سید ابوالحسن میرجلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هشدارهای به موقع هواشناسی و مدیریت بحران، آگاهیبخشی به مردم و انجام اقدامات پیشگیرانه با استفاده از تجارب بارندگیهای گذشته از عوامل کاهش خسارات سیلاب بوده است.
وی اظهار داشت: براساس آخرین برآورد انجام شده، بارشهای رگباری نیمه اول اردیبهشت امسال و جاری شدن سیل در خراسان جنوبی ۱۷۴ میلیارد تومان به زیرساختها و بخش کشاورزی خسارت وارد کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: از این مقدار ۶۲ میلیارد تومان در بخش زیرساختها به شریانهای حیاتی و محورهای مواصلاتی خسارت وارد شد.
وی افزود: سیلاب ۱۱۲ میلیارد تومان نیز به زیر بخش کشاورزی شامل مزارع، باغات، قنوات و دام خسارت وارد کرده است.
میرجلیلی بیان کرد: برآورد خسارت به تهران برای تخصیص اعتبار به منظور جبران بخشی از خسارات اعلام شده است.
وی گفت: خوشبختانه در بارشهای رگباری و سیل امسال خسارت جانی نداشتیم و در مجموع بارندگیهای خوب در اردیبهشت ماه باعث خوشحالی کشاورزان و دامداران همچنین آبگیری سازههای آبخیزداری و سدهای استان شد.
میانگین بارندگی سال آبی جاری (اول مهر ۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰) با احتساب بارشهای اخیر در خراسان جنوبی به ۵۹ میلیمتر رسید که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۶۲.۱ درصد و نسبت به بلندمدت، ۴۵.۴ درصد کاهش دارد.
سامانه بارشی هفته دوم اردیبهشت امسال در خراسان جنوبی تقویت شد و با وجود بارندگیهای قابل توجه بهویژه در سیزدهم و چهاردهم اردیبهشت هیچ گونه خسارت جانی ناشی از سیل در استان گزارش نشد.
میزان بارندگی این سامانه بارشی از کل بارشها در ۹ ماه گذشته بیشتر بود اما با توجه به اطلاعرسانیهای صورت گرفته و رعایت همهجانبه مردم، خسارات نسبت به ادوار گذشته کاهش یافت.
۱۳۲ تیم امدادی و عملیاتی طی یک هفته در سراسر استان آمادهباش بودند و بیشترین خسارات مربوط به بخش کشاورزی و دامداری استان بوده است.
نظر شما