نبوغ سومین پرواز موفق خود را بر فراز مریخ انجام داد
ه

تهران- ایرنا- سازمان فضایی آمریکا(ناسا) اعلام کرد سومین پرواز بالگرد «نبوغ» بر فراز سیاره سرخ مریخ با موفقیت به پایان رسید.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، «آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا» در پاسادنا در کالیفرنیا، با انتشار توییتی پرواز موفقیت آمیز بالگرد نبوغ را تایید و اعلام کرد این بالگرد همچنان به ثبت رکوردها برای «پروازهای سریعتر و دورتر» ادامه می دهد.

ناسا افزود: این بالگرد فضایی توانایی های مهمی را نشان می دهد و می تواند یک بُعد هوایی به مأموریت های آینده به مریخ و فراتر از آن اضافه کند.

این بالگرد ساعت ۱:۳۱ بامداد یکشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی برخاست و تا ارتفاع ۱۶ فوت (۴.۸۷ متر) بالا رفت که با ارتفاع پرواز دوم این بالگرد در روز پنجشنبه گذشته مطابقت داشت. نبوغ دیروز ۱۶۴ فوت (۴۹.۹۸ متر) به سمت شمال پرواز کرد و حداکثر سرعت آن ۶.۶ فوت در ثانیه (۲.۰۱ متر در ثانیه) بود.

«دیو لاوری»، مدیر برنامه پروژه بالگرد نبوغ  در مقر ناسا در واشنگتن در بیانیه ای گفت: پرواز دیروز نبوغ همان چیزی بود که برای آن برنامه ریزی کرده بودیم و با این وجود هیچ چیز شگفت انگیزی نبود.

پرواز دوم نبوغ پنجشنبه گذشته ۵۱ ثانیه طول کشید و ۶ پا (۱.۸۲ متر) بالاتر از ارتفاع اولین آزمایش پرواز این بالگرد در روز دوشنبه پرواز کرد.

نبوغ یک نمایش فناوری است و طبق برنامه ریزی تا دو هفته دیگر عملیات دارد. انتظار می رود ناسا در نهایت محدودیت های پرواز این بالگرد را تا حدی آزمایش کند که احتمال سقوط آن وجود داشته باشد.

مقامات ناسا همچنین در این پرواز دوربین های بالگرد نبوغ را برای تهیه تصاویر از مریخ آزمایش کرده اند.

هنگامی که آزمایش های نبوغ به پایان رسد، مأموریت مریخ نورد «استقامت»( Perseverance) به هدف اصلی خود که  حفاری نمونه های سنگ در جستجوی نشانه های حیات گذشته در مریخ است، می رسد.

کاوشگر «استقامت» ناسا پس از فرود بر سطح مریخ در ماه فوریه، نبوغ را بر سطح این سیاره سرخ پیاده کرد. این بالگرد ۸۵ میلیون دلاری اولین بالگرد ارسال شده به سیاره‌ای دیگر است و برای بررسی فناوری‌های مورد نیاز برای پرواز در سیارات دیگر طراحی شده است.

نبوغ ۲ دوربین به همراه دارد که اطلاعات پرواز را ثبت می‌کند. این اطلاعات توسط مریخ‌نورد استقامت نیز مشاهده می شود. این بالگرد  از چهار بال کربنی ساخته شده که به دو موتور جداگانه متصل شده‌اند و در جهت مخالف هم می ‌چرخند. سرعت چرخش موتور این بالگرد ۳۷ دور بر دقیقه می ‌رسد، در صورتی که میانگین سرعت موتور یک بالگرد معمولی روی زمین ۴۵۰ دور بر دقیقه است. همچنین این بالگرد، از صفحات خورشیدی برای شارژ باتری لیتیوم-یون و پرواز خود استفاده کرده است.

درصورتی که همه‌چیز به خوبی پیش رود، نبوغ در طول سفر ۳۱ روزه در مریخ، چندین پرواز طولانی مدت بر روی دهانه «جزرو» در سطح مریخ انجام خواهد داد. ارتفاع هر پرواز نباید بیش از پنج متر باشد و طول مسیر آن ۹۰ متر خواهد بود.

کاوشگر استقامت روز پنجشنبه ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۰ (نهم مرداد ۱۳۹۹) زمین را به مقصد سیاره سرخ ترک کرده بود. استقامت بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین کاوشگری است که تاکنون به سیاره مریخ ارسال شده و قرار است یک ماموریت ۲ ساله را برای جستجوی علایم حیات و آماده سازی مقدمات برای دیدارهای آتی انسان‌ها بر سطح این سیاره سرخ رنگ انجام دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha