به گزارش چهارشنبه ایرنا از روزنامه اسپانیایی ال پائیس، شور و شوق دوباره مردم فلسطین برای ابراز اراده خود در انتخاباتی که پس از ۱۵ سال برای اولین بار در ژانویه ۲۰۲۱ (دی ۱۳۹۹) مقرر شد در این سرزمین برگزار شود، پس از تصمیم اخیر تعلیق انتخابات به نومیدی مبدل شد.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگران فلسطین بامداد جمعه (۱۰ اردیبهشت) در پی نشستی که درباره انتخابات برگزار شده بود، اعلام کرد: رهبری فلسطین تصمیم گرفت انتخابات را تا زمان تضمین مشارکت مردم قدس در آن به تعویق بیندازد.
عباس در توجیه تصمیم خود گفت: «تعویق انتخابات تا تضمین برای مشارکت اهالی قدس اشغالی در انتخابات فراگیر فلسطین ادامه دارد».
این در حالی است که پیشتر حکم ریاستی «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ۲۶ دی (۱۳۹۹) مبنی بر برگزاری انتخابات سه گانه فلسطین در سال ۲۰۲۱، امیدها را نسبت به شکست طلسم ۱۵ ساله عدم برگزاری انتخابات در فلسطین اشغالی افزایش داده بود.
به نوشته ال پائیس، تصمیم اخیر رئیس تشکیلات خودگران فلسطین برای به تعویق انداختن انتخابات پارلمانی ۲۲ مه (۱ خرداد) با توجیه ممانعت اسرائیل از برگزاری این انتخابات در قسمت شرقی بیتالمقدس، مانند ضربه ای محکم بر سرزمین های اشغال شده از سال ۱۹۴۸ فرود آمد. لغو نامعلوم انتخابات حاکی از واقعیتی دردناک از رهبری فلسطین به دست کسی است که بدون مجوزهای دموکراتیک خود را در قدرت جای داده است.
محمود عباس ۸۵ ساله که از ۹ژانویه ۲۰۰۵ (دیماه ۱۳۸۳) بدون تن دادن به انتخابات بر سر قدرت باقی است با کمال میل به دنبال سوء استفاده از این شرایط برای جلوگیری از برگزاری انتخاباتی برمیآید که احتمالا به تضعیف قدرت سیاسی او منجر میشود.
اما وی دستور تعویق برگزاری انتخابات فلسطین را با وجود مخالفتهای صریح گروههای فلسطینی صادر کرده است. شنبه شب مردم فلسطین در جنوب کرانه باختری در اعتراض به تأخیر در برگزاری انتخابات فلسطین تظاهرات کردند و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بر مخالفت کامل خود با هرگونه تأخیر یا لغو انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین تأکید کرد.
«اسماعیل هنیه» رییس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در واکنش به این تصمیم گفت: تعویق انتخابات به معنای مصادره حق سیاسی مردم فلسطین است.
«حمد بن جاسم» نخست وزیر پیشین قطر نیز در این باره گفت: اگرچه دلایلی که محمود عباس را به تعویق انتخابات مجبور کرد برای ما روشن است، اما آنچه میخواهم بگویم این است که وظیفه رئیس [تشکیلات خودگردان] در شرایط فعلی و در این مرحله از عمر خودش، انتقال قدرت به روش صلح آمیز و دمکراتیک به فرد دیگری است.
پیش از اعلام تعویق انتخابات، بر اساس فرمان ریاستی رییس تشکیلات خودگردان فلسطین مقرر شده بود تا انتخابات مجلس قانونگذاری فلسطین در روز ۲۲ ماه مه (یکم خرداد) و انتخابات ریاست جمهوری در ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) و چنانچه انتخابات مجلس قانونگذاری به مرحله دوم کشیده نشود، انتخابات مجلس ملی در ۳۱ آگوست (۹ شهریور) برگزار شود.
پس از ۱۵ سال، این نخستین بار بود که تشکیلات خودگردان فلسطین حکمی برای برگزاری انتخابات مجلس قانونگذاری، ریاست جمهوری و مجلس ملی صادر میکرد که مورد استقبال جنبش حماس نیز قرار گرفته بود.
نظر شما