« افشین صدردادرس » روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره برنامه های سال ۱۴۰۰ افزود: امسال دو محور تکمیل زنجیره گوشت قرمز ( بازاریابی و کمک به عرضه دام )و همچنین اقتصاد دام سبک و خروج از تک محصولی بودن در دستور کار قرار دارد که می تواند در این صنعت تحول ایجاد کند.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اضافه کرد: در زنجیره گوشت قرمز و بازاریابی باید بتوانیم مصرف کنندگان عمده گوشت قرمز را پای میز بیاوریم که به نتایجی برسیم تا تولیدکننده و مصرف کننده ما از این توان تولید برخوردار شوند و هیچ یک متضرر نشوند.
وی اظهارداشت: اقتصاد دام سبک را از تک محصولی خارج کنیم بدین جهت به دنبال زنجیره تولید و ارزش پشم هستیم تا با ایجاد این زنجیره بتوانیم درامدزایی در کنار گوشت قرمز برای تولیدکنندگان ایجاد کنیم.
صدردادرس بی توجهی به تولید پشم را مشکل دانست و تصریح کرد: طی سال های گذشته روی موضوع زنجیره تولید پشم دام سبک در کشور کار نشده و تلاش ما این است که اقتصاد دام سبک را از تک محصولی بودن خارج کرده تا دامدار از زیر فشار فقط تولید گوشت خارج شود.
به گفته وی، طبق آمارها در سال ۹۹ حدود ۶۰ میلیون رس دام سبک در کشور تولید شد که بیشترین حجم تولید مربوط به استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی و خراسان رضوی بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور در سال رفع موانع تولید گفت: در این بخش برای توزیع دام زنده و گوشت قرمز باید ساز و کار اندیشیده شود تا قیمت برای مصرف کنندگان کاهش پیدا کند و عوامل غیرضروری در شبکه توزیع حذف شود.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد دام تولیدی کشور در اختیار عشایر است اظهارداشت: مسئله بعدی با توجه به خشکسالی تامین نهاده های مورد نیاز بخش دام سبک به شکل علوفه دستی است در غیراین صورت دام سبک دچار خسارت های جدی می شود.
وی افزود: در بحث رفع موانع تولید، یکسری قوانین دست و پا گیر باید حذف شود زیرا مشکلاتی که در مسائل تولید در دام سبک وجود دارد باید مقررات تسهیل شود تا تولید هم جنبه روان تری پیدا کند.
صدردادرس تصریح کرد: در بحث تسهیلات بخش کشاورزی صنعت دامداری و دامپروری کشور از جمله تولید دام سبک و سنگین نیازمند کمک است به طور قطع باید این تسهیلات متناسب با کار و بخش تولیدی باشد اگر اینگونه نباشد کسی نمی تواند از این تسهیلات و امکانات استفاده کند.
وی اعتماد به تشکل ها را از دیگر موانع رفع تولید دانست و افزود: لازم است بخشی از تصدی گری های دولت به بخش خصوصی واگذار شود، در سال های گذشته دولت ها به تشکل ها اعتماد کردند و تشکل ها بازوان اجتماعی و اقتصادی بخش اقتصادی بودند و کمک کردند اما گر این اعتماد نباشد به طور حتم مشکلات پیچیده می شود.
وی اضافه کرد: سال ۹۹ اگر به تشکل ها اعتماد می شد ما به طور حتم با مشکل کمبود و توزیع مرغ و افزایش سرسام آور قیمت گوشت قرمز روبرو نمی شدیم.
به گفته وی، تشکل ها طی سنوات مختلف امتحان پس دادند می توانند کمک حال بخش دولتی باشند.
به گزارش ایرنا، طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۹ حدود ٨٨٠ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد، این در حالی است که تولید گوشت قرمز در سال ۹۲ حدود ۷۵۵ هزار تن بوده که آمارها نشان میدهد طی سالهای اخیر تولید گوشت قرمز ۲.۵ درصد رشد داشته است.
سرانه مصرف گوشت قرمز کشور ۱۲.۵ کیلوگرم برآورد میشود. بررسی های بازار نشان میدهد قیمت هر شقه گوسفندی در مناطق مختلف بالای ۱۵۰ هزارتومان و گوشت تفکیکی بین ۱۷۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان است.
نظر شما