محمدعلی شریکیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه راندمان تولید گل محمدی در گلستان هایی که گل محمدی چهار تا پنج ساله دارند حدود پنج تن است، افزود: البته در برخی از گلزارها که زودبازده هستند در سال های اول و دوم نیز محصول گل محمدی برداشت می شود.
وی گفت: خراسان شمالی از نظر سطح زیر کشت گل محمدی در کشور رتبه هشتم و از لحاظ تولید جایگاه هجدم را دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بر فرآوری این محصول در استان تاکید کرد و اظهار داشت: اکنون ۲ مرکز فراوری گل محمدی در شهرستان های جاجرم و فاروج فعال است.
وی با بیان اینکه ایجاد گلستان های گل محمدی در استان روند افزایشی دارد گفت: در سال ۹۴ تنها ۱۲۰ هکتار در اراضی استان گل محمدی کشت شده بود که این میزان هم اکنون به بیش از ۴۶۸ هکتار رسیده است.
وی در ادامه افزود: در این استان سه تولید کننده نهال گل محمدی وجود دارد که به روش قلمه گل محمدی، ریشه لخت و گلدانی فعالیت دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی بر اکوتوریسم گلستان ها نیز تاکید کرد و اظهار داشت: همچنین می توان این مناطق را به عنوان فضاهای تفریحی و گردشگری استفاده کرد که کمک زیادی به معیشت و اقتصاد خانواده می کند.
شریکیان با بیان اینکه گل محمدی نسبت به سایر محصولاتی که در این استان کشت می شود کم آب طلب است اظهار داشت: با توجه به کاهش بارش باران و کاهش سطح زیر کشت محصولات پر آب طلب گسترش گل محمدی و زعفران به عنوان داروهای گیاهی از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی قیمت هر کیلوگرم گل محمدی را هم اینک بین ۱۴۰ تا ۱۷۰ هزار ریال دانست و گفت: کشاورزان در زمان برداشت محصول باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه گل محمدی در الگوی کشت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است گفت: ایجاد گلستان های گل محمدی در اراضی شیب دار مورد توجه است.
وی افزود: توسعه گل محمدی به حفظ خاک در اراضی شیب دار، افزایش درآمد پایدار کشاورزان کمک می کند.
گل محمدی از گیاهان دارویی و عرقیات معطر ایران است که کاربرد فراوانی در طب سنتی، انواع غذاها و دمنوشها دارد.
میزان گلاب تولیدی به ازای یک کیلوگرم گل، یک و نیم لیتر و در یک هکتار، شش هزار لیتر در این استان است.
سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان ۶ هزار و ۱۸۲ هکتار است که گیاهان دارویی این خطه شامل زعفران، زیره سبز، آویشن باغی، باریجه، نعنا فلفلی، خاکشیر، گشنیز، کدو تخم کاغذی و کتان است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار بخش زراعی و مابقی باغ است.
نظر شما