۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۹:۳۹
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84328520
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سکوی فرود بالگرد آب‌پاش اطفا حریق جنگل در لردگان دایر می‌شود

شهرکرد -ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری از دایر شدن سکوی فرود بالگرد آب‌پاش در ساختمان اطفاء حریق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان لردگان تا یک ماه آینده خبر داد.

سیداسماعیل صالحی روز یکشنبه  در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:این سکوی فرود بالگرد به منظور کاهش خسارت آتش‌سوزی در سطح جنگل‌ها و مراتع استان و همچنین استفاده از بالگرد آب پاش برای پشتیبانی و اعزام نیروهای امدادی و امکانات به مناطقی که دچار حریق شده و کاهش خسارت آتش‌سوزی و سطح آتش‌سوزی در زمینی با شعاع ۱۶ متر و به قطر ۳۰ در ۳۲ متر و  اعتباری بیش از ۲ میلیارد ریال دایر می‌شود.

وی از استقرار یک بالگرد آب‌پاش با هماهنگی سازمان جنگل و مراتع کشور در استان به منظور استفاده در مواقع بحرانی خبر داد و گفت: با استقرار این بالگرد در مواقع بروز آتش‌سوزی نیروهای کنترل‌کننده و پشتیبانی و همچنین تجهیزات در کوتاه‌ترین زمان به محل حادثه اعزام خواهند شد.

صالحی اظهار داشت: این سکوی فرود بالگرد با توجه به وجود یک حلقه چاه و استخر آب در محوطه ساختمان اطفاء حریق شهرستان لردگان، جهت آبگیری در مواقع بحرانی در این محل دایر می‌شود.

به گفته صالحی، سال‌گذشته ۱۰ فقره آتش‌سوزی در سطحی بیش از ۱۱۵ هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان به وقوع پیوست که مناطق بحرانی و مستعد حریق بیشتر در شهرستان‌های اردل‌، کوهرنگ،  بروجن، لردگان و فارسان است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: آتش‌سوزی در عرصه جنگل و مراتع به دلیل عوامل انسانی و طبیعی رخ می‌دهد که عوامل طبیعی شامل بالا بودن دمای هوا، خشک شدن عرصه‌های مرتعی و جنگلی، وزش باد، صاعقه و رعد و برقی و عوامل انسانی که به صورت عمدی و غیرعمدی رخ می‌دهد شامل روشن کردن آتش توسط گردشگران، چوپانان و بی‌توجهی نسبت به خاموش کردن آتش، بی‌احتیاطی و پرتاپ کبریت و سیگار، آتش‌زدن کاه و بازمانده محصولات در زمین‌های کشاورزی، رها کردن ظروف شیشه‌ای که متمرکزکننده نور خورشید است، رخ می‌دهد.

به گفته وی، بهره‌برداران جوامع محلی به خصوص مرتعداران، دامداران دارای پروانه چرا، مسوولیت حفاظت و اطفاء حریق در محدود طرح خود و مشارکت در مواقع بحرانی را برعهده دارند.

صالحی با اشاره به اینکه بیشترین تعداد آتش‌سوزی‌ها در مناطق سخت‌گذر و عرصه جنگلی و مرتعی رخ می‌دهد، افزود: امکان ورود خودروهای آتش‌نشانی به این عرصه‌ها به سختی امکان پذیر است و باید به صورت انفرادی برای اطفاء حریق ورود کرد.

وی به کمبود وسیله نقلیه از جمله موتورسیکلت که در سریعترین زمان به محل کمک‌رسانی شود،  کمبود تجهیزات انفرادی از جمله کوله پشتی و چراغ قوه پیشانی بند و خودروهای اطفاء حریق در این عرصه‌ها اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بخشی از این تجهیزات با رایزنی با سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور تامین شود.

صالحی اظهار داشت: هم‌اکنون بانک اطلاعاتی همیاران طبیعت استان تهیه شده است تا در مواقع بحرانی از کمک آنها در مهار حریق استفاده شود.

وی از همراهی و همدلی تمام نیروهای مدیریت بحران استان، بخشداری‌ها، شوراها، دهیاری‌ها، روستاییان، جوامع محلی، بهره‌برداران محلی، در مواقع بحران اشاره کرد و از مردم خواست تا هر گونه تخلف در رابطه با جنگل‌ها و مراتع را با استفاده از سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امداد جنگل و مرتع  و یا اطلاع به یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان‌ها گزارش دهند.

به گزارش ایرنا، یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha