حجتالاسلام عادل گلحسینی روز چهارشنبه در حاشیه آیین آزادسازی این زندانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پرونده مربوط به قصاص یک زندانی ۴۵ ساله است که در سال ۱۳۹۵ به علت اختلاف شخصی مرتکب قتل شده بود و پس از رسیدگیهای قضایی با اجازه رییس قوه قضاییه رای دادگاه مبنی بر اجرای حکم قصاص صادر شد.
وی با بیان اینکه قرار بود حکم این متهم امروز اجرا شود، افزود: با تلاش همکاران شورای حل اختلاف شماره ۱۲ و همچنین وساطت ریشسفیدان، رضایت اولیای دم برای گذشت از اجرای این حکم گرفته شد و بدین وسیله فرصت زندگی دوباره به این زندانی داده شد.
رییس دادگستری میاندوآب با بیان اینکه گذشت و ایثار مهمترین درس مکتب ائمه اطهار (ع) است، گفت: امروز نیز خانواده مقتول ۴۵ ساله با تاسی از آموزههای دینی و مکتب ائمه اطهار (ع)، در سالروز میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) درس گذشت و ایثار را به همنوعان خود به نمایش گذاشتند.
حجتالاسلام گلحسینی بیان کرد: طی سال گذشته با تلاش شورای حل اختلاف میاندوآب و بخشش اولیای دم زمینه ایجاد صلح و سازش در ۱۲ پرونده منجر به قتل، رتبه نخست استانی را به خود اختصاص داد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۸ نیز این شهرستان با گرفتن رضایت اولیای دم در ۱۰ پرونده منجر به قتل رتبه نخست استانی و ممتاز کشوری را کسب کرد، اظهار داشت: جلب رضایت در پروندههای قتل با این حجم در میاندوآب نشان از فرهنگ والای مردم این شهرستان در گذشت و بخشش است به طوری که از برخی از استانها پیشتاز است.
حجتالاسلام گلحسینی افزود: همچنین طی سال گذشته ۱۸ فقره پرونده قتل در آذربایجان غربی با صلح و سازش مختومه شد که ۱۲ فقره مختص میاندوآب بود.
به گزارش ایرنا، مردم و خیران نیک اندیش میاندوآب به مناسبت ماه مبارک رمضان و در پی محدودیتهای کرونایی، با برگزاری جشن گلریزان مجازی در سطح استان آذربایجان غربی در آزادی زندانیان با محکومیت جرایم غیرعمد پیشگام شدند.
قصاص یکی از احکام کیفری در دین اسلام است و تشریع حکم قصاص برای جلوگیری از انتقام های کور و دور از عدالت و جلوگیری از جرات یافتن جنایتکاران در قتل یا ضرب و جرح شهروندان وضع شده است؛ البته در آموزههای اسلامی توصیه زیادی به عفو و گذشت نیز وجود دارد.
میاندوآب با بیش از ۲۷۷ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی واقع است و به عنوان سومین شهر پرجمعیت استان به شمار میرود.
نظر شما