به گزارش روز جمعه ایرنا، «محمدرضا ناظری» همزمان با روز جهانی قدس در مقالهای با عنوان «نگاه آزادی خواهانه به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی» که در رسانههای پاکستانی نیز منعکس شد، به تبیین تاریخچه و جایگاه روز قدس پرداخت و نوشت: روز قدس توسط امام خمینی (ره) به عنوان یک روز رسمی برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین نامگذاری شد. ایشان ۱۶ مرداد ۱۳۵۸ (هفت اوت ۱۹۷۹) در پیامی خطاب به مسلمین ایران و جهان، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را روز قدس نامیدند و از مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی خواستند برای کوتاه کردن دست رژیم غاصب اسرائیل و پشتیبانان آن به هم بپیوندند.
وی افزود: نام گذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان بعنوان روز قدس با حمایت بسیاری از روشنفکران و هنرمندان مواجه شده و امروزه علاوه بر مردم ایران، در بیشتر کشورهای جهان از جمله پاکستان در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان این راهپیماییها انجام میشود.
ناظری با یادآوری حمایت کورکورانه دولتهای غربی از توسعه طلبی اسرائیل و نگاه دولت بایدن به صلح فلسطین - رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: بر اساس برخی نشانهها، دولت بایدن طرفدار طرح صلح دو دولت و فرآیندهای صلح اسلو است. سیاست دولت فعلی آمریکا در خصوص منازعه فلسطین-رژیم صهیونیستی مبتنی بر اصل دو دولت است. جوبایدن به سیاست حمایتی آمریکا از برتری نظامی رژیم صهیونیستی کماکان ادامه میدهد و در سطح مواضع اعلامی نیز چنانکه بلینکن پیش از انتخابات بیان کرده بود، اختلافات درخصوص مسائلی چون شهرکسازی در عرصه علنی مورد بحث واقع نخواهد شد و ظواهر دوستی میان دو طرف رعایت خواهد شد. بنابر این حمایت کامل و اشکار دولت بایدن از رژیم صهیونیستی جزء لاینفک سیاستهای منطقهای این کشور خواهد بود و در این راستا پیگیری و اتخاذ برخی برنامهها از جمله موضوع عادیسازی روابط کشورهای مسلمان بویژه عربی منطقه با رژیم صهیونیستی تداوم خواهد یافت.
سرکنسول ایران در شهر لاهور گفت: عادیسازی روابط تعدادی از کشورهای عربی منطقه با رژیم صهیونیستی در دوره ترامپ را شاهد بودیم. به همین منظور اقدامات تعیین کنندهای در راستای عادیسازی انجام شد که بایدن نیز از آن تحت عنوان «گامهای بزرگ» یاد کرده است؛ لذا تداوم سیاست فوق را در عصر پساترامپ را شاهد هستیم. موضوع عادیسازی روابط اعراب و رژیم صهیونیستی از جمله موضوعات مورد حمایت هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات و برخی کشورهای مرتجع منطقه است که بنابر گفته برخی تصمیمسازان دموکرات مانند دن شاپیرو، سفیر دولت اوباما در رژیم صهیونیستی، در دوره بایدن نه تنها این سیاست ادامه خواهد یافت، بلکه اوج نیز خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: تداوم پیگیری و تقبیح هرگونه مناسبات با رژیم صهیونیستی و جلوگیری از عادیسازی روابط همواره باید جزو اولویتهای دستور کار سیاست خارجی دولتهای مسلمان باشد. پیوند زدن سایر موضوعات مهم جهان اسلام به موضوع عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی را شاید بتوان مسیر انحرافی در دستیابی به اهداف راهبردی کشورهای مسلمان در مقابله با جهان کفر و رژیم صهیونیستی ارزیابی کرد.
ناظری افزود: به بهانه عادیسازی روابط رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب منطقه غرب آسیا، زمینه برای توسعه همکاریهای دو یا چندجانبه میان این طرفها در ابعاد مختلف ازجمله در برابر تهدیدات مشترک فرضی تا حدودی فراهم شده است. قدرت دفاعی-نظامی جمهوری اسلامی ایران و متحدان آن، یکی از زمینههای همین تهدیدات مشترک فرضی البته با چاشنی غلیظ ایران هراسی و تهدید انگاریهای مشترک همپیمانان منطقهای آمریکا است.
وی تاکید کرد: کشورهای مستقل منطقه باید ضمن هوشیاری لازم نسبت به اهداف ظالمانه رژیم صهیونیستی و همپیمانان منطقهای و آمریکا، همواره نسبت به خنثیسازی برنامهها و سیاستهایی که از کودک کشی و ظلم به ساکنین مناطق اشغالی گرفته و یا ترور و به شهادت رساندن مبارزین و اندیشمندان مسلمان در اقصی نقاط، از ابزارهای لازم برخوردار بوده و از آمادگی لازم برخوردار باشند.
نظر شما