به گزارش گروه اخبار استان های ایرنا ، مسوولان وزارت بهداشت و درمان با ابراز نگرانی نسبت به ورود ویروس کرونای هندی و آفریقای جنوبی در کشور، هشدار داده اند که تنها راه جلوگیری از شیوع این ویروسها، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و دوری از عادی انگاری نسبت به این ویروس است.
کارشناسان بهداشتی در عین حال معتقدند که شیب نزولی کرونا که هم اکنون در بسیاری از استان ها شاهد آن هستیم بسیار شکننده و ناپایدار است و با عادی انگاری شرایط به سرعت به وضعیت قبل برمی گردیم.
به گفته مسوولان بهداشتی ، روند واکسیناسیون مقابله با کرونا در کشور به خوبی در حال انجام است و از اواخر خرداد با واکسنهای داخلی در مقیاس کوچک و در تابستان با مقیاس بزرگ روند واکسیناسیون عمومی در کشور آغاز میشود.
در همین حال متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۰۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷۸ هزار و ۱۹۴ نفر رسید. ضمن اینکه مجموع بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۸۱۵ هزار و ۸۸۲ نفر رسید.
بر اساس گزارش روز جمعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، با فوت ۲۰۰ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به ویروس کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان این بیماری در ایران از ۷۸ هزار نفر گذشت.
بر این اساس از دیروز ۳۰ اردیبهشت تا امروز ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۲۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۵۳۲ نفر از آنها بستری شدند.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۸۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
پنج هزار و ۱۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۱۸ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۸۱۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۶۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۸۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
بنابر گزارش وزارت بهداشت، تا کنون دو میلیون و ۴۲۲ هزار و ۷۶۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۴۴۵ هزار و ۲۰۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به دو میلیون و ۸۶۷ هزار و ۹۶۶ دُز رسید.
به گزارش خبرنگاران ایرنا از سراسر کشور ، شیوع موج چهارم بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از نیمه فروردین ماه آغاز شده، در حال طی روند نزولی است به طوری که شمار مبتلایان بستری کرونا در شبانهروز گذشته به ۲۵۶ نفر کاهش یافت.
روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل که طی روزهای نیمه فروردین ماه شتاب گرفته بود، پس از یکماه اوج گیری تاحدودی متوقف شده و طی دو هفته اخیر روند کاهشی را طی کرده و در روزهای اخیر به شرایط پایدار رسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل ، کاهش مجموع شمار بستریهای همزمان مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان را طی دو هفته اخیر چشمگیر خواند.
دکتر شهرام حبیبزاده با اشاره به افزایش شمار بهبودیافتگان بستری در مراکز درمانی استان اردبیل در تداوم روند کاهشی شیوع کرونا در استان افزود: در شبانه روز گذشته ۵۴ نفر از بیماران بستری مبتلا به کرونا از مراکز درمانی استان ترخیص شدند.
وی همچنین از آغاز روند کاهشی افراد بستری در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: هماکنون ۵۹ بیمار مبتلا به کووید.۱۹ در مراکز درمانی استان تحت مراقبت قرار دارند.
در همین حال رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۴ تفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز درمانی شهرستان های مختلف استان بستری شدند.
دکتر جواد آقازاده افزود: طی این مدت ۵۴۰ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و نزدیک به ۳۰ درصد آنان تحت مراقبت درمانی در بیمارستان ها قرار گرفتند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: هماکنون ۳۴۷ بیمار مشکوک کووید ۱۹ در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۸۸ نفر در بخش مراقبتهای ویژه خدمات دریافت میکنند.
ابراهیم سلمانی افزود : در شبانه روز گذشته از ۵۰۰ نمونه گرفته شده، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۳۷ بیمار جدید مبتلا به این ویروس در استان شناسایی شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز از کاهش تعداد بیماران کرونایی بستری در بیمارستان های خوزستان به یک هزار و ۳۰۰ نفر خبر داد و گفت: روند کاهشی بیماری در استان بسیار آرام و کند است.
فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: در چند هفته گذشته تعداد بیماران بستری در بیمارستانهای استان تا ۲ هزار و ۱۰۰ نفر افزایش یافته بود که با اقدامات صورت گرفته از سوی مردم و مسئولان روند بیماری اکنون سیر نزولی دارد.
وی با بیان اینکه در ایام عید فطر حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد دید و بازدیدها کنترل شد در حالی که از این بابت نگران بودیم افزود: خوشبختانه اقدامات موثری همچون جلسه با بزرگان و شیوخ طوایف در بحث پیشگیری از برگزاری تجمعات در استان اجرا شد تا دید و بازدید عید انجام نشود.
وی در ادامه به موضوع واکسیناسیون اشاره کرد و افزود: با ورود محموله جدید واکسن به استان، افراد بالای ۷۰ سال می توانند برای واکسینه شدن به نزدیک ترین مرکز بهداشتی محل سکونت خود مراجعه کرده و نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.
ابول نژادیان بیان کرد: امیدواریم روند واکسیناسیون افراد بالای ۷۰ سال با سرعت بیشتری انجام شود تا از هفته آینده واکسیناسیون افراد ۶۵ تا ۶۹ سال را آغاز کنیم و اکنون ۷۴ درصد افراد بالای ۸۰ سال، ۷۰ درصد افراد ۷۵ تا ۷۹ سال و ۴۶ درصد افراد ۷۰ تا ۷۴ سال در استان واکسینه شده اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: ۸۱ ابتلای جدید کرونا در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شد و مجموع مبتلایان استان به ۳۸ هزار و ۲۸۳ نفر افزایش یافت.
دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: ۳۱ بستری جدید ناشی از کرونا نیز در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعداد بستری های استان ۱۰۸ نفر است.
وی افزود: از بستری های جدید ۱۰ بیمار حاد تنفسی مربوط به ایلام و هفت نفر نیز مربوط به دهلران است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: شهرستان ایلام همچنان با دارا بودن بالاترین آمار بستری نگران کننده و احتمال قرمز شدن وضعیت در آن وجود دارد.
رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با اشاره به فوت ۶ تن دیگر در ۲۴ ساعت گذشته بر اثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹، گفت: مجموع جانباختگان در این استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به یک هزار و ۸۱۴ نفر رسیده است.
«مهدی محمدی» اظهار داشت: هماکنون ۵۲۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که این تعداد نسبت به روز گذشته ۲۴ نفر کمتر است.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اضافه کرد: در ۲۴ ساعت گذشته، ۵۳ مورد بیمار مثبت بستری و ۲۲۷ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل از آن، ۸۹ نفر کاهش دارد.
وی یادآور شد: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰ نفر در مراکز درمانی استان بستری و ۱۳۶ بیمار هم بعد از بهبودی از مراکز درمانی ترخیص شدند.
رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد کرونا دانشگاه علومپزشکی کرمانشاه افزود: براساس رنگ بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مناطق مختلف این استان از حالت قرمز خارج شد.
محمدی گفت: شهرستان های کرمانشاه، صحنه، اسلامآبادغرب، پاوه، کنگاور، سنقر و کلیایی، سرپل ذهاب و جوانرود در وضعیت نارنجی و شهرستانهای ثلاث باباجانی، قصرشیرین، دالاهو و روانسر نیز در وضعیت زرد قرار دارند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید ۱۹ است و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدی را در جهان به وجود آورده است.
نظر شما