به گزارش روز یکشنبه ایرنا، انتخابات محلی انگلیس پنجشنبه آینده ۶ ماه «می» ( ۱۶ اردیبهشت) برای انتخاب نزدیک به پنج هزار مقام محلی برگزار خواهد شد. در این انتخابات بیش از ۴۸ میلیون نفر حق رای خواهند داشت. از جمله مهمترین پست های مورد توجه احزاب می توان به شهرداری لندن که گاه قدرت و اهمیتی فراتر از برخی وزرای کابینه دارد اشاره کرد. در این انتخابات به جز لندن، شهردار ۱۲ شهر بزرگ دیگر نیز انتخاب خواهد شد.
به دلیل همه گیری کرونا و تاخیر در اجرای انتخابات در سال گذشته اکنون کرسی های نیازمند انتخابات روی هم جمع شده و به بیشترین تعداد از سال ۱۹۷۳ به این سو رسیده است. با وجود رقابت بر سر این پنج هزار پست، جای تعجب نخواهد بود که پیروزی در این انتخابات از اهمیت زیادی برای احزاب برخوردار باشد. همچنین باید توقع داشت که موضوع کرونا اکنون اصلی ترین و مهم ترین دغدغه رای دهندگان باشد.
حزب حاکم محافظه کار به رهبری بوریس جانسون در حالی به استقبال این انتخابات می رود که با توجه به میزان بالای واکسیناسیون، انتظار افزایش محبوبیت در افکار عمومی را دارد. علاوه بر این آزادی عمل انگلیس در اجرای برنامه واکسیناسیون و مقید نبودن به محدودیت های اتحادیه اروپا، نشان داد که خروج از این اتحادیه چندان هم کار احمقانه ای نبوده است. با این حال و برخلاف توقع حزب محافظه کار، امتیاز واکسیناسیون ممکن است در سایه افتضاح های مرتبط با فساد اعضای این حزب از جمله بوریس جانسون نابود شود.
یکی از مهمترین نکات انتخابات آن است که در اسکانلند و ولز، رای دهندگان نمایندگان خود برای پارلمان محلی و در نتیجه دولت محلی را تعیین خواهند کرد. با توجه به زمزمه های استقلال خواهی در اسکاتلند، انتخابات فعلی از اهمیتی دو چندان در آن منطقه برخوردار است. اسکاتلندی های سرخورده از هر دو حزب کارگر و محافظه کار و ناراضی از برگزیت، اکنون تنها مسیر عملی شدن خواسته های خود را در کسب استقلال می بینند.
از بین پنج هزار کرسی و نامزد رقیب در این انتخابات، هم اکنون دو هزار ۲۵ کرسی به حزب محافظه کار و یک هزار ۶۲۱ کرسی به حزب کارگر تعلق دارد. برای حزب محافظه کار از دست دادن هر کدام از این پست ها به معنای شکست خواهد بود.
این انتخابات همچنین اهمیت خاصی برای حیات حرفه ای رهبران احزاب بزرگ دارد. «کییر استامر» رهبر حزب کارگر در ماه های اخیر بارها متهم به بی خاصیتی و عدم توانایی در جذب آرا شده است. این انتخابات می تواند برای وی تعیین کننده بوده و در صورت شکستی فاحش، آینده او به عنوان رهبر حزب را به خطر بیندازد.
آینده بوریس جانسون به عنوان نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار نیز تا حدی به این رای گیری وابسته است. این حزب پس از پیروزی در انتخابات سراسری به طور مرتب در نظرسنجی ها از حزب کارگر جلوتر بوده است. با این حال و حتی با وجود امتیاز واکسن، در یک هفته گذشته شاهد نزول موقعیت این حزب در نظرسنجی ها بوده ایم.
اتهامات مرتبط با فساد مالی و پارتی بازی بوریس جانسون از جمله پذیرفتن کمک مالی یک حامی خصوصی حزب برای تغییر دکوراسیون آپارتمان محل سکونت نخست وزیر، از چشم رسانه ها دور نمانده است.
حزب محافظه کار به طور سنتی نسبت به فساد مالی آسیب پذیرتر بوده و به عنوان مثال در انتخابات سراسری که منتهی به سرکار آمدن تونی بلر شد، افشای فسادهای مالی حزب محافظه کار نقش مهمی ایفا کرد. به همین ترتیب اتهامات فسادهای مالی اخیر به بوریس جانسون، تاثیر زیادی روی کاهش محبوبیت وی داشته است.
این انتخابات همچنین روی آینده سیاسی «نیکلا استرجن» رهبر حزب ملی گرای اسکاتلند «اس ان پی» که اکنون سومین حزب بزرگ کشور است نیز تاثیر به سزایی خواهد داشت.
مردم اسکاتلند در انتخابات پیش رو، ۱۲۹ عضو پارلمان محلی و در نتیجه دولت محلی را انتخاب خواهند کرد. دولت اسکاتلند هم اکنون در اختیار حزب« اس ان پی» به رهبری نیکلا استرجن است.
با یک پیروزی دیگر وی موقعیت مناسب تری برای پیشبرد برنامه استقلال طلبی این کشور داشته و خواهد توانست اکثریت لازم برای به رای گذاشتن همه پرسی استقلال را بدست آورد. نظر سنجی ها نشان می دهد این حزب با اقبال بیش از ۵۰ درصد رای دهندگان روبروست.
نظر شما