به گزارش ایرنا، این دومین سال پیاپی است که بیش از ۲۰۰ میلیون مسلمان هندی به دلیل شیوع ویروس کرونا مجبورند، عید فطر را در خانههای خود جشن بگیرند.
رهبران اسلامی در هند از مسلمانان این کشور خواستهاند تا از اجتماع خودداری کرده و عید فطر را بسیار ساده برگزار کنند.
عبدل حافظ رییس مرکز قرآن کریم در هند گفت: با توجه به شرایط کنونی کرونا در هند، دیدارهای خانوادگی و حضور در مساجد در روز عید فطر امکان پذیر نیست. مردم میتوانند از تکنولوژی گوشیهای همراه خود برای ارتباط با یکدیگر استفاده کنند.
هند هم اکنون در شرایط بحرانی موج دوم کرونا قرار دارد و در بسیاری از شهرها و ایالتهای این کشور محدودیتهای رفت و آمد و قرنطینه وضع شده است.
مرکز اسلامی در شهر لاکنو پایتخت ایالت اوتار پرادش که در مقایسه با سایر ایالتهای هند بیشترین جمعیت مسلمان را دارد در بیانیهای اعلام کرد: عید فطر باید ساده برگزار شود. مردم باید در خانهها بمانند و دستورالعملهای کرونا را رعایت کنند.
مولانا خالد رشید ضمن تبریک عید فطر گفت: مردم در خانههای خود بمانند و برای بهبودی بیماران کرونایی و نابودی این بیماری همه گیر دعا کنند.
نارندرا مودی نخست وزیر و رام نات کوویند رییس جمهوری هند نیز فرا رسیدن عید فطر را به مسلمانان این کشور تبریک گفتند.
در کشمیر نیز مسلمانان به صورت محدود و در فضای باز در نماز عید فطر شرکت کردند و اکثر آنها طبق دستورالعملهای پیشگیری از کرونا نماز را در خانه اقامه نمودند.
پیش از شیوع کرونا همه ساله هزاران نفر در مسجد جامع سرینگر و درگاه حضرت بال برای شرکت در نماز عید فطر جمع میشدند. اما امسال از مردم خواسته شد با رعایت اصول پیشگیری نماز را در مساجد محلی برگزار کنند.
نگاهی به آیین جشن عید فطر در هند
مسلمانان هندوستان در روز عید فطر آداب ویژهای دارند. بسیاری از مسلمانان با شرکت در نماز جماعت، شنیدن خطبه روز عید فطر و دادن زکات فطریه این روز را آغاز میکنند. زکات فطریه یک مقدار از مواد غذایی مانند جو، خرما، کشمش، آرد گندم یا معادل پول این مواد غذایی است که به مردم فقیر داده میشود.
پس از برگزاری نماز عید فطر، بزرگترین فرد خانواده در منزل به انتظار اقوام و آشنایان مینشیند و کوچکترها با حلقههای گل به دیدار ریشسفیدان و بزرگان میروند و ظهر این روز را با هم میگذرانند.
عید فطر در سراسر هندوستان تعطیل رسمی است، ولی بازارها به ویژه در محلههای مسلماننشین مملو از خریداران است. اکثر مسلمانان هند خریدهای سالانه خود را در روز عید فطر انجام میدهند؛ زیرا مغازهداران به مناسبت عید فطر اجناسشان را حراج میکنند و قیمت مناسب اجناس حتی هندوستانیهای غیرمسلمان را نیز جلب میکند.
به طور کلی آئینهای ماه رمضان در میان مسلمانان هندوستان با شکوه و توجه خاصی برگزار میشود، به طوری که شاید بتوان گفت آئینهایی با این وسعت و عظمت در سایر نقاط جهان کمنظیر است.
با این حال در سال جاری، ویروس کرونا سنتهای مسلمانان این کشور را تحت تاثیر قرار داده و آنها را مجبور به ماندن در خانه کرده است.
بیش از ۱۷۲ میلیون مسلمان در هند زندگی میکنند و از این نظر هند بیشترین جمعیت مسلمانان را در یک کشور غیر اسلامی در خود جای داده است.
نظر شما