۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۲۸
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84318378
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ماماها از ارکان تاثیرگذار در ارتقای سلامت جامعه هستند

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۱:۲۸
کد خبر: 84318378
ماماها از ارکان تاثیرگذار در ارتقای سلامت جامعه هستند

سنندج - ایرنا - رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ‌مراقبت‌های سلامت باروری به عهده ماماهاست که یکی از اصلی‌ترین ارکان تأثیرگذار در ارتقای سلامت جامعه هستند.

به گزارش ایرنا، روناک شاهویی روز چهارشنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت روز جهانی ماما اظهار داشت: گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان دارای ۱۰ عضو هیات علمی و سه کارشناس ارشد مامایی است که وظیفه آموزش های نظری، عملی و بالینی دانشجویان مامایی را در دانشکده و مراکز بهداشتی و درمانی سنندج بعهده دارند.

وی با بیان اینکه ۱۱۰ نفر دانشجو در مقطع کارشناسی و ۲۸  دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد آموزش مامایی در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند. اضافه کرد:  هم اکنون بیشتر ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی استان از دانش آموخته‌های این دانشکده هستند.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه مامایی یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی است که همه خدمات فارغ التحصیلان آن به حوزه سلامت باروری مرتبط می شود، گفت: فعالیت‌هایی شامل آموزش بهداشت و ارائه خدمات بهداشتی و مامایی گسترده به جامعه زنان در سنین باروری، مشاوره و راهنمایی خانواده در مورد بهداشت ازدواج و بهداشت نسل، مسایل دوران بارداری و بعد از زایمان، انجام همه مراقبت های دوران باداری، انجام زایمان و مراقبت های بعد از زایمان و مراقبت نوزاد در بیمارستان ها و منازل و یا مراکز زایمانی دیگر بر عهده این قشر تلاشگر است.

شاهویی، تشخیص به موقع بیماری‌های دوران بارداری و پی بردن به موارد غیر طبیعی در مادر، جنین، نوزاد و شیرخوار، انجام فوریت های مامایی در صورت عدم دسترسی به پزشک در مواقع اورژانس، تشخیص بیماری های زنان و ارجاع به پزشک متخصص در صورت لزوم و پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی نظیر اچ آی وی، تامین سلامت نوجوانان با تاکید خاص بر دختران و تنظیم خانواده را از دیگر وظایف ماماها برشمرد.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: فارغ التحصیلان این حرفه باید از مهارت‌های ارتباطی خوب، داشتن اعتماد به نفس، صبر و حوصله، تصمیم گیری سریع و درست در شرایط بحرانی، مهارت‌های کار تیمی و ابتکار عمل در کار کردن به تنهایی، آرامش در شرایط پر استرس، ارتقای سطح دانش و مهارت بر اساس دانش روز برخوردار باشند که این دانش و مهارت را در طول هشت ترم تحصیلی کسب می کنند.

وی ادامه داد: از آنجاکه  ماماها در تمام مراحل زندگی زنان از کودکی و بلوغ و جوانی و بارداری تا یائسگی و حتی در دوران یائسگی به ارتقای سلامت آنان کمک می‌کند، بر این اساس، کشورها موظفند که استانداردهای مامایی خود را به حد مطلوب برسانند.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بر اساس استانداردهای جهانی باید به ازای هر مادر باردار یک ماما فعالیت داشته باشد  بنابراین بکارگیری تعداد بیشتری از ماماها در بیمارستان‌های استان باعث می‌شود تا به این استاندارد نزدیکتر شویم.

شاهویی افزود: از شروع اپیدمی بیماری کووید ۱۹ در دنیا ماماها هم همراه و در تیم مراقبتی دوشادوش پزشکان، پرستاران و سایر همکاران بهداشتی درمانی در مبارزه  با کرونا خدمات منحصر بفردی ارائه داده‌اند و  در بیشتر موارد با مادرانی مواجه بودند که به طور کلی مشخص نبود آیا این افراد مبتلا به کرونا هستند یا خیر لذا وظایف خطیری در اپیدمی کرونا برعهده این سبزپوشان دلاور است.

وی اظهار داشت: به مناسبت روز جهانی ماما به عنوان یکی از شاغلین این حرفه فرصت را مغتنم می شمارم و از خدمات همه این عزیزان در اقصی نقاط استان در عرصه های خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی تشکر می کنم و بر دست‌های مهربان و پرتلاش آنان بوسه می‌زنم که همواره در راستای  حفظ و ارتقاء سلامت مادران و نوزادان این گوهرهای گران‌بهای آفرینش از خودگذشتگی و شهامت و دلسوزی نشان می دهند.

  ۵ می ، ۱۵ اردیبهشت به نام روز جهانی ماما نام گرفته است.

 شعار امسال وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و کنفدراسیون بین المللی ماماها " استناد بر داده‌ها، سرمایه‌گذاری بر روی ماماها " است.

دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از سال۱۳۶۷ اقدام به پذیرش دانشجوی مامایی در مقطع کاردانی کرد و  از سال ۱۳۸۵  دانشجوی مامایی در مقطع کارشناسی و از سال ۱۳۹۴ نیز دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مامایی مشغول به تحصیل شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha