منطقه آزاد باید محرک توسعه صنعتی و فناوری در استان باشد

بوشهر- ایرنا- رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: منطقه آزاد فرصت و مزیتی برای استان به شمار می‌رود که باید بعنوان محرک توسعه صنعتی و فناوری ایفای نقش کند و کارکرد آن در نهایت منجر به توسعه اقتصادی و رونق تجارت شود.

عبدالمجید مصلح روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: فلسفه مناطق آزاد در دنیا توسعه صنعتی و با رویکردی صادرات محور است اگر این اصل به دلیل پیچیدگی‌های صنعتی و فناوری در استان به فراموشی سپرده و تنها در بخش تجارت به دلیل سابقه و مهارتی که استان در این بخش دارد پرداخته شود به آن کارکرد اصلی و مهم که رونق صنعتی و اقتصادی است، دست نخواهیم یافت.

وی بیان کرد: منطقه آزاد فرصت و مزیتی برای جلب سرمایه گذاری‌های داخلی و خارجی و تبادل صنعتی و فناوری است که می‌تواند در آینده این استان تاثیر گذار باشد.

مصلح اضافه کرد: تنها دغدغه مردم و جامعه دانشگاهی در خصوص منطقه آزاد بوشهر در خصوص کیفیت مدیریت در این منطقه است که می‌تواند در کارکرد این منطقه بسیار کارساز باشد.

وی اظهار کرد: به طور یقین منطقه آزاد بر روی مناطق پیرامونی آن تاثیر گذار و تغییراتی را در بخش مسکن و هزینه زندگی به وجود می آورد؛ ولی از طرفی می تواند در بهبود شاخص های درآمدی و اقتصادی نیز تاثر گذار باشد. 

وی گفت: یک‌نگاه و برداشت این هست که عده ای ممکن هست، تصور کنند مناطق پیرامونی از این مناطق منافعی نخواهند برد و تنها یک گروه خاصی بعنوان ذینفع خواهند بود.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: این تصویر سازی ها حاصل کیفیت مدیریت ما در مناطق آزاد و یا عدم تبیین اثرات و نقش مناطق آزاد در کشور به شکلی دقیق و با آمارهای مشخص است.

مصلح یادآورشد: تجربه مناطق آزاد در سطح جهانی و  در بیشتر کشورهای دنیا به عنوان یک راهبرد توسعه اقتصادی به شمار می‌روند که بر توسعه صادرات تمرکز داشته و موفق نیز بوده اند.

مصلح تاکید کرد: منطقه آزاد با برنامه ریزی و تعریف کارکرد مناسب براساس توسعه صنعتی، فناوری و اقتصادی می‌تواند یک فرصت بالقوه ای برای استان بوشهر باشد، ولی موفقیت آن برای تحقق اهداف تعیین شده به کیفیت مدیریت آن بستگی دارد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس افزود: عملکرد مدیریت مناطق آزاد می‌تواند راه اندازی مناطق آزاد را به یک تجربه موفق و یا برعکس به تجربه ای منفی تبدیل کند.

وی با ابراز خرسندی از وجود جامعه رسانه ای قوی و فعالان اجتماعی فعال در استان بوشهر گفت: انتظار می‌رود این فرصت داده شود تا به صورت حرفه ای و با مدیریتی شایسته این رویداد مهم در استان مدیریت شود به نحوی که بیشترین منافع برای صنعت و اقتصاد و مردم در استان ایجاد شود.

مصلح اضافه کرد: باید تصویر سازی که از منطقه آزاد بوشهر می‌شود با توجه به مزیت‌های استان و فلسفه مناطق آزاد با نگاه توسعه ای در بخش صنعت، تجارت و اقتصاد و با یک رویکرد صادرات محور باشد، به گونه ای که تجربه بوشهر به یک تجربه موفق ملی  تبدیل شود.

وی یادآورشد: اصل در منطقه آزاد بوشهر باید توسعه صنعتی و فناوری باشد و رونق تجارت بعنوان کارکرد مکمل و نه اصل کار مطرح باشد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر گفت: اصل در منطقه آزاد تجاری بوشهر باید تکمیل زنجیره توسعه صنعتی محلی باشد و نباید صنعت را به دلیل پیچیدگیهایی که دارد کنار گذاشته و تنها به بخش تجارت به دلیل سابقه دیرینه استان در آن پرداخته شود.

وی از کشورهای حاشیه خلیج فارس بخصوص کشوری مانند قطر بعنوان یک هم پیمان استراتژیک برای ایران نام برد که می‌تواند کمک بسیار مناسبی برای موفقیت منطقه آزاد تجاری بوشهر باشد.

مصلح با تاکید بر ضرورت تقویت بخش‌های علم و فناوری گفت: اگر بخواهیم مناطق بومی از مزایای منطقه آزاد بهره مند و منجر به افزایش درآمد مردم شود باید مردم و شرکتها را آماده کرد تا بتوانند بعنوان بازیگرانی فعال و نه منفعل در این بخش ظاهر شوند از این منظر توانمند سازی منابع انسانی استان و شرکت باید به طور ویژه مورد توجه و حمایت قرار گیرد.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر اضافه کرد: در این راستا نهادهای علمی و فناوری استان باید توانمند شوند و نیروی انسانی با کیفیت و توانمندی را تربیت و بعنوان ضلع کلیدی در این فضا ایفای نقش کنند. 

وی عنوان کرد: جزیره عباسک در بوشهر باید به عنوان یک جزیره نوآور برای شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش بنیان مورد استفاده قرار گیرد.

مصلح تصریح کرد: با توجه به ظرفیت و فرصت مطلوب منطقه آزاد برای تولید، اشتغال و صادرات، باید زنجیره‌ای از کارخانه‌های تولیدی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در منطقه آزاد بوشهر ایجاد کرد.

وی بیان کرد: شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور نقش بسیار مهمی را در تولید و اشتغال می‌توانند ایفا کنند و با توجه به این نقش مهم، باید از این ظرفیت به خوبی توسط سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف استفاده شود.

مصلح  تولیدات شرکت‌های فناور و دانش بنیان در استان را فرصت بسیار خوبی برای کاهش هزینه سازمان‌ها و ادارات دانست و اضافه کرد: این واحدها باید از فرصت جدید ایجاد شده در منطقه آزاد بوشهر استفاده کنند تا این منطقه به کانون تولید تبدیل شود.

رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر کارکردهای گردشگری، علمی و فناوری را از جمله دیگر کارکردهای منطقه آزاد تجاری عنوان کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha