شاپور رضایی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کشاورزان استان بوشهر به منظور تامین کود شیمیایی موردنیاز خود ملزم به نام نویسی در سامانه پهنهبندی هستند و باید مشخصاتی از جمله نوع محصول و سطح زیرکشت خود را در قالب سامانه اعلام کنند زیرا با توجه به توزیع کود با صدور حواله الکترونیکی در صورت ثبت نام نکردن در سامانه قادر به تامین کود نخواهند بود.
وی بیان کرد: همه کشاورزان بویژه برای کشتهای استراتژیک مانند گندم، جو و کلزا باید از هم اکنون به فکر تامین بذر و کود موردنیاز باشند و آن را موکول به زمان پیک مصرف نکنند.
رضایی با تاکید بر ضرورت تامین کود از کارگزاریهای طرف قرارداد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ادامه داد: در سالی که به عنوان سال "تولید، پشتیبانی و مانعزداییها مزین است، این شرکت تلاش خود را برای انجام پشتیبانی وحمایت از کشاورزان بویژه در بخش تامین کود دوچندان خواهند زیرا بنابه نظر کارشناسان فنی، تامین کود با کیفیت به تنهایی میزان تولید و کیفیت محصولات را حداقل ۳۰ درصد افزایش میدهد.
وی ادامه داد: ارزان بودن قیمت کود عاملی برای قاچاق و گرانی آن نیز عاملی برای ورود کودهای تقلبی به بازار است که در همین راستا نظارت بر شبکه توزیع نیز تشدید شده است تا از ورود کودهای تقلبی به شبکه توزیع جلوگیری شود.
رضایی افزود: در این ارتباط سال گذشته ۲ فروشگاه غیر مجاز عرضه کودهای یارانه دار شناسایی و برای طی فرایند قانونی به اداره کل تعزیرات حکومتی استان بوشهر معرفی شدند.
وی با اشاره به تامین ۵۰ درصد کود اوره کشور از طریق استان بوشهر اظهار داشت: با تعامل خوبی که سال گذشته با شرکت پتروشیمی عسلویه شد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی توانست ۹۵۶ هزار تن کود اوره را تامین و به اقصی نقاط کشور حمل کند.
رضایی ادامه داد: ۱۷ هزار تن کود اوره نیز برای کشاورزان هم استانی جذب شد که یکهزار و ۴۰۰ تن آن برای شرایط کمبود کود اوره در انبار ذخیرهسازی شدهاست.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان بوشهر گفت: سال جاری نیز برای استان بوشهر یکهزار و ۵۰۰ تن و برای سایر استانها ۱۸۱ هزار تن کود اوره تامین و در اختیار شبکه توزیع قرار گرفته تا نسبت به تامین کود موردنیاز کشاورزان اقدام کنند.
وی افزود: شرایط تحریمی و تغییرات نرخ ارز در سال گذشته باعث شد کشاورزان بخوبی نتوانند از کودهای پایه (فسفاته و پتاسه) استفاده کنند که برای جبران آن برخی اقدام به جایگزینی آن با کود اوره کردند.
رضایی یادآور شد: با توجه به کارکرد خاص هر کود چنین اقدامی غیراصولی و حتی منجر به کاهش کیفیت محصول تولیدی کشاورزان و آسیب رساندن به زمین محل کشت آنها خواهد شد از این رو کشاورزان باید نسبت به تامین کود موردنیاز هر محصول براساس توصیه کارشناسان فنی اهتمام لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت ۲ کارخانه تولید کود فسفاته در استان بوشهر اظهار داشت: با تامین خاک فسفاته موردنیاز اکنون ۲ واحد تولیدی استان بوشهر با تمام ظرفیت فعال و سالانه قادر به تولید ۳۰۰ هزار تن کود فسفاته هستند.
رضایی اظهار کرد: یکی از این شرکتها با برنده شدن در مناقصه باید در قالب ۲ قرارداد جداگانه، مجموعا ۱۶۹ هزار تن کود فسفاته تامین کند.
نظر شما