حاشیه‌نشینی چابهار با یکپارچگی مدیریتی ساماندهی می‌شود

چابهار- ایرنا- مدیرعامل و رییس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه معضل حاشیه‌نشینی این شهرستان با یکپارچگی مدیریتی برطرف می‌شود گفت: با تحقق این اتفاق، طی سه سال چابهار را به شهر بدون حاشیه‌نشینی تبدیل می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، عبدالرحیم کُردی شامگاه سه‌شنبه در نشست شورای راهبری حفاظت اراضی چابهار که با حضور مدیران منطقه آزاد و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برگزار شد اظهارداشت: هم‌اینک ۲ هزار هکتار از زمین‌های چابهار با معضل حاشیه‌نشینی درگیر هستند که از این میزان، یکهزار هکتار درحال ساماندهی است.

وی با بیان اینکه نبود یکپارچگی در مقابله با حاشیه‌نشینی یکی از موانع برطرف کردن این معضل به شمار می‌رود تصریح کرد: اگر این اتفاق در گذشته رقم می‌خورد امروز شاهد این میزان حاشیه‌نشینی در چابهار نبودیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: طی ۲ سال گذشته تجربه خوبی را با بنیاد مسکن در روستای تیس این شهرستان داشتیم و همین تجربه را برای شهر چابهار به صورت پایلوت پیاده خواهیم کرد و مصمم هستیم در خصوص بحث ساماندهی حاشیه‌نشینی از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده کنیم.

رییس هیات مدیره سازمان تجاری صنعتی چابهار بیان کرد: اعتقاد داریم که ساماندهی شهر چابهار به منابع مالی نه، بلکه به برنامه نیاز دارد.

وی اضافه کرد: تلاش ما بر این است که با استفاده از تجربیاتی که در سطح ملی و دانشی که در سطح بین‌المللی در دسترس است بتوانیم با شیوه‌هایی که ظرفیت قانونی آن‌ها در مناطق آزاد وجود دارد در یک مدت زمان کوتاهی، ساختار اجرای طرحی را که بخشی از آن تهیه شده است را فراهم کنیم.

کُردی گفت: باید در حوزه ساماندهی کاربری و در موضوع مسائل اجتماعی و اشتغال، سیاستگذاری و سرمایه‌گذاری کنیم و بدون تردید منابعی که می‌خواهد نیازهای زیرساختی این پهنه را فراهم کند بر مبنای سیاست‌های اشتغال و مداخلاتی که در قالب مسوولیت‌های اجتماعی برای همه سرمایه‌گذاران منطقه قائل هستیم در یک مدت کوتاهی می‌توانیم پدیده حاشیه‌نشینی را از چابهار حذف کنیم.

وی افزود: برآورد اولیه ما این است که می‌توانیم روند این توسعه را با برنامه‌هایی که داریم و حفاظتی که صورت می‌گیرد با برنامه‌هایی که مقدمات آن شروع شده است طی سه سال این مشکل را حل کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اظهارداشت: در این راستا ضرورت یکپارچگی ملی و شخص استاندار سیستان و بلوچستان برای تحقق این موضوع به طور جدی احساس می‌شود.

وی عنوان کرد: همزمان به حمایت و پشتیبانی دستگاه قضایی نیاز داریم چراکه بسیاری از موضوعاتی که در این مبحث شکل خواهد گرفت مشکلات قضایی پیدا خواهد کرد و حتما تعارضات و مسائلی وجود دارد که نیازمند حمایت و پشتیبانی دستگاه قضایی است.

کردی تصریح کرد:خوشبختانه در شورای حفاظت اراضی که در پایان سال گذشته برگزار شد ریاست کل دادگستری این موضوع را اعلام کردند و اقداماتی هم که انجام دادیم با حمایت تمام‌قد دستگاه قضا و استاندار سیستان و بلوچستان و دستگاه‌های ملی همراه بود.

وی بر استفاده از تجارب و تخصص‌ها در همه دستگاه‌ها تاکید کرد و گفت: سیاستگذاری باید در یک قالب انجام شود و این قاعده را در شوراهای راهبری و مشورتی که از میان خود مردم هستند استفاده می‌کنیم و در این میان ظرفیت شوراهای روستاها می‌تواند کمک قابل توجهی به این موضوع کند. در این میان، معتمدین محلی و بزرگان طوایف مهمترین حامیان ما هستند و این را در روستای تیس چابهار تجربه کردیم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اظهارداشت: از طرفی می‌دانیم افرادی با اهدافی غیر از سکونت، اقدام به تصرف زمین کرده‌اند  و به دنبال زمین‌خواری هستند و در این بخش نیاز داریم دستگاه قضایی با قدرت در کنار ما باشد و از طرح ساماندهی زمین‌ها پشتیبانی کند.

این نشست تا ساعات اولیه بامداد امروز (چهارشنبه) ادامه داشت.