سالانه ۸۰۰ هزار لیتر عرق گلاب در آذریجان‌غربی استحصال می‌شود

ارومیه- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: سالانه افزون بر ۸۰۰ هزار لیتر گلاب در واحدهای خانگی و صنعتی استان استحصال می‌شود.

اکبر کرامتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت گل محمدی از سطح ۱۴۸ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان آغاز و در این راستا ۱۲۰ هزار نهال یارانه دار بین متقاضیان توزیع شده است.

وی ادامه داد: در راستای حمایت از کشت گیاهان کم آب بر، برای توسعه سطح زیر کشت از طریق واگذاری اراضی ملی در خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه، توزیع نهال یارانه دار گل محمدی در بین متقاضیان و راهنمایی فنی جهت بهبود تولید و پرداخت تسهیلات از محل کمک‌های فنی و اعتباری و صندوق توسعه محصولات باغی مورد توجه و در اولویت است.

رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه ۳۶۱ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد، بیان کرد: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۵۱۰ تن بوده که در مقایسه با سال‌ قبل پنج درصد افزایش داشته است.

کرامتی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی اظهار کرد: رویکرد سازمان در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.

وی ادامه داد: شهرستان‌های ارومیه، مهاباد، خوی و پیرانشهر مراکز عمده استحصال گلاب هستند.

وی با اشاره به ارقام گل محمدی موجود استان اظهار داشت: رقم‌هایی مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه متوسط عملکرد برگ گل‌محمدی در هر هکتار ۳.۶ کیلوگرم است، اضافه کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده می شود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان های خوی و ارومیه است.

کرامتی با اشاره به مصارف گل محمدی افزود: از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری و مابقی به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک به منظور صادرات استفاده می شود.

گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و می‌ریزد.تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.

برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانجات عرق گیری انتقال یابد؛ زیرا با گرم شدن هوا گل‌های چیده شده پژمرده و فعالیت‌های تخمیری در گل‌ها که اغلب روی هم انبار و فشرده می‌شوند افزایش می‌یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha