به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بر اساس این تحقیقات، میزان افزایش ضربان قلب در افرادی که واکسن مدرنا را دریافت کردند و قبلا به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بودند یا بالای از ۴۰ سال سن دارند، بیش از سایرین است.
نتایج تحقیقات پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد ضربان قلب داوطلبان پس از دریافت واکسن به طور میانگین تا یک و نیم بار در دقیقه افزایش مییابد و میانگین تعداد ضربان قلب تا چهار روز بعد از دریافت دوز اول واکسن و ۶ روز بعد از دریافت دوز دوم آن، به وضعیت طبیعی باز نمیگردد.
تب، درد بازو، آبریزش بینی و بیحالی از دیگر عوارض واکسن کرونا گزارش شده است. موارد حساسیت ناشی از واکسن بسیار نادر است.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۴۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
واکسیناسیون در ایران
به گزارش ایرنا، واکسیناسیون سالمندان از هفتم اردیبهشت سال جاری با گروه سنی ۸۰ سال به بالا در ایران آغاز شد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت تاکنون حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار واکسن کرونا وارد کشور شده است. یک میلیون و ۷۱۳ هزار و ۶۴۸ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. ۳۴۲ هزار و ۹۵۰ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۵۶ هزار و ۵۹۸ دوز رسیده است.
گزارش کامل این تحقیقات در medRxiv قابل دسترسی است.
نظر شما