بین‌المللی‌سازی دانشگاه‌ها؛ بستری جهت ارتقای سطح استانداردها

تهران-ایرنا- رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به بین‌المللی سازی دانشگاه‌ها به عنوان بستری جهت بالا بردن سطح استانداردها و افزایش ظرفیت تحمل‌پذیری دیگران در عرصه بین‌المللی تاکید کرد.

در هجدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری منتخب کشور که امروز (یکشنبه) در محل وزارت علوم برگزار شد، حسین سالارآملی گفت: بهره گیری از فرصت های جهانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا یک سری پتانسیل ها در کشور ما موجود است که برای جامعه بین المللی حائز اهمیت بوده و یک سری پتانسیل‌های جهانی وجود دارد که برای ما از اهمیت ویژه برخوردار است لذا اینها همه فرآیندهایی هستند که اهمیت و ابعاد بین المللی سازی را روشن‌تر می‌کنند.
به گزارش روز یک شنبه اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در این نشست سالار آملی افزود: در بستر این بین المللی سازی در ماه های آینده با سه پدیده مختلف روبرو می‌شویم. اولین پدیده به احتمال زیاد دوره پسا برجام ۲ در مذاکرات وین است که قادر است صف مجدد کشورهای اروپایی را که علاقه‌مند به ایجاد ارتباط هستند قطار کند. پدیده دوم پسا کرونا است که به احتمال قوی در مهر و آبان با گسترش واکسیناسیون مجدداً شاهد سفرها و رفت و آمدهای بین‌المللی در دنیا خواهیم بود که به نفع ما است.
به گفته وی، پدیده سوم برنامه راهبردی با کشور چین خواهد بود که در صورتی که پسا برجام ۲ به نتیجه برسد لاجرم کشور چین در همکاری های خود با ما جدی‌تر خواهد شد که من از همه دانشگاه‌های کشور انتظار گسترش کمی و کیفی ظرفیت‌های دانشگاهی را دارم، چون مسلماً با قوی‌تر شدن ارتباطات بین المللی میان ایران و چین، کشورهای غربی نیز در روابط و همکاری های خود جدی‌تر برخورد خواهند کرد.لذا توجه به برنامه‌های کوتاه مدت از جمله تعداد دانشجویان خارجی و تعداد فرصت‌های مطالعاتی برای متقاضیان خارجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سالارآملی افزود: نخست در فکر نهاد سازی باشیم و به سمت فعالیت های دراز مدت با نهادهای خارجی حرکت کنیم و دوم به رابطه میان ایران و چین نگاه عمیق‌تری داشته باشیم؛ چین با توجه به سرمایه‌گذاری گسترده بر روی رشته‌های علوم پایه، فاصله اندک تولید علم و مصرف علم، برجستگی در بعضی رشته ها همچون هوش مصنوعی و توانمندی تجهیزات و مواد در جهان موفق بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در کشور چین تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به وفور تولید می‌شود که بسیار برای آزمایشگاه های ما فرصت مناسبی است تا شاهد جهش مثبت علم و فناوری در کشور باشیم و در نتیجه به ارتباط با چین باید به شکل فرصتی نگاه کنیم و برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدت با این کشور برقرار سازیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha