ایرج مصطفوی عصر دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه میزان بارندگی در سمنان در اردیبهشت امسال ۶۵ ملیمتر و در شهمیرزاد ۵۴ میلیمتر بود، ابراز داشت: بارندگیهای اخیر هر چند در تقویت پوشش گیاهی و سرسبزی طبیعت تاثیر داشت، اما بارندگی در این زمان تاثیر چندانی بر تقویت سفره آبهای زیرزمینی نداشت.
وی ادامه داد: سامانه بارشی در روزهای اخیر بیشتر مناطق جنوبی استان سمنان را تحت تاثیر قرار داده است و آمار نهایی و جمعبندی از میزان بارشها در قالب گزارش ماهانه و اوایل خرداد ماه اعلام میشود.
وی بیان کرد: بارندگیها در روزهای باقیمانده از فصل بهار جوابگوی تامین کسری بارشها و نیاز آبی استان سمنان نیست، نیاز سال آبی استان سمنان ۱۳۴ میلیمتر بارندگی است که از ابتدای سال زراعی(۱۴۰۰-۱۳۹۹) تا اوایل اردیبهشت میزان بارندگی ۵۱ میلیمتر بود.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان یادآور شد: از ابتدای مهر٩٩ تا اوایل اردیبهشت امسال میانگین بارش در استان سمنان ۵۱ میلیمتر و در مدت مشابه سال زراعی قبل میانگین بارش ۱۳۷.۳ میلیمتر بود.
مصطفوی تصریح کرد: کاهش بارندگی تنها مربوط به استان سمنان نیست و کشور درگیر این تنش است به طوری که نیاز سال آبی کشور بارندگی سالانه ۲۳۵ میلیمتر است اما اکنون میزان بارشها ۱۱۲ میلیمتر بود و این میزان بارش ۴۷ درصد نیاز آبی کشور است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان اضافه کرد: سال گذشته بیشترین بارندگی مربوط به رضوان با ۴۴۴.۲ میلیمتر و کمترین میزان بارندگی مربوط به شهر دامغان با ۱۳۴.۵ میلیمتر بود.
بارندگی از اواسط اردیبهشت در استان سمنان شدت گرفت به طوریکه تا بیست و یکم اردیبهشت اداره کل هواشناسی استان سمنان نسبت به بارش باران رگباری و سیلاب هشدار زرد و نارنجی اعلام میکرد.
استان سمنان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.
نظر شما