ابراهیم شیرانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: عملیات پیوند سرشاخهکاری برای درختان گردو برای پنجهزار درخت گردو در سطح باغات استان اجرا شده است.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای دومین سال است که اجرا میشود، گفت: اجرای این طرح در راستای افزایش کیفیت محصول، اصلاح و تعویض تاج درختان نامرغوب با ژنوتیپهای برتر و افزایش عملکرد محصول و باردهی بیشتر و همچنین برداشت محصول مرغوبتر است.
به گفته وی، در استان هفت هزار و ۳۰۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که از این میزان پنجهزار و ۶۰۰ هکتار بارور و مابقی غیربارور و نهال است.
شیرانی، با اشاره به اینکه عمده باغات گردوی استان به صورت بذری است و در هر باغ رقمهای مختلف وجود دارد، گفت: اجرای سرشاخهکاری درختان گردو با استفاده از رقمهای برتر جهانی و تهیه پیوند از درختان مرغوب باغات استان در دست اجراست.
وی اظهار داشت: هماکنون عملکرد باغات گردوی استان یک تن و ۳۵۰ کیلوگرم است که با اجرای طرح سرشاخهکاری با نوع مرغوب و دیرگُل، میتوان این عملکرد را افزایش داد که این امر توسعه باغات گردو را افزایش میدهد.
به گفته شیرانی، اجرای طرح سرشاخهکاری درختان گردو باعث افزایش گردو با مغز سفید، افزایش درصد مغز نسبت به پوست، یکنواختی محصول، بازار پسند بودن گردو را به دنبال دارد و گردوهای پیوند داده شده پوست نازکتری دارد و مقاومت درختان به دلیل دیرگل بودن نسبت به سرما بیشتر است.
مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از احداث یک هکتار باغ مادری گردو با همکاری جهادکشاورزی و مرکز تحقیقات استان خبر داد و گفت: در این باغ یک هکتاری، رقمهای مختلف داخل و خارج از استان که تاکنون شناسایی شده به صورت پایلوت کشت خواهد شد تا در چند سال آینده بر اساس باردهی، میزان عملکرد و کیفیت محصول شناسایی و پیوندزنی از این درختان در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه درختان گردو کشت شده در استان زودگل هستند، افزود: سرمازدگی از عوامل خسارت به باغداران استان است و امسال علاوه بر سرمازدگی خشکسالی نیز خسارت زیادی به باغات استان وارد کرده است.
به گفته وی، امسال به دلیل خشکسالی و سرمازدگی۲هزار و ۶۰۰ هکتار باغات گردوی استان دچار خسارت شدند.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۶۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات در استان در حوزه کشاوری فعالیت دارند.
نظر شما