به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز سهشنبه در جلسه کمیسیون هماهنگی بانک های استان اظهار داشت: کردستان در بخش کشاورزی دارای ظرفیت فراوانی است لذا باید تسهیلات بانکی پرداختی به این بخش هم بیشتر باشد.
وی اضافه کرد: آمارهای اعلام شده بیانگر این است بانک ها یک تا ۲ درصد تسهیلات خود را به بخش صنعت و معدن استان اختصاص دادند و این میزان امسال باید چندین برابر شود.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات به بخش صنعت استان افزایش یابد، گفت: بانک های استان همت کنند و تسهیلات مورد نیاز پروژه های ملی همچون پتروشیمی و لاستیک را تامین کنند که با این اقدام مبلغ قابل توجهی از سرمایه گذاری را در استان شاهد خواهیم بود.
مرادنیا یادآور شد: اگر سرمایه گذاران منابع خود را به تهران می برند به این دلیل است که در مرکز همراهی و ریسک پذیری سیستم بانکی بالا است لذا این مهم هم در سال جاری باید در استان ارتقا یابد.
وی اظهار داشت: فرصت مطلوبی با تصویب منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد تجاری بانه-مریوان برای سرمایه گذاری در استان ایجاد شده است که موفقیت در این مناطق مستلزم سرمایه گذاری و اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران است.
استاندار کردستان یادآور شد: کارکنان بانک های استان در زمان شیوع بیماری کرونا هم در محل کارشان حضور داشتند تا کسب و کار مردم دچار مشکل نشود و این ایثار آنها قابل تقدیر است.
افزایش سپرده گذاری در بانک ها با اعتمادسازی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه آمار موجود در حوزه مصارف و منابع بانکی استان بیانگر تلاش گروهی انجام شده در این زمینه است، اظهار داشت : این اقدامات علی رغم تنگناهای اقتصادی ناشی از تحریم ها و شیوع بیماری کرونا انجام شده که نسبت به سال ۱۳۹۸ هم مطلوب تر بوده است.
خالد جعفری بر پرداخت تسهیلات برای سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی استان تاکید کرد و افزود: شهرک های صنعتی به ویژه شهرک های جدید همچون سرنجیانه فرصت مطلوبی برای انجام سرمایه گذاری هستند که با پرداخت تسهیلات بانکی می توان منجر به رونق تولید در آن شد.
وی یکی از موارد مهم را افزایش اعتمادسازی در بین مردم خواند و اضافه کرد: افزایش درصد سپرده گذاری در بانک ها با اعتماد سازی بین مردم ممکن می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه طبق قانون بانک های استان باید ۱۳ درصد از منابع خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند، گفت: امسال انتظار می رود بانک ها در بخش های صنعت و معدن و کشاورزی بیشتر تسهیلات را پرداخت کنند.
جعفری یادآور شد: تفاوت منابع و مصارف در استان تهران ۱۱ درصد بوده ولی در استان کردستان این میزان خیلی نزدیک بهم است لذا باید تلاش شود درصد مصارف افزایش یابد.
تولیدکنندگان تمایلی به تسهیلات با نرخ سود ۱۸ درصد ندارند
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های کردستان در این جلسه اظهارداشت :سرمایه گذار قوی اگر به بانک های استان مراجعه کنند بی شک با دست خالی برنمی گردند و به آنها تسهیلات مورد نیاز پرداخت می شود.
علی اشرف یوسفی قیاسی با اعلام اینکه تولید کنندگان رغبتی به دریافت تسهیلات ۱۸ درصد ندارند، افزود: در بانک ملی استان سال گذشته طرح داشتیم کمتر از یک هفته مصوب شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد تسهیلات در بانک ملی استان را امسال به بخش کشاورزی اختصاص می دهیم، یادآور شد: با معرفی طرح های قوی از سوی دستگاه های اجرایی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان به هر طرح در سال جاری پرداخت می کنیم.
۱۰ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان تسهیلات در کردستان پرداخت شد
مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری کردستان در این جلسه اظهار داشت: سال گذشته ۵۴.۴ درصد منابع بانکی کل کشور مربوط به استان تهران، ۲۴.۷ درصد مربوط به هفت استان و ۲۰.۸ درصد هم مربوط به ۲۳ استان دیگر بوده است.
کمال حسینی اضافه کرد : از کل مصارف کشور ۶۳.۸ در اختیار تهران، ۱۷.۷ درصد هفت استان و ۱۸.۵ درصد هم در اختیار ۲۳ استان دیگر بوده است.
وی با اشاره به اینکه کردستان سهم ۶/. درصدی تسهیلات کل کشور را داشته است، افزود: سال گذشته ۱۵ بانک استان بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند.
مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری کردستان با اشاره به اینکه رشد منابع بانکی استان در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، ۴۵.۵ درصد رشد داشته است، گفت: ۱۸.۷ درصد کل منابع بانکی استان در اختیار بانک ملی، ۱۴.۷ درصد بانک ملت و ۱۰.۹ درصد در اختیار بانک کشاورزی بوده است.
حسینی کل مصارف بانکی استان را در سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: میزان مصارف بانکی طی سال گذشته در استان نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل ٱن ۴۹.۹ درصد رشد داشته است.
وی گفت: ۲۱ درصد مصارف استان مربوط به بخش کشاورزی، هشت درصد بخش صنعت و معدن، ۲۰ درصد مسکن و ۵۱ درصد هم بخش خدمات و بازرگانی بوده است.
مدیرکل دفتر جذب سرمایه گذاری استانداری کردستان مانده مطالبات در بانک های استان را ۵۸۲ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود : این میزان نسبت به مدت مشابه در سال ماقبل آن ۴.۹ درصد رشد داشته است که این میزان نسبت به رشد مصارف بانک های استان درصد رشد زیادی محسوب نمی شود.
حسینی اظهار داشت: ریسک بانکی( نسبت مطالبات به تسهیلات) در بانک های استان طی سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۸، ۱.۵ درصد کاهش داشته است.
وی اعلام کرد: سال گذشته ۱۰ هزار و ۶۴۶ میلیارد تومان تسهیلات توسط ۱۵ بانک استان پرداخت شد که از این میزان ۹ درصد در بخش سرمایه ثابت و سرمایه درگردش مربوط به کشاورزی بوده است.
در نخستین جلسه کمیسیون هماهنگی بانک های کردستان انتخابات دبیر این کمیسیون در سال جاری برگزار شد که برای سومین سال متوالی علی اشرف یوسفی قیاسی رییس امور شعب بانک ملی کردستان به عنوان دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های استان انتخاب شد.
نظر شما