دکتر احسان مصطفوی اپیدمیولوژیست روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با نهایی شدن نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن و طبق تمهیداتی که اندیشیده شد، می توان خوش بین بود که به زودی تولید این واکسن در کشور عملیاتی می شود.
وی ادامه داد: تاکنون حدود پنج هزار داوطلب در چهار شهر اصفهان، زنجان، همدان و بندرعباس واکسن مشترک ایران و کوبا را دریافت کردند.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای کنژوگه یادآور شد: کارآزمایی بالینی مرحله سوم واکسن در شهرهای ساری، بابل، زنجان، همدان، اصفهان، یزد، کرمان و بندرعباس انجام می شود.
مصطفوی ادامه داد: داوطلبان ۶ شهر ۲ دوز واکسن را به فاصله زمانی ۲۸ روز دریافت می کنند و شهرهای یزد و زنجان علاوه بر ۲ دوز واکسن، یک دوز یادآوری (واکسن سوبرانا ۱) هم ۲۸ روز بعد از تزریق دوم دریافت می کنند.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: در این کارآزمایی بالینی، گروه سنی افراد مورد مطالعه در این طرح پژوهشی را بین ۱۸ تا ۸۰ سال اعلام کرد و گفت: تا ۳۰ درصد جمعیت داوطلبان می توانند بیماران زمینه ای کنترل شده، داشته باشند.
مصطفوی همچنین گفت: واکسن کرونای کنژوگه، بعد از گذراندن موفق فاز ۱ و ۲ در کشور کوبا، وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی در ۲ کشور شده است. کارآزمایی بالینی فاز ۳ این واکسن بر روی حدود ۲۴ هزار نفر در ایران و جمعیت ۴۴ هزار نفر در کوبا انجام می شود.
دغدغه ای بابت عوارض واکسن نداریم
وی اظهارداشت: نتایج فعلی مطالعات گویای این موضوع است که دغدغه ای نباید بابت عوارض جانبی واکسن داشته باشیم.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای کنژوگه تصریح کرد: نتایج اولیه تزریق واکسن به حدود پنج هزار داوطلبی که وارد مطالعه شدند، نشان می دهد این واکسن عوارض خیلی خفیفی دارد و صرفا در افراد معدودی عوارضی ایجاد می کند که محدود بوده و نیاز به درمان حمایتی خاصی ندارد.
این اپیدمیولوژیست تاکید کرد: در حال حاضر در این فاز مطالعه، تمرکز تیم مطالعاتی بر روی بررسی اثربخشی واکسن است.
مصطفوی افزود: وقتی نتایج به طور کامل مشخص شد و مورد تایید مراجع ذی صلاح شامل سازمان غذا و دارو و کمیته ملی اخلاق قرار گرفت، می توان انتظار داشت که مجوز واکسیناسیون عمومی با این واکسن صادر شود.
وی ادامه داد: این واکسن زمانی در دسترس مردم قرار خواهد گرفت که نتایج مطالعه نشان دهد که واکسنی کم خطر و با اثربخشی مناسب در دسترس است.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای کنژوگه یادآور شد: اولین تزریق واکسن هفته پیش (شش اردیبهشت) آغاز شد و ۲۸ روز بعد، تزریق دوم روی داوطلبان انجام می شود.
مصطفوی همچنین گفت: افراد باید دوز دوم واکسن را هم دریافت کنند و بازه زمانی لازم سپری شود تا امکان بررسی اثربخشی واکسن برروی داوطلبان فراهم شود.
اولین تزریق این واکسن که تولید انستیتو فینلای کوبا است و با مشارکت انستیتو پاستور ایران پیش رفته است، ششم اردیبهشت در اصفهان آغاز شد و این کار به تدریج در هفت شهر دیگر ادامه می یابد.
نظر شما