علی جوکار روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این شهرستان به طور خاص برای تولید نهال خرما از طریق کشت بافت سرمایهگذاری بسیاری شده است و به عنوان قطب بسیار مهم کشور در آینده خواهد بود.
وی با بیان اینکه پنج باغ مادری برای تولید نهال گواهی شده است اضافه کرد: استان فارس نیز قطب مهم تولید نهال گواهی شده خرما و نخل برای همه استانهای جنوبی کشور خواهد بود.
کشتبافت و کشت یاخته به همراه روشهای مهندسی ژنتیک از ارکان مهم فناوری زیستی به عنوان یکی از دانشهای پیشرفته جهان بهشمار میآیند. کشت بافت، رشد بافتها یا یاختهها به صورت جداگانه از جاندار است. این کار معمولاً با استفاده از محیط کشت مایع، نیمه جامد یا جامد (مانند محیط کشت براث یا آگار) انجام میشود.
کشت بافت به کشت یاختهها و بافتهای حیوانی اشاره میکند. در اصطلاح اختصاصیتر از این اصطلاح برای کشت گیاهان استفاده میشود. از مهمترین کاربردهای کشت بافت، تکثیر گونههای مفید و مقاوم به شکل کاملاً همسان است. به عنوان مثال کشت بافت پایه مقاوم به گموز گیاه پسته در ایران صورت میگیرد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان جهرم در بخش دیگری از سخنان خود گفت:۸۵۰ میلیون ریال یارانه نهال به باغداران این شهرستان اختصاص یافته است و برای دریافت این یارانه، در سال جاری، ۴۵ پرونده تشکیل و کل اعتبار تخصیصی شهرستان جذب شد.
وی افزود: یارانه مذکور به طرحهای کاشت پاجوش خرما با رقمهای زاهدی، پیارم، شاهانی، کبکاب، مجول و مضافتی و همچنین ۱۵۰ میلیون ریال از این مبلغ به یارانه نهال به کاشت مرکبات با رقم لیمو لیسبون پایه، ولکامریانا و نارنج در طرح پایلوت زوال مرکبات اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: شهرستان جهرم دارای تولید سالانه بیش از یک و نیم میلیون اصله نهال شناسهدار است و از قطبهای تولید نهال استان به شمار میآید.
به گفته وی در نهالستانهای جهرم گونههای درختان میوه دانهدار، هسته دار، نیمه گرمسیری، دانه ریز تولید میشود.
وی ابراز کرد: تولید نهال شناسهدار و سالم به عنوان مهمترین مسئله زیر بنایی باغبانی، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.
نظر شما