حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به بیانات روز گذشته رهبر انقلاب اسلامی، گفت: این موضوع که سیاست خارجی هر کشوری مربوط به بالاترین مقامهای آن کشور است، امر روشن و معمولی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاستهای کلان و راهبردی خارجی در جمهوری اسلامی ایران را مربوط به رهبری عنوان کرد و افزود: رهبر انقلاب تصمیمگیری در مورد سیاست خارجی را با مشورت شورای عالی امنیت ملی اتخاذ میکنند. ایشان همچنین هیاتی هم به عنوان هیات مشاوران خارجی دارند که دکتر خرازی و ولایتی هم از اعضای این هیات هستند که رهبر انقلاب اسلامی از این مشاوران کمک میگیرند.
مصباحیمقدم ادامه داد: تصمیمگیری درباره سیاست خارجی همچنین با حضور وزیران امور خارجه، اطلاعات، کشور و رییس ستادکل نیروهای مسلح و روسای سه قوه و دو نماینده ویژه رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی اتخاذ میشود؛ بنابراین وزیر امور خارجه هم در شورای عالی امنیت ملی حضور و نقش دارد ولی مجری سیاستهاست.
وی درباره بیانات رهبری درباره اینکه انتخابات در جمهوری اسلامی همواره سالم برگزار شده است، گفت: آنچه که درباره انتخابات مهم است و مدنظر ایشان هم بوده این است که جلوتر از برگزاری انتخابات، فضاهایی ساخته میشود که انتخابات را تحت تاثیر قرار میدهد.
مصباحیمقدم یکی از این فضاها را دوقطبیسازیها توصیف کرد و گفت: این دوقطبیسازیها برای انتخابات مضر است. از جمله مسائلی که درباره انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد مدنظر رهبر معظم انقلاب هم بود، تخریبهایی است که نسبت به شورای نگهبان صورت میگیرد.
وی ادامه داد: شورای نگهبان همواره در ۴۰ سال گذشته در انتخابات نقش داشته و جایگاه آن اقتضا میکرده که بررسی صلاحیتها توسط این شورا صورت بگیرد. همانطور که میبینیم از همین شورای نگهبان محمدخاتمی، حسن روحانی، اکبر هاشمی رفسنجانی و محمود احمدینژاد تایید صلاحیت شدهاند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این چه فضاسازی است که برخی از رسانهها از چند ماه قبل آغاز کردهاند مبنی بر اینکه شورای نگهبان صافی خود را تنگ کرده و امکان عبور نامزدهای ما فراهم نیست و نامزدهای ما شانس تایید صلاحیتشان کاهش پیدا کرده یا شانسی ندارند.
مصباحیمقدم اینگونه فضاسازیها را موجب تخریب در اصل انتخابات دانست و عنوان کرد: این فضاسازیها بسیاری از مردم را مایوس میکند و سطح مشارکت را تحت تأثیر قرار داده و آن را کاهش میدهد. بنابراین با وجود چنین تجربه و سابقهای، نباید چنین فضاسازیهای نادرستی صورت بگیرد که بتواند تاثیر منفی برای انتخابات داشته باشند.
وی درباره رهنمودهای رهبری درباره پرهیز داوطلبان از دادن وعدههای فریبنده و بدون پشتوانه فکری، اظهار کرد: این موضوع از نکات بسیار قابل توجه برای اشخاصی است که نامزد انتخابات ریاست جمهوری میشوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حوزه قوه مجریه در قانون اساسی را مشخص دانست و خاطرنشان کرد: بالادست قوای سهگانه قانون اساسی، سیاستهای کلی ابلاغی رهبر معظم انقلاب و همچنین چشمانداز بیست ساله است. این اسناد بالادستی، محدودکننده هستند و حدود فعالیت رییس جمهوری را به خوبی نشان میدهند. گاهی تبلیغات انتخاباتی به سراغ مسائلی خارج از این چارچوب میرود که گاهی وعدههایی داده میشود که در این چارچوب پذیرفتنی نیست.
مصباحی مقدم ادامه داد: نامزدها باید بدانند وعدههایی که میدهند در چارچوب سیاستهای بلندمدت نظام و فعالیتهای آنها و هم در چارچوب سیاستهای کلی ابلاغی و قانون اساسی باشد و وعدههایی که خارج از این چارچوبها باشد قابل اجرا و عمل نیست.
وی عنوان کرد: اگر به خاطر داشته باشید در انتخابات دوره گذشته هم این مساله به کرات اتفاق افتاد و وعدههایی خارج از این چارچوبها داده شد بنابر این تاکید رهبر معظم کل قوا بر این بود که نامزدهای ریاست جمهوری توجه داشته باشند که وعدههای غیرقابل اجرا و عمل ندهند.
نظر شما