کاظم جمالیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا انتخابات را بهار دموکراسی و مردم سالاری عنوان کرد و افزود : دموکراسی یا بستر مشارکت عام در شکل مردم سالارانه آن برای اثر گذاری مستقیم شهروندان بر سرنوشت خود هنوز محقق نشده است ، اما علاقمندان به فردای بهتر، راهی جز دمکراسی نمی شناسند و ایجاب آن در تامین و تقویتِ بستر مشارکت عام است و در همین بستر است که انتخابات مفهوم و کارکرد خودش را پیدا می کند.
وی گفت: باید همواره به یاد داشته باشیم که انتخابات و تامین مشارکت عام هزینه نیست ، بلکه یک سرمایه گذاری بالنده و شکوفا است و نباید جامعه یا رای دهندگان از مشارکت عام در این بستر انتخابی نظام سیاسی هراس داشته باشند.
دبیر حزب اراده ملت در مازندران گفت : از طرفی لازم است نظام سیاسی با آغوش باز از حضور همه جانبه مردم استقبال نماید و با تمام همت موانع مشارکت عام را بردارد .
وی ادامه داد : امروز شاهد مطالبات مردم و موانعی جدی در حضور حداکثری مردم و اثرگذاری آنان به عنوان انتخاب کننده برای برگزیدن گزینه مورد نظرشان هستیم و چنانچه تغییری در ساختار و قوانین انتخابات صورت نپذیرد و موانع مشارکت عام رفع نشود ، نباید انتظار تکرار مشارکت های حداکثری همانند دهه هایی نخستین انقلاب را داشت.
ضرورت برداشتن موانع
این فعال سیاسی گفت : در موضوع مشارکت حداکثری ابتدا باید به این پرسش پاسخ داده شود که آیا واقعا خواست و نیاز راهبردی و استراتژیک کشور مشارکت حداکثری است ؟ یا اینکه آیا مساله این است که چطور باید مشارکت عام را تامین کرد؟
وی با بیان اینکه انتخابات را نهادهای مدنی و احزاب اعتبار می دهند ، افزود : برای محقق کردن مشارکت عام ، باید احزاب و نهادهای مدنی تقویت شوند و حضور و فعالیتشان در انتخابات و تقسیم قدرت سیاسی قابل لمس و تاثیرگذار باشد.
دبیر حزب اراده ملت در مازندران با بیان اینکه حکومت به معنای عرفی فقط با مشارکت عام مشروعیت می گیرد، گفت : یک ساختار حکومتی با انتخابات و با مشارکت عام همه مشکلاتش قابل حل است زیرا نه تنها دارای بسیج منابع سرمایه ای است ، بلکه می تواند از بسیج و همفکری نیروهای انسانی برخوردار باشد.
وی افزود : پیامد داخلی و خارجی این بسیج منابع همکاری و همدلی همه جانبه در مشکلات در بزنگاه های تاریخی است. کشور ما این روزها بامشکلاتی مواجه است که تنها می تواند از طریق تامین و تقویت مشارکت عام دغدغه های و چالش های خود را رفع کند.
جمالیان همچنین به تحریم های خارجی به عنوان بزرگ ترین مساله اقتصادی و معیشتی نظام یاد کرد و گفت: با مشارکت عام همه تحریم ها ناکارآمد خواهد شد . شادی و امید به زندگی و اقتصاد و رونق کسب و کار به کشور باز خواهد گشت و کشور از حمایت جهان در سطح محلی و ملی و منطقه ای و بین المللی برخوردار می شود. بنابر این سیاست و سیاست ورزی موضوع با اهمیتی است.
وی راه و چشم انداز روشن برای حل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور را در دموکراسی و تامین مشارکت عام دانست و افزود : مشارکت پائین ، عدم مشروعیت را تقویت و کشور را از همه مواهب دور می نماید و به انزوا می کشاند و سر ریز این انزوا همه مشکلاتی است که کشور در گیر آن است.
این فعال سیاسی گفت : مشارکت بالا مشروعیت و اعتبار می آورد زیرا احترام یا پرستیژ جهانی را برای یک کشور و مردم آن به همراه خواهد داشت.بر کسی پوشیده نیست که امروزه ما در یک دهکده جهانی زندگی می کنیم و ارتباط و همکاری با دنیا نیاز فوری و حیاتی همه ملت ها محسوب می شود. هر عامل منزوی کننده مخرب است و باید در جست و جوی راه حل آن بود و این از یک دولت مشروع که با مشارکت عام تامین می شود میسر است.
وی با بیان اینکه انتخابات از نظر مردم با انگیزه های متفاوت موضوعیت می یابد ، گفت : بخشی از مردم تکلیف مدارند و همواره در انتخابات شرکت می کنند و بخشی دیگر که شمار آنها به مراتب بیشتر است حق مدار یا مطالبه مدار هستند که با تحلیل انتخابات و تاثیرگذاری آن بر زندگی اقتصادی و اجتماعی تصمیم می گیرند.
جمالیان افزود : فارغ از اینکه چه سطحی از مردم در انتخابات شرکت می کنند ، باید توجه داشته باشیم که جنس مشارکت بسیار مهم است. به عبارت دیگر در انتخابات باید در پی ارزش افزوده آن باشیم. انتخاباتی ارزش افزوده دارد که مشارکت عام تامین شود و همه موانع مشارکت عام مرتفع گردد.
وی ادامه داد : مشارکت در هر کنش سیاسی همانند انتخابات یک ربیس جمهور یا شورا، نیازمند راهبرد، تاثیرگذاری، چشم انداز قابل لمس و در جهت حل مساله است. باید این واقیت را پذیرفت که اگر انتخابات نتواند مطالبات مردم را تامین نماید هیچ جذابیتی نخواهد داشت و طبیعی است که استقبال نشود.
جمالیان تاکید کرد : برای مشارکت همگانی ضروری است که احزاب و نهادهای مدنی اعتبار و محور انتخابات باشند و مردم نیز به حد عالی به اقناع برسند که در ساخت و ساماندهی کشور موثر هستند و صدای آنان شنیده و موثر خواهد بود اینگونه نه تنها مشارکت حداکثری را برای انتخابات به عنوان نماد دموکراسی خواهیم داشت، بلکه نوعی مشروعیت و مقبولیت بخشی به نظام سیاسی نیز در پی دارد.
نظر شما