به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، هزاران نفر از شهروندان کوبایی که خواستار پایان بخشیدن به تحریمهای مالی و تجاری آمریکا علیه این کشور هستند در شهرهای مختلف از سانتاکروز گرفته تا سواحل مالکون در هاوانا به خیابانها آمدند.
مردم کوبا در اعتراض به بیش از شش دهه تحریمهای آمریکا علیه این جزیره کارائیب، این بار با اشکال مختلف از جمله سوار بر موتورسیکلت، اسب، خودروسواری، اسکیت، با تدارک شماری از کاروانهای عابرین پیاده و همچنین قایقهای موتوری با پرچم کشورشان، نارضایتی خود از اقدامات یکجانبه واشنگتن را ابراز کردند.
از آغاز سال جدید میلادی (۲۰۲۱) این برای دومین بار (۲۸ مارس/ ۸ فروردین) است که معترضان کوبایی با حضور در خیابانها خواستار توقف تحریمهای آمریکا میشوند.
با افزایش فشارهای ناشی از اقدامات یکجانبه کاخ سفید، قطعنامه لغو تحریمهای آمریکا نیز پس از یکسال تعویق به دلیل شیوع بیماری همهگیر، ۲۳ ژوئن (دوم تیر ماه) از سوی دولت کوبا به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد شد.
میگل دیاز کانل رئیسجمهوری کوبا اعلام کرد: سیاست ظالمانه آمریکا اگر در بیش از شش دهه گذشته، خانواده های کوبایی را با کمبودها مواجه کرده، در یکسال اخیر و در دوران بیماری همهگیر، (این تحریمها) تقریبا خفهکننده بوده است.
از سال ۱۹۶۲ و آغاز تحریمهای واشنگتن علیه هاوانا، این بیستونهمین بار است که کوبا با ارائه قطعنامه به مجمع عمومی سازمان ملل، خواستار لغو تحریمها میشود. قطعنامه لغو محاصره اقتصادی، تجاری و مالی تحمیل شده به جمهوری کوبا بارها به تایید اکثریت اعضا مگر آمریکا و متحدانش از جمله اسرائیل رسیده اما در عمل بی نتیجه بوده است.
برونو رودریگس وزیر امور خارجه کوبا نیز از «پایان این سیاست غیر انسانی و ناقض منشور سازمان ملل با حمایت جامعه جهانی» ابراز امیدواری کرد.
کوبا در آخرین گزارش سالانه (اکتبر ۲۰۲۰) خود پیرامون خسارتهای ناشی از تحریمها، درآمد از دست رفته این کشور در بازه زمانی آوریل ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۰ (فروردین تا اسفند ۹۸) را رقم رکورد پنج میلیارد و ۵۷۰ میلیون دلار برآورد کرد.
به گفته مقامهای کوبایی، بر اساس قیمتهای فعلی، مجموع زیان انباشته این کشور در شش دهه محاصره اقتصادی، ۱۴۴ میلیارد و ۴۱۳ میلیون دلار است.
در سال ۲۰۰۸ زمانی که برادر فیدل کاسترو (رهبر انقلابی کوبا و اسطوره مبارزه با امپریالیسم آمریکا) «رائول کاسترو» بر سر کار آمد، اقداماتی در جهت برداشتن محدودیتها برای کوباییها آغاز شد. در مقابل هم باراک اوباما تصمیم گرفت تا برخی محدودیتها برای کوباییها را لغو کند، از سال ۲۰۱۴ زمزمههای روابط دو کشور آغاز شد. در نتیجه در همان سال در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما و با ایجاد تغییرات در سیاست خارجی آمریکا، پس از نیم قرن تحریم و محاصره کامل اقتصادی کوبا، روابط دو کشور از سر گرفته شد.
اما این توافق دوامی نداشت و با روی کار آمدن دونالد ترامپ جمهوریخواه این توافق به صورت یکجانبه لغو شد و فشارها علیه این کشور ضد امپریالیست آمریکای لاتین افزایش یافت.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید، پیشتر (در ماه مارس) اعلام کرد، نزدیکی روابط با کوبا مشابه دوران ریاست اوباما از اولویت برنامههای جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا نیست اما اطمینان داد که تصمیمات گرفته شده توسط ترامپ بررسی خواهد شد.
نظر شما