علی اکبر دلیرصحرایی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال های پیش واکسیناسیون علیه این بیماری با اولویت روستاهای نزدیک مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست و حاشیه های زیستگاه های وحوش انجام می شد، اما امسال به علت کاهش نزولات جوی ۸۵ درصد از دام های استان واکسینه می شوند.
وی اضافه کرد : در سال گذشته ۳۸ کانون طاعون نشخوارکنندگان در سطح استان خراسان شمالی گزارش شد و برای جلوگیری از خسارت های ناشی از این بیماری به دامهای سبک دامپزشکی در سال جاری برای مایه کوبی و واکسن پیشقدم شد.
معاون دامپزشکی استان خراسان شمالی اظهارداشت : با توجه به این که بیماری طاعون نشخوارکنندگان در دامها مسری است و با علایم حاد تنفسی ظاهر می شود، دامداران باید پس از شناسایی علایم بیماری ، دام مریض را از سایر گله جدا و در قرنطینه نگهداری کنند.
دلیر صحرانی در مورد مایه کوبی دامهای عشایری استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد : احتمال می رود که مایه کوبی دامهای عشایر این استان که در قشلاق ( استان گلستان) استقرار دارند، انجام شود ، در صورت عدم مایه کوبی ،این طرح با اولویت از سوی دامپزشکی خراسان شمالی انجام خواهد شد.
به گفته وی تاکنون گزارشی از شناسایی بیماری طاعون نشخوارکنندگان در دامهای سبک استان خراسان شمالی به دامپزشکی اعلام نشد.
وی به دامداران توصیه کرد تا ضمن رعایت قرنطینه ، دام مورد نیاز را از مراکز مجاز خریداری و از جابه جایی غیرضرور دامها نیز خوداری کنند.
دلیرصحرایی با بیان اینکه برای کاهش اثرات خشکسالی، امسال خدمات دامپزشکی استان تقویت میشود افزود: امسال برای کاهش اثرات این حادثه طبیعی خدمات بهداشتی به دامداران استان تقویت می شود که توسعه پوشش مایه کوبیه علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در اولویت است.
سرپرست معاونت فنی و سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: خشکسالی سبب می شود تا حیوان دچار ضعف شود و توان بدن در برابر بیماری ها کاسته شود، از این رو به دامداران توصیه می شود نکات بهداشتی و قرنطینه ای را رعایت کنند.
طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) بیماری عفونی مهلک و به سرعت منتشر شونده است که علاوه بر ایجاد بیماری در گوسفند و بز، نشخوار کنندگان وحشی از جمله آهو و بز کوهی نیز منبع ویروس عامل آن قرار می گیرند و این موضوع اغلب در مبارزه با این بیماری اختلال ایجاد می کند.
ر استان خراسان شمالی ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، ۷۹ هزار راس دام سنگین از جمله گاو و گوساله، ۲ هزار و ۴۰۰ نفر شتر و هزار راس اسب وجود دارد که سالانه ۲۲۱ هزار و ۱۱۸ تن انواع محصول از جمله گوشت قرمز، گوشت مرغ، شیر، عسل و تخم مرغ تولید می شود.
استان خراسان شمالی با داشتن ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد دامی یکی از قطب های دامپروری کشور محسوب می شود و طبق آمار رسمی سالانه ۷۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین از این استان به سایر استان های کشور ارسال می شود.
نظر شما