سید حجتالله موسوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: وضعیت کرونایی سمیرم نارنجی و همچنان پرریسک است و سفرهای غیرضروری شمار مبتلایان را بیشتر می کند.
به گفته وی خانوارهای عشایری با حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار جمعیت به تازگی از استان های جنوب کشور وارد ییلاق شدند و جابجایی و تردد آنها ریسک خطر انتقال ویروس را بیشتر میکند.
معاون شبکه بهداشت شهرستان سمیرم خاطرنشان کرد: طبق سرشماری چادر به چادر و نفر به نفر که در سال گذشته از سرجمع جمعیت عشایری که وارد ییلاق میشوند، حدود ۲ هزار نفر از آنها در سامانه سیب استان اصفهان ثبت شد و بقیه در استان های گرمسیری ثبت سامانه شدهاند.
وی تصریح کرد: بیماری کووید ۱۹ گستره وسیع و بی مرزی دارد و حتی عشایر که در کوه و بیابان هستند مصون از ابتلا به این ویروس کشنده نیستند.
موسوی تصریح کرد: متاسفانه مدیریت ضعیف استانهای عشایری جنوب کشور در موضوع کوچ بهاره و رعایت زمان قانونی ورود به ییلاق، باعث تمرکز جمعیت پراکنده آنها در ییلاق شده و همچون سال گذشته، همه سختی کارهای مدیریت کرونا بر دوش استان اصفهان و شهرستان سمیرم افتاده است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان سمیرم درباره اختصاص واکسن به عشایر، گفت: این گروه به مانند سایر اقشار بر اساس سن و سال اعلامی وزارت بهداشت به مرور واکسن دریافت میکنند.
سرپرست اداره امور عشایر سمیرم اظهار داشت: عشایر به علت شرایط سخت و خشک مراتع قشلاقی کوچ زود هنگام به مراتع سمیرم را آغاز کردند و زودتر از تاریخ تقویم کوچ وارد این شهرستان شدند.
علی رحیمی افزود: عشایر کمترین مشکل در زمینه بیماری کووید۱۹ را دارند اما از زمان ورودشان به ییلاق و با شروع ارتباط گرفتن آنها با مغازهها، بازاریان و روستاییان ممکن است شاهد شیوع کرونا در بین آنها هم باشیم.
خانوارهای ایل قشقایی شامل طایفههای درّه شوری، عمله، فارسیمدان و شش بلوکی، هر سال به ییلاق و سرحدات ییلاق کوچ میکنند و افزون بر ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار راس دام را با خود به مراتع سمیرم میآورند.
شهرستان سمیرم در ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی با ۱۵۰ روستا و آبادی، ۶ شهر و چهار بخش و افزون بر ۹۰ هزار جمعیت روستایی، شهری و عشایری، با ۴۵۵ هزار هکتار عرصه های ملی و طبیعی در۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج واقع است.
نظر شما