به گزارش روز دوشنبه پایگاه اینترنتی اسپیس، موشک «فالکون ۹» شرکت فضایی اسپیس ایکس روز یکشنبه ۹ مه (۱۹ اردیبهشت)، ۶۰ ماهواره اینترنتی استارلینک را به مدار زمین پرتاب کرد و سپس با موفقیت در دریا فرود آمد. این رکورد دهمین پرواز موفق بوستر (تقویت کننده) قابل استفاده مجدد این موشک است.
موشک فالکون ۹ ساعت ۲ و ۴۲ دقیقه به وقت منطقه زمانی شرقی از مقر کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شد. این چهاردهمین پرتاب شرکت فضایی اسپیس ایکس در سال جاری میلادی است اما نکته حائز اهمیت این پرتاب این است که بوستر موشک فالکون ۹ که قسمت قابل استفاده مجدد این راکت است برای دهمین بار پرتاب شد و با موفقیت بر روی کشتی در دریا فرود آمد.
ایلون ماسک مدیرعامل اسپیس ایکس شنبه قبل از پرتاب در توییتر نوشت: برای اولین بار پرواز تقویت کننده موشک فالکون به ۲ رقمی می شود.
پرتاب روز گذشته شرکت فضایی اسپیس ایکس دومین پرتاب موفق این شرکت فضایی در عرض یک هفته است، اسپیس ایکس چهارشنبه ۵ مه ( ۱۵ اردیبهشت) چند روز پیش نیز ۶۰ ماهواره استارلینک را با موشک فالکون ۹ به فضا پرتاب کرد و به این ترتیب شمارهای ماهواره هایی که در عرض یک هفته به فضا پرتاب کرده است به ۱۸۰ ماهواره می رسد.
اسپیس ایکس از جمله چند شرکتی است که به دنبال پوشش اینترنت جدید، سریع و با پهنای باند جهانی است که می تواند توسط کشتی های مستقر در دریا، ساکنان روستاهای دورافتاده و احتمالاً در کامیون ها و وسایل نقلیه بزرگ تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
سیوا بهاراداوج مهندس عملیات اسپیس ایکس گفت: تا به امروز، بیش از نیم میلیون نفر برای دستیابی به سرویس اینترنت استارلینک سفارش داده اند. اسپیس ایکس در حال آزمایش این سرویس با مشتریانی در آمریکای شمالی و انگلیس است. هزینه سخت افزاری این سرویس ۴۹۹ دلار و هزینه ماهانه آن ۹۹ دلار است.
در نهایت این شرکت قصد دارد ۱۲ هزار ماهواره اما با نرخ جایگزینی بالا پرتاب کند چرا که طول عمر هر ماهواره تنها چند سال است. سرویس اینترنت استارلینک در مناطق شمالی آمریکا، کانادا و انگلیس موجود است اما این خدمات رسانی در حال حرکت به سمت جنوب است.
وب سایت استارلینک به تازگی اعلام کرده که این سرویس برای مثال در تعداد محدودی از مشترکین جدید در فلوریدا مرکزی در دسترس است. این سرویس در حال حاضر سرعت بارگیری در حدود ۱۰۰ مگابیت در ثانیه را فراهم می کند.
کمیسیون ارتباطات فدرال، ۲۵ مگابیت در ثانیه یا بالاتر را به عنوان سرویس اینترنت «پرسرعت» تعریف می کند.
نظر شما