامعه در انتخابات شرکت و برای حضور حداکثری نیز تلاش کنم.
سمر کامیاب افزود: البته انتخاب اصلح باید مورد تاکید باشد، نباید بدون شناخت کاندیداها از روی هیجان رای داد بلکه باید با تحقیق بهترین فرد را برای مدیریت کشور انتخاب کرد.
وی با تاکید بر حضور پرشور جوانان در انتخابات افزود: اگر ما جوانان در انتخابات شرکت نکنیم و نسبت به آینده مملکت بی تفاوت باشیم آگاهانه باعث آسیب رساندن به جامعه خواهیم شد و زمینه را برای روی کارآمدن فردی نالایق فراهم خواهیم کرد.
این دانشجوی مقطع دکتری ادامه داد: به عنوان یک محصل و عضوی از این جامعه از تمام جوانان و ملت ایران خواستارم تا با وحدت و یکپارچگی در کنار هم در انتخابات شرکت کنند و به فردی آگاه، متقی، کارآمد، مسوولیت پذیر، متعهد و با درایت رای بدهند تا آینده روشنی را با این وحدت و مشارکت برای ایران و ایرانیان رقم زنیم.
یکی از جوانانی که در بازار آزاد مشغول به فعالیت است نیز به خبرنگار ایرنا گفت: طی یک سال گذشته با شیوع ویروس کرونا، بازاریان شرایط بسیار بدی را از لحاظ اقتصادی تجربه کردند.
محمد علایی افزود: با توجه به شرایط موجود، انتخابات امسال از حساسیت خاصی برخوردار است و این انتخابات جای ریسک ندارد.
وی ادامه داد: دیگر فرصت آزمون و خطا نیست، فشار حداکثری بر مردم و ملت ایران از سوی دشمنان نظام وارد می شود و در این شرایط باید با انسجام داخلی و فارغ از همه کاستی‌ها و فشارها، فردی اصلح و مدبر را برای در دست گرفتن اوضاع کنونی انتخاب کنیم و فرد خنثی و محافظه کار برای مدیریت شرایط فعلی کشور مناسب نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha