«مجید ارغنده پور» در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه برنامهریزی هدفمند برای طرح ملی ناظران افتخاری، میتواند بیشترین دستاورد در زمینه کنترل و نظارت بازار را به همراه داشته باشد، تصریح کرد: علاوه بر مسیرهای ارتباطی با دسترسی آسان و همچنین مردمی بودن این طرح، وقت آن رسیده تا گامی موثر در جهت حمایت از اجرایی شدن آن برداشت.
وی افزود: همواره ظرفیت طرح ملی ناظران افتخاری جهت تسهیل امر گزارش گیری و پیگیری پرونده های منجر به تخلف مورد توجه است.
ارغندهپور اظهار داشت: طی سال ۹۹ تعداد ۱۱۲ هزار و ۵۷۳ مورد گزارش از ناظران افتخاری سراسر کشور دریافت شده که پس از بررسی، ۱۰۹ هزار و ۲۱۹ مورد قابل پیگیری و ۶۹ هزار و ۵۳۲ فقره معادل ۶۴ درصد کل آمار متخلف شناخته شده است.
وی افزود: همچنین از این تعداد ۲۹ هزار و ۳۱۴ مورد گزارش معادل ۲۷ درصد غیرمتخلف شناخته شده و همچنین ۱۰ هزار و ۳۷۳ مورد معادل ۹ درصد نیز به دلیل انجام مراحل دریافت نظر کارشناسی از نهادها و اتحادیههای ذیربط در دست بررسی است.
ارغندهپور تاکید کرد: افزایش ۶۴ درصدی پرونده های متخلف از گزارشات ارسالی ناظران افتخاری طی سال ۹۹ مهر تأییدی بر این ادعاست که این طرح، در زمینه نظارت و بازرسی می تواند همچون سایر شیوه های نظارتی اثربخش باشد و همچنین طرح مذکور، در حال حاضر با حضور داوطلبانه ناظران که از بین افراد عادی جامعه هستند و با کمترین هزینه ممکن، در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: این امکان برای متقاضیان همکاری در طرح ناظران فراهم شده تا با مراجعه به پورتال سازمان حمایت به نشانی و انتخاب استان محل سکونت، نسبت به تکمیل فرم شناسایی و دریافت کد رهگیری اقدام و پس از یک هفته از نتیجه بررسی در پورتال آگاهی یابند.
مدیر کل دفتر نظارت بر تشکل ها و هماهنگی امور استانهای سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان درباره راه های ارتباطی ناظران افتخاری برای ارسال گزارش تخلفات اقتصادی نیز گفت: ناظر افتخاری با توجه به کدهای شناسایی تعریف شده می تواند در صورت مشاهده هرگونه تخلف از قبیل گرانفروشی، کم فروشی، تقلب و غیره یا موارد مرتبط از سوی برخی بنگاه های اقتصادی، از طریق سامانه تلفنی ۱۲۴ ، اپلیکیشن آسان پرداخت آپ، سایت سازمان حمایت، گزارش های خود را به سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان منعکس کرده و با دریافت کد پیگیری، از نتیجه اقدامات سازمانهای صنعت، معدن و تجارت اطلاع یابند.
وی تصریح کرد: این دفتر متولی پیگیری مباحث مربوط به ناظران افتخاری در سراسر کشور و آماده دریافت پیشنهادات، انتقادات است.
به گزارش ایرنا، پیش از این اعلام شده بود بازرسان سازمان حمایت و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها در سال ۹۹ معادل چهار میلیون و ۳۲۸ هزار و ۱۲۸ مورد بازرسی از واحدهای صنفی و غیرصنفی انجام دادهاند که در این میان، ۳۴۶ هزار و ۲۵۲ تخلف کشف و منجر به تشکیل بیش از ۲۸۰ هزار و ۳۲۴ پرونده شده است.
نظر شما