مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان و دبیر نخستین ۲ سالانه جایزه ملی ' غزل' (پاسداشت حسین منزوی) شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این جشنواره در پنج بخش کتاب غزل فارسی، کتاب غزل ترکی چاپ شده در فاصله زمانی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، بخش های شعر فارسی و ترکی (ارسال پنج اثر از هر شرکت کننده) و بخش پژوهش با موضوع غزل های حسین منزوی است.
محمد ربیع احمدخانی از دایر کردن دبیرخانه دائمی این جشنواره در زنجان خبر داد و افزود: تلاش ما این است که این رویداد فرهنگی و ادبی در ادامه به صورت منظم و مرتب برگزار شود.
اسماعیل امینی، دبیر علمی نخستین ۲ سالانه جایزه ملی ' غزل' (پاسداشت حسین منزوی) با بیان اینکه تمرکز این جشنواره بر قالب غزل است، گفت: هدف از برگزاری چنین رویدادهایی توجه دادن جامعه به موضوع مورد نظر است.
وی با بیان اینکه حسین منزوی به عنوان غزلسرا شناخته می شود، اظهار داشت: در بخش کتاب جشنواره نیز بیشتر آثاری که دارای محتوای غزل باشند، مورد توجه خواهد بود.
بهروز جلالی، معاون خانه کتاب و ادبیات کشور نیزبا بیان اینکه انتخاب داوران نخستین ۲ سالانه جایزه ملی ' غزل' (پاسداشت حسین منزوی) مثل هر جایزه معتبر دیگری با بهره گیری از ظرفیت های ملی و استانی انجام خواهد شد، گفت: پس از داوری آثار ارسال شده و معرفی نامزدهای دریافت جایزه، هیات داوران جشنواره نیز اعلام می شود.
وی به جایگاه ادبی و شعر حسین منزوی اشاره کرد و اظهار داشت: منزوی نگذاشت که غزل منزوی شود.
جلالی به لزوم نقش آفرینی رسانه ها در رونق و استمرار این جشنواره تاکید کرد و افزود: رسانه ها باید خودشان را جزو کارگروه این رویداد مهم و ملی بدانند.
به گزارش ایرنا حسین منزوی، غزل سرای برجسته معاصر، در سال ۱۳۲۵ در زنجان متولد شد. وی از سنین جوانی سرودن شعر را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۶ به عنوان شاعر خود را مطرح کرد و غزل های او مورد توجه غزل سرایان قرار گرفت.
از منزوی آثار متعددی برجای مانده است که ازآن جمله می توان به کتاب های' با عشق در حوالی فاجعه'، 'از شوکران و شکر'، ' با عشق تاب می آورم'، ' حنجرهٔ زخمی تغزل' و گزیده اشعار 'از ترمه و تغزل' اشاره کرد.
حسین منزوی در سال ۱۳۸۳ پس از مدتها تحمل رنج بیماری قلبی در بیمارستان شهید رجایی تهران درگذشت.
نظر شما