به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از روابطعمومی صندوق توسعه صنایعدستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، در نشست مشترک با حضور عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایعدستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی و محمدحسین عسگرپور مدیرکل دفتر تسهیلات و تامین منابع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، زمینه همکاریهای مشترک در حوزههای صنایعدستی، از جمله خانههای خلاق و اشتغال پایدار روستایی بررسی و مقرر شد کارگروهی مشترک با محوریت صندوق توسعه برای اجرایی کردن هر چه سریعتر توافقهای مشترک تشکیل شود.
خانههای خلاق محلی ارائه آثار فاخر صنایعدستی است
هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایعدستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: علاوه بر ماموریت احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، حمایت، توسعه و ترویج صنایعدستی و تشویق و تکریم هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان بخش صنایعدستی و فرش دستباف نیز به ماموریتهای این صندوق اضافه شده که تعریف کاربری خانه خلاق برای بناهای تاریخی در همین راستا بوده است.
میرزایی، نبود مدیریت یکپارچه و برنامه راهبردی را از جمله عوامل اصلی انحراف خانههای خلاق از ماموریت اصلی خود عنوان کرد و ادامه داد: صندوق توسعه برای اصلاح این روند، تاکید دارد که این خانهها علاوه بر اینکه محلی برای ارائه آثار فاخر صنایعدستی با مهر اصالت ملی و بینالمللی باشد، امکان برگزاری کارگاههای مشترک، مهارتآموزی و توانمندسازی علاقهمندان، برندسازی و بازاریابی و اتصال به بازارهای ملی و جهانی نیز در این اماکن فراهم شود.
او با اشاره به تفاهمنامه وزارت کار با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) گفت: صندوق توسعه میتواند در تفاهمنامهای با وزارت کار، زیرساختهای لازم برای استفاده از ظرفیت یونیدو برای توسعه صنایعدستی و اشتغال پایدار را فراهم کند.
در راستای سیاستهای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی، تفاهمنامه چهارجانبهای میان صندوق توسعه، معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری، سازمان شهرداریها و دهیاریها و بنیاد مسکن امضا شده است تا از ظرفیت اماکن تاریخی روستاها برای توسعه اقتصادی این مناطق استفاده شود. وزارت کار میتواند تکمیل کننده این حلقه برای تسریع در دسترسی به اهداف تعریف شده باشد.
مدیرعامل صندوق احیا با تاکید بر ضرورت تشکیل مرکز رشد مشترک بین صندوق توسعه و وزارت کار، پیشنهاد داد در گام اول در هر استان حداقل یک بنای تاریخی با کاربری خانه خلاق صنایعدستی تعریف و در ادامه یک مرکز توسعهدهنده منطقهای نیز برای هر پنج یا ۶ استان تعیین شود.
به جای جزیرهای عمل کردن، ظرفیتهای یکدیگر را کامل کنیم
عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه این نشست با اشاره به اینکه گردشگری و صنایعدستی از جمله اولویتهاست گفت: پیشنهاد مالیات صفر برای مشاغل گردشگری و ارائه تسهیلات ۲ هزار میلیارد تومانی به کسبوکارها در دوران کرونا در این راستا بوده است.
او صندوق احیا را ظرفیتی بزرگ در این حوزه عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه نرخ تشکیل سرمایه در کشور پایین است ارائه تسهیلات به تنهایی نتیجهبخش نیست، بنابراین باید به محورهای بهرهوری و اشتغال توجه شود، در این صورت سرمایه نیز تامین خواهد شد.
منصوری با اشاره به موفقیت معاونت توسعه کارآفرینی در اجرای پروژه گردشگری ارگانیک گفت: میتوانیم این تجربه را در خانههای خلاق نیز اجرایی کنیم. صندوق توسعه میتواند بهعنوان یک نهاد توسعهای غیردولتی، واسطه بین دولت و گروههای هدف باشد؛ ایجاد شبکه خانههای خلاق در کشور، میتواند یکی از زمینههای همکاری مشترک ما با این صندوق باشد در این صورت ارائه تسهیلات راه درستی پیدا میکند و گردشگری و صنایعدستی به یاری همدیگر میآیند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین پیشنهاد داد صندوق ضمانت بین وزارت کار و صندوق توسعه برای ارائه تسهیلات به متقاضیان معرفی شده از سوی صندوق تشکیل شود.
وی با تاکید بر اینکه به جای جزیرهای عمل کردن در زمینه اشتغال روستایی، ظرفیتهای یکدیگر را باید کامل کرد، خواستار تشکیل کارگروه مشترک با محوریت صندوق توسعه شد و گفت: هر چه سریعتر باید یک شیوهنامه اجرایی برای همکاری مشترک تدوین و ابلاغ کنیم تا هم امکان تخصیص منابع فراهم شود و هم قابلیت عملیاتی داشته باشد.
همکاری مشترک برای انتخاب کارآفرین نمونه در حوزه گردشگری و صنایعدستی
محمدحسین عسگرپور مدیرکل دفتر تسهیلات و کارآفرینی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این نشست گفت: با همافزایی بین دستگاهی میتوانیم اقدامات موثری در حوزه اشتغال پایدار در بناهای تاریخی و حوزه صنایعدستی انجام دهیم.
مدیرکل دفتر تسهیلات و کارآفرینی وزارت میراثفرهنگی با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات موجود در تکمیل طرح ها از جمله ضرورت پرداخت تسهیلات تکمیلی به پروژههای در دست احداث با توجه به افزایش قیمتها خواستار توجه بیشتر به پروژههای گردشگری در مرحله پنجم پرداخت اشتغال روستایی شد.
عسگرپور همچنین خواستار اجرای فرآیند مشترک انتخاب کارآفرین نمونه در حوزه گردشگری و صنایعدستی شد و گفت: شاخصهای کارآفرینی روستایی و شهری با یکدیگر متفاوت است و این مهم باید در انتخاب کارآفرین برتر در نظر گرفته شود.
او همچنین از تهیه شیوهنامهای در وزرات میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای انتخاب کارآفرین نمونه حوزه گردشگری و صنایع دستی حبر داد و گفت: آمادگی داریم هم در زمینه جوایز و هم در زمینه اصلاح شیوهنامههای انتخاب کارآفرین برتر، همکاری مشترک داشته باشیم.
نظر شما