فعالیت مشاغل صنفی گروه ۲ استان مرکزی از سرگرفته شد

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: فعالیت مشاغل صنفی گروه ۲ در استان مرکزی پس از یک ماه وقفه به‌دلیل شیوع موج چهارم کرونا با تصمیم ستاد مقابله با کووید ۱۹ این استان از سر گرفته شد.

«سید علی آقازاده» روز شنبه در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونای استان مرکزی؛ افزود: مشاغل صنفی گروه ۲ استان با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و نظارت مستمر بازرسان مجاز به فعالیت آزمایشی هستند و قطعیت تداوم فعالیت موکول به نشست آتی ستاد مقابله با کرونا در استان است.

وی توضیح داد: با توجه به اینکه  واحدهای صنفی استان با شیوع موج چهارم کرونا یک هفته پیش از تصویب ستاد ملی کرونا دست از کار کشیدند اکنون با موافقت دستگاه‌های ذیربط با بازگشایی مشاغل گروه ۲ در بازه زمانی ۱۰ صبح تا ۱۹ عصر تا اطلاع ثانوی بلامانع است اما به صورت سختگیرانه باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود.
وی تاکید کرد: در صورت اجرای کامل پروتکل های بهداشتی از سوی صاحبان صنوف از هفته آینده احتمال فعالیت رسته‌های شغلی دیگر استان نیز وجود دارد و چنانچه این امر صورت نگیرد بر اساس مر قانون و مصوبات ستاد ملی کرونا اجازه فعالیت ندارند.
نماینده عالی دولت در استان مرکزی اظهار داشت: در ستاد ملی کرونا مصوب شد صدور و تمدید پروانه کسب واحدهای تولیدی به‌صورت موقت نیاز به استعلام امور مالیاتی ندارد و واحدهایی که در ارایه اظهارنامه مالیاتی  مشمول جریمه می‌شود نیز فرصت ۲ ماهه در این راستا خواهند داشت.
آقازاده تصریح کرد: با موافقت و مصوبه ستاد ملی کرونا چک‌های برگشتی صاحبان صنوف نیز تا دو هفته فرصت داده شده و هیچ فردی اجازه ورقه زدن بر چک این افراد را در مهلت تعیین شده ندارد.
وی در خصوص بازگشایی مساجد در شب‌های قدر نیز گفت: برگزاری نماز جماعت مساجد مشروط بر رعایت پروتکل های بهداشتی از امشب بلامانع است و آیین شب‌های قدر نیز در فضای باز انجام می‌شود که انتظار می‌رود با نظارت سازمان تبلیغات اسلامی استان فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت موازین بهداشتی سختگیرانه اعمال شود.
  استاندار مرکزی با بیان اینکه بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در شرایط قرمز حضور کارکنان در ادارات دولتی با یک سوم کارمندان است، گفت: حضور کارکنان ادارات در روز بعد از شب‌های قدر با دو ساعت تاخیر و در ساعت ۹ و سی دقیقه صبح خواهد بود.
آقازاده یادآور شد: فرمانداران در شهرهای قرمز باید مبادی ورودی و خروجی شهر را کنترل رده و تا آخرین روز از تصویب و ابلاغ ستاد ملی کرونا ترددها را با حساسیت کنترل کنند.
وی با اشاره به اینکه روند واکسیناسیون در استان مرکزی مناسب است، گفت: از ۲۸ هزار دوز واکسن کرونا که برای افراد بالای ۸۰ به استان اختصاص یافته تاکنون ۲۴ هزار نفر علیه کووید ۱۹ ایمن‌سازی شدند و از هفته آتی نیز واکسیناسیون  افراد بالای ۷۵ سال در استان آغاز می‌شود که امید می‌رود تا دوماه آتی بیشتر گروه‌های سنی علیه ویروس کرونا در استان  واکسینه شوند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: با تعامل مردم، اصناف و دستگاه های ذیربط در هفته گذشته میزان فوتی‌های ناشی از کرونا هشت درصد کمتر شده و تعداد مبتلایان نیز رو به تثبیت استو امید می‌رود که  با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وضعیت استان در هفته های آتی  بهبود پیدا کند.
  معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: پاشنه آشیل مشکلات کنونی رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی از سوی مردم است چرا که واحدهای صنفی و مساجد را ب‌ه‌منظور عدم ازدحام مردم در خیابان ها تعطیل شده بود اماا، شهروندان بدون ماسک  در خیابان‌ها حضور پیدا م‌ کنند که پذیرفتنی نیست.
«بهروز اکرمی» با بیان اینکه بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا  وضعیت پروتکل های بهداشتی در  استان مرکزی مناسب نیست، افزود: تا زمانی که  مردم  این مهم را جدی نگیرند بازگشایی تمام مشاغل نیز تاثیر بر کاهش بیماری ندارد، چرا شهروندان نسبت به بیماری خود و همنوعان بی تفاوت هستند و این جای تاسف دارد.
وی تاکید کرد: نباید با تغییر وضعیت رنگ‌بندی در شهرستان ها این تصور ایجاد شود که بیماری کویید ۱۹ تمام شده چرا که سویه‌های جهش یافته این ویروس در راه است و اگر عادی انگاری شود شمار مبتلایان و همچنین میزان فوتی ها بالا می‌رود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اظهار داشت: پیش از این نانوایی ها نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی عملکرد ضعیفی داشتند اکنون اغذیه فروشی‌ها و سوپرمارکت ها نیز پروتکل های بهداشتی را به طور کامل رعایت نمی‌کنند و در این حالی است که تعطیلی‌ها مشمول این صنوف نیست که انتظار می رود در نشست هفته آتی ستاد کرونا تدابیر ویژه ای در این راستا اندیشیده شود.
اکرمی در خصوص بازگشایی مشاغل گروه ۲ ، گفت: در صورت بازگشایی این گروه شغلی، مراکز تجاری و بازارها باید دارای تهویه مناسب باشند و زدن ماسک و همچنین رعایت فاصله اجتماعی و پرهیز از تجمع باید مدنظر  قرار گیرد.
وی بیان داشت: ناقلان بدون علامت نیز یکی از آسیب ها و خطرات بزرگ در جامعه هستند که بدون ماسک در جامعه حضور می‌یابند که باید در این خصوص نیز تصمیمات ویژه‌ای اتخاذ شود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انجام واکسیناسیون در استان مرکزی، گفت: آموزش و پرورش، اداره کل ورزش و جوانان، شهرداری، سپاه و نیروی انتظامی باید سالن های ورزشی خود را برای انجام واکسیناسیون به‌صورت موقت در اختیار دانشگاه علوم پزشکی اراک قرار دهند و هشت  کامپیوتر، دستگاه نوبت دهی، سالن انتظار، یک یخچال و حراست مجموعه نیز در نظر گرفته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز بیان کرد: استان مرکزی در انجام واکسیناسیون علیه کرونا از استان های پیشرو است و روزانه بیش از ۷۰۰ نفر از افراد بالای ۸۰ سال واکسینه می‌شوند.
دکتر سید «محمد جمالیان» تاکید کرد: برای تزریق واکسن انتظار می‌رود هیچ مکاتبه‌ای صورت نگیرد چرا که تزریق واکسن برای گروه‌های هدف مشخص شده است و مسئولان علوم پزشکی هم در این خصوص دخالت ندارند و عملیات ایمن سازی جمعیتی مطابق با سند ملی ابلاغ می‌شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه استان مرکزی سومین کانون جمعیتی سالمند کشور است بنابراین تزریق به‌موقع واکسیناسیون و دسترسی آسان همه گروه‌های هدف باید در اولویت قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان داشت: افراد بالای ۸۰ سال برای انجام واکسیناسیون نیاز به مراجعه حضوری ندارند چرا که به‌صورت نوبتی با این افراد تماس گرفته می‌شود.
وی ادامه داد:  استان مرکزی به لحاظ بیماری کووید ۱۹ به وضعیت ثبات  نزدیک شده است اما، پیک پنجم بیماری و واریانت نوع هندی،  متولیان سلامت را به شدت نگران کرده و می‌طلبد که از هم اکنون تدابیر ویژه ای در این راستا اندیشیده شود.
دکتر جمالیان بیان کرد: انتظار می‌رود صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی، افرادی که از اول فروردین ماه امسال به کشورهای هند، پاکستان و افغانستان سفر کرده‌اند  به دانشگاه علوم پزشکی معرفی شده تا تست کرونا ازآنان و خانواده هایشان گرفته شود و در صورت لزوم قرنطینه شوند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه احتمال پیک پنجم بیماری دور از انتظار نیست بنابراین برای آمادگی بیشتر، دو سالن بلا استفاده  در اراک و یک سالن هم در شهرستان دلیجان  از هم‌اکنون باید آماده‌سازی شود که این اماکن در نزدیکی بیمارستان امیرالمومنین(ع) جانمایی شده و در صورت لزوم از آن‌ها برای خدمات به بیماران استفاده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز گفت: میزان بستری ها در هفته نخست اردیبهشت ماه از ۶۲۸ نفر به ۶۶۰ مورد رسیده که با افزایش پنج درصدی همراه است.
دکتر «علی علیمحمدی» افزود: در این بازه زمانی میزان فوتی‌ها از ۱۱۴ نفر به  ۱۰۶ مورد کاهش یافته و میزان مراجعات بیماران سرپایی نیز  ۲۰ درصد کاهش دارد.
وی تاکید کرد: این آمار گرچه شکننده اما امیدوار کننده است و مردم باید با پایبندی بیشتر به پروتکل های بهداشتی وضعیت را تثبیت کنند.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: اصناف استان مرکزی در راستای کنترل و مقابله با بیماری کووید ۱۹ از استان های برتر بودند هرچند که میزان خسارات وارده به واحدهای صنفی استان  زیاد بود.
«جمشید زند»  افزود: ۶۱ هزار و ۴۶۱ واحد صنفی دراستان مرکزی فعالیت دارند که ۴۳ درصد واحدهای صنفی استان و ۴۵ درصد واحدهای صنفی شهرستان اراک مشمول تعطیلی ناشی از کرونا شدند.
وی بیان داشت: ۲۶ هزار و ۶۲۴ واحد صنفی در شهرستان اراک فعال هستند که بیش از یک ماه است کسب و کارشان تعطیل است.
رئیس اتاق اصناف شمار شاغلان واحدهای صنفی استان  را ۱۵۳ هزار و ۶۵۲ نفر عنوان کرد.
زند ادامه داد: سه هزار واحد صنفی در  بازار و پاساژها فعالیت دارند که ۲۴ پاساژبزرگ و کوچک  اراک در  بازه زمانی اشاره شده تعطیل بوده و هشت هزار نفر به‌صورت مستقیم از کسب و کار بازمانده‌اند.
وی با اشاره به اینکه ۶۰ درصد واحدهای صنفی اجاره‌ای هستند گفت: پرداخت حقوق کارگران، جریمه و دیرکرد بیمه تامین اجتماعی، پرداخت بهای آب، برق و گاز واحدهای صنفی و همچنین اقساط تسهیلات بانکی از جمله مشکلاتی هستند که صاحبان صنوف با آن مواجه هستند که باید تدابیر ویژه ای در این راستا اندیشیده شود.
رئیس اتاق اصناف با اشاره به تعطیلی اصناف گفت: اگر اصناف در شیوع بیماری کووید۱۹ تا این اندازه تاثیرگذار هستند که مشمول تعطیلی می‌شوند پس برای تزریق واکسن نیز در اولویت قرار گیرند.
زند بیان کرد: با تعطیلی واحدهای صنفی نمی‌توان با کرونا مقابله کرد چرا که باید در سایه رعایت پروتکل های بهداشتی باید با این ویروس همزیستی کنیم.

استان مرکزی در رنگ‌بندی کرونا از سوی وزارت بهداشت‌، درمان و آموزش پزشکی با رنگ قرمز نشان شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha