موزه‌های تاریخ طبیعی سکوی ارتقای فرهنگ تنوع زیستی

تهران -ایرنا- مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی سازان حفاظت محیط زیست به مناسبت ۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزه‌ها گفت: روز جهانی موزه ها بهانه‌ای برای جلب توجه سیاستگذاران، برنامه‌ریزان و آحاد مردم به نقش مهم موزه‌ها در معرفی فرهنگ، تاریخ و آموزش و پژوهش تخصصی است.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست،  محمد مدادی با اشاره به شعار امسال روز جهانی موزه‌ها با عنوان آینده موزه‌ها، بازیابی و بازآفرینی گفت: شعار امسال به رسالت موزه‌ها در حرکت به سوی آینده، همپای فرهنگ و دانش بشری اشاره دارد.

وی از وجود حدود ۱۰۰ موزه تاریخ طبیعی در کشور که بیش از ۴۰ مورد آن تحت پوشش ادارات تابعه سازمان حفاظت محیط زیست است خبر داد و افزود: موزه‌های تاریخ طبیعی محلی برای آشتی و ارتباط مستقیم مخاطبان با ارزش های تنوع زیستی است و ارتباط تعاملی بازدیدکنندگان با موضوع و اثر در موزه فرایند و نتیجه آموزش را ماندگار و اثرگذار می‌کند.

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی ادامه داد: اثرگذاری نمونه‌ای از آخرین ببر شکار شده مازندران در ذهن مخاطب بیش‌تر از ده‌ها ساعت آموزش رسمی و غیر رسمی است، بنابراین از این ظرفیت باید در افزایش آگاهی مردم به ویژه کودکان و نوجوان نسبت به اهمیت، ارزش و گستردگی موضوعات مرتبط با محیط زیست و تنوع زیستی بهره برد.

مدادی همچنین با اشاره به شیوع کرونا و محدودیت‌های ایجاد شده برای موزه‌ها گفت: تعطیلی طولانی مدت، بسیاری از موزه ها را با مشکلات جدی روبرو کرده است، اما از سوی دیگر، حرکتی در تمام دنیا به سمت فعالیت بیشتر موزه‌ها در فضای مجازی آغاز شده است،  تورهای مجازی، بازدیدهای مجازی، کارگاه‌ها و نشست‌های آنلاین با استقبال گسترده مخاطبین روبرو شده است و ادامه این روند حتی در صورت عادی شدن شرایط باعث جذب مخاطبان بیشتری برای موزه‌ها خواهد شد.

وی با تبریک روز جهانی موزه به کارکنان و کارشناسان بخش موزه در ستاد و استان ها بر لزوم فعالیت بیشتر و گسترده‌تر در  معرفی موزه‌های تاریخ طبیعی به ویژه موزه ملی تاریخ طبیعی در مراجع ملی و بین المللی و ارتقاء جایگاه آن تاکید کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha