به گزارش ایرنا، احمد برادران روز چهارشنبه در کارگروه اجتماعی، فرهنگی و سلامت بانوان و خانواده خراسان شمالی اظهار داشت: باید نگاه خود را به این مناطق حاشیه ای تغییر دهیم و تقسیم شهروند درجه یک و ۲ از بین برود و با دیدی یکسان به مردم داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برگزاری کلاس های فنی و حرفه ای در جهت توانمند سازی مردم مناطق حاشیه ای کاری بسیار ارزشمند است و آموزش ها و مدارکی که به این مردم داده می شود در سرنوشت جوانان این مناطق تاثیرگذار است.
برادران بیان کرد: باید برنامه های مستمری در حوزه های فرهنگی و اجتماعی در این مناطق به صورت مستمر دنبال کنیم و دستگاه های مربوطه در این زمینه فعال باشند.
وی خاطرنشان کرد: باید از ظرفیت های آموزش و پرورش، حوزه های علمیه، سازمان تبلیغات و رسانه ها و سایر دستگاه های فرهنگی در این حوزه بهره برد.
معاون استاندار خراسان شمالی ضمن تقویت ستاد بازآفرینی و کمک به مردم مناطق حاشیه ای شهرها افزود: ستاد بازآفرینی شهری در سال ۱۳۹۵ در استان فعال بوده و در این زمینه طرح های خوبی در مناطق حاشیه نشین شهری انجام شد.
برادران افزود : ستاد بازآفرینی برای فعالیت جدید این ستاد بازتعریف شود و به صورت کارشناسی و مشخص بودجه ریزی آن انجام شود.
وی عنوان کرد: اعتبار سال جدید هنوز توزیع نشده است و زمان خوبی برای نیازسنجی است و این ستاد باید اولویت های بازآفرینی شهرهای استان را مشخص کند.
تصویب ۶۲۷ طرح بازآفرینی
کارشناس طرح بازآفرینی اداره اداره کل راه و شهرسازی نیز در این جلسه با ارائه گزارشی عنوان کرد: ۶۲۷ طرح برای اجرا در مناطق حاشیه ای شهرستان های استان تصویب شده که با تزریق اعتبارات جدید در این مناطق اجرایی می شود.
هدی اکبرزاده بدون اشاره به اعتبار این طرحها ادامه داد: محلات خیام، آروین، شیرعلی، نیروگاه، احمدآباد و تپه معصوم زاده در بجنورد و محلات سه یک آب، زمین کشوری و فلسطین در شیروان و پشت جو در اسفراین از مناطق شناسایی شده ای هستند که این طرح ها در این محلات اجرایی می شود.
وی عنوان کرد: تاکنون نیز احداث پارک بانوان، روکش آسفالت محله جوادیه و سالن ورزشی محله جوادیه و رتامین روشنایی شهرک ولیعصر شیروان از مهمترین فعالیت های این ستادد درسال گذشته بوده است.
اکبرزاده عنوان کرد: تفاهم نامه ای با مبلغ ۸۰ میلیون تومان با اداره کل فنی و حرفه ای استان در این زمینه انجام شده و آموزش های فنی لازم به جوانان منطقه حاشیه ای شهرها را انجام می دهند.
وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه بازآفرینی شهرها با آن مواجه هستیم موازی کاری مدیران است و لازم است تمامی دستگاه های ذیربط زیر پرچمی واحد فعالیت کنند.
محورهای فعالیت بازآفرینی شهری، بهسازی محیط، خدمات روبنایی، خدمات زیربنایی، توانمندسازی اجتماعی و تملک زمین برای بازگشایی معابر در محلات هدف بازآفرینی شهری است و تلاش می شود تا سطح کیفیت زندگی شهروندان ارتقا یابد.
گستره بافت فرسوده مصوب در پنج شهر استان شامل شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین، گرمه و جاجرم ۴۸۲ هکتار است که ۱۵۴ هکتار در بجنورد، ۱۲۰ هکتار در شیروان، ۱۱۰ هکتار در اسفراین، ۷۸ هکتار در جاجرم و ۱۹ هکتار در گرمه است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است.
نظر شما