۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۵۴
کد خبرنگار: 1271
کد خبر: 84324606
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸ هزار تن سیب در سردخانه‌های اشنویه باقی مانده است

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۱۶:۵۴
کد خبر: 84324606
۸ هزار تن سیب در سردخانه‌های اشنویه باقی مانده است

مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی اشنویه گفت: از مجموع سیب هایی که از سال گذشته در این شهرستان انبار شده بود، هشت هزار تن همچنان در سردخانه‌ها باقی مانده است.

مرادرسول انصاری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بخش اعظم سیب تولیدی این شهرستان روانه بازار شده ولی هنوز هشت هزار تن از آن در سردخانه‌های این شهرستان باقی مانده است.

وی با بیان اینکه امسال بیش از ۱۵۰ هزار تُن سیب در این شهرستان تولید شده که از این مقدار بیش از ۱۰۰ هزار تُن برای صادرات و میوه شب عید در سردخانه‌های این شهرستان نگهداری می‌شد، افزود: نبود صادرات، محدودیت‌های کرونایی و نبود بازار تقاضا، کرایه سنگین و انتظارات تورمی را از دلایل اصلی ماندن سیب در سردخانه‌ها است.

مدیر جهاد کشاورزی اشنویه گفت: این امر موجب از دست دادن کیفیت سیب به ویژه سیب قرمز شده و باعث خواهد شد تا به عنوان سیب درجه ۲ و زیر درختی به قیمت پایین به کارخانه ها و صنایع تبدیلی فروخته شود.

انصاری ادامه داد: قیمت تمام شده از مرحله داشت تا برداشت و پس از آن برای باغدار در این شهرستان به ازای هر کیلوگرم ۳۵ تا ۴۰ هزار ریال بوده و سیب های باقی مانده در سردخانه ها با قیمت ۱۲ هزار تا ۲۰ هزار ریال به کارخانه ها فروخته می شود در حالی که اکنون سیب با کیفیت عالی تا سقف ۵۰ هزار ریال فروخته می‌شود.

وی اضافه کرد: در این شهرستان بیش از ۳۵ واحد سردخانه فعالیت می‌کنند که ظرفیت اسمی آنها بیش از ۱۰۰ هزار تن است اما امسال به خاطر افزایش تولید، بیش از ظرفیت اسمی در سردخانه‌ها میوه نگهداری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی اشنویه گفت: سیب اشنویه از لحاظ کیفیت، محل پرورش و کمیت، توانایی تبدیل به برند ملی را دارد و باید در زمینه معرفی آن به بازارهای مختلف داخلی و خارجی اقدامات موثری صورت گیرد.

وی ارقام غالب سیب در این شهرستان را "رد" و "گلدن دلیشیز" عنوان کرد و افزود: بخشی از سیب تولیدی این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و ماندگاری خوبی که دارد، علاوه بر سایر استان‌ها به کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود.

وی گفت: شهرستان اشنویه بنابر وضعیت جغرافیایی و خاص از پتانسیل و ظرفیت ویژه ای جهت تولید محصولات باغی و زراعی برخوردار است و برنامه‌ریزی جهت توسعه صنایع تکمیلی و فراوری میوه باید در اولویت مسوولان این شهرستان قرار گیرد.

شهرستان اشنویه از جمله شهرهای مرزی آذربایجان‌غربی است که با داشتن هزار و ۴۷۰ متر ارتفاع از سطح دریا یکی از مناطق حاصلخیز و مستعد جهت پرورش انواع محصولات کشاورزی به شمار می‌رود.

شرایط ویژه آب و هوایی، اشنویه را به یکی از قطب‌های مهم باغداری آذربایجان‌غربی تبدیل کرده است به طوری که علاوه بر محصول با کیفیت سیب این شهرستان، محصول گیلاس آن نیز در داخل و خارج از کشور مشتریان فراوانی دارد.

این شهرستان دارای بیش از ۱۲ هزار هکتار باغ سیب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha