کرونا بیشترین آسیب را در کرمانشاه به رسته خدمات وارد کرده است

کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا بر کسب و کارها در سال گذشته تاثیر منفی داشته است، گفت: بالاترین سهم اشتغال استان به بخش خدمات اختصاص دارد و بیشترین میزان رسته‌های شغلی آسیب دیده ناشی از شیوع ویروس نیز در این بخش است.

به گزارش ایرنا؛ «حسن عزیزی» روز پنجشنبه در نخستین جلسه کمیته هماهنگی اشتغال استان کرمانشاه در سال جدید در سرسرای شهدای دولت استانداری، افزود: بر مبنای اطلاعات دریافتی از صنوف و کارگاه های سطح استان، کرونا در سال گذشته حداقل تعداد ۲۷هزار و ۳۴۱ فرصت شغلی را در استان از دست داده است.

به گفته او کرونا حدود ۲ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش خصوصی استان کرمانشاه وارد کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه به ارائه گزارشی از روند تغییرات جمعیت بیکار و شاغل جوانان، شاخص های کلیدی بازار کار در زمستان گذشته و دانش آموختگان دانشگاهی استان در مقایسه با کشور پرداخت.

وی گفت: از سال ۹۳ تاکنون نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، در سال ۱۳۹۹ با میانگین سالانه ۱۴.۹ درصد کمترین را به خود اختصاص داده است و از سال ۹۲ تاکنون نرخ بیکاری جوانان در سال ۹۹ با میانگین سالانه ۳۰.۶ درصد کمترین را به خود اختصاص داده است.

 وی ادامه داد: روند کاهشی جمعیت بیکار جوانان استان کرمانشاه در سال ۹۷ ، بیش از سه برابر بوده که در سال ۹۸ به میزان ۶.۱ درصد بیشتر از کل کشور بوده است، در مقابل در حالی که جمعیت شاغل جوانان در کل کشور در سال های ۹۷ و ۹۸ کاهش داشته است، شاغلین این گروه سنی در استان کرمانشاه سالیانه بیشتر از پنج درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. 

عزیزی ادامه داد: به طور کلی در فصل زمستان در استان کرمانشاه به دلیل کاهش میزان کار در بخش های کشاورزی و خدمات نرخ بیکاری به بالاترین سطح خود رسید.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اظهار داشت: بررسی اشتغال در بخش های عمده اقتصادی در کشور نشان می دهد در زمستان گذشته بخش خدمات با ۵۰ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است و در مراتب بعدی بخش های صنعت با ۳۳/۸ درصد و کشاورزی با ۱۵/۸ درصد قرار دارد.

نرخ بیکاری کرمانشاه ۱۵.۷

به گزارش ایرنا،  طبق «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه»، نرخ بیکاری استان در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲.۵ درصد و در سال ۱۴۰۰ هم ۲.۵ درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. در سال ۹۸ با تحقق سند جامع اشتغال، سه درصد از بیکاری کرمانشاه کاسته شد و نرخ بیکاری آن پس از پنج سال دوباره به ۱۵.۷ کاهش یافت.

براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار در زمستان ۹۹ که به تازگی منتشر شده، استان کردستان با نرخ بیکاری ۱۸.۸درصد، کرمانشاه با ۱۸ و آذربایجان غربی با ۱۴.۷درصد، سه استان بیکار کشور هستند.

این در حالی است که نرخ بیکاری میانگین کشوری به ۹.۷ درصد رسیده که نسبت به زمستان سال گذشته ۹ دهم درصد کمتر شده است.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه پر از ظرفیت های بزرگ و متعدد اقتصادی و درآمدزایی است؛ از وجود ۶۰۰ هزار جوان ۱۵ تا ۲۹ ساله و بیش از ۹۰۰ هزار هکتار زمین آماده کشت با منابع آبی مناسب گرفته تا وجود معادن متعدد و ظرفیت های پرشمار گردشگری و داشتن چهار بازارچه و ۲ گمرک رسمی در ‌مرز عراق.

کرمانشاه با وسعت حدود ۲۵ هزار کیلومتر مربع، ۱.۵ درصد از مساحت کل کشور (هفدهمین استان) را به خود اختصاص داده و شامل ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha