امید به تقویت صلح و ثبات منطقه با تنش‌زدایی از روابط تهران-ریاض

اسلام‌آباد - ایرنا - استاد دانشکده روابط بین الملل پنجاب پاکستان معتقد است تنش زدایی از روابط تهران-ریاض که اخیر نشانه های خوبی در این زمینه از سوی دو طرف دیده شده، به نفع صلح، ثبات و امنیت منطقه و جهان اسلام است.

به گزارش ایرنا، دکتر «رشید احمد خان» رئیس دانشکده سیاست و روابط بین الملل در دانشگاه ایالت پنجاب روز سه‌شنبه در مقاله‌ای برای روزنامه اردو زبان «دنیا»، گفت: رد وبدل شدن اظهارات خوشایند اخیر از سوی ایران و عربستان، امیدها به صلح و ثبات در منطقه را افزایش می دهد.

وی با اشاره به مصاحبه اخیر ولیعهد سعودی و اذعان به اهمیت همسایگی با ایران، افزود: ایران از این موضع سعودی ها استقبال کرد همچنان که قبلا نیز بارها آمادگی خود برای رفع اختلافات اعلام کرده بود اما حاکمان ریاض واکنش مثبتی نشان ندادند.

این استاد پاکستانی گفت: شاید  یکی از دلیل چرخش مواضع ولیعهد سعودی، روی کار آمدن دولت جدید آمریکا به ریاست جو بایدن است.

وی اظهار داشت: ممکن است ایران و عربستان راه نسبتا طولانی برای حل اختلافات پیش رو داشته باشند، در عین حال بهبود روابط میان این دو کشور برای پاکستان و چین بسیار سودمند خواهد بود. حرکت رو به جلو تهران-ریاض باعث ایجاد آرامش و رفاه درمنطقه می‌شود.

رشید احمد خان، آمریکا را به عنوان یکی از عوامل تنش‌ها میان ایران و عربستان و تلاش برای‌ ایجاد هرج و مرج در منطقه سرزنش کرد و افزود: اکنون اوضاع تغییر کرده است، نیروهای سیاسی در خاورمیانه و خلیج فارس مستقر شده اند که نه تنها منافع خود را می شناسند بلکه برای حفظ منافع خود صلح پایدار و همکاری متقابل ضروری می‌دانند.

این تحلیلگر پاکستانی تاکید کرد: عادی سازی احتمالی روابط ایران و عربستان در منطقه را باید به فال نیک گرفت و مهم تر اینکه، ریاض بالاخره متوجه‌ نقش محوری تهران برای مدیریت بحران منطقه شده و اینکه بدون جمهوری اسلامی ایران حصول منافع منطقه‌ای به ویژه تامین امنیت دریایی غیرممکن است.

نخست وزیر پاکستان هفته گذشته در واکنش به اظهار ولیعهد سعودی مبنی بر امیدواری به داشتن روابط خوب با جمهوری اسلامی ایران، از آنچه که وی تلاش ریاض برای ترمیم روابط با تهران خواند، استقبال کرد.

«عمران‌خان» طی پیامی در حساب کاربری خود در توییتر، نوشت: هرگونه اقدام در مسیر صلح باعث تقویت انسجام امت اسلامی می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha