ابراهیم عزیزی شنبه در نشست تخصصی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه استان فارس استان تاثیرگذاری در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی است، افزود: با وجود این تاثیرگذاری، عقب ماندگی در برخی حوزه ها وجود دارد که باید برای جبران آن برنامه داشت.
این نماینده مجلس با اشاره به تجربه موفق موضوع انتقال آب از دریا گفت: امروز با تشکیل شورای راهبردی در این حوزه، موضوع انتقال آب در مسیر مشخصی حرکت می کند و میتوان به نتیجه آن امیدوار بود لذا همین مدل را برای توسعه حوزه نفت و گاز و پتروشیمی اجرا خواهیم کرد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با وزیر نفت برای توسعه زیرساخت ها در استان فارس اظهار داشت: امروز قریب به ۷۰ درصد نیازهای سوختی استان از دیگر استان ها تامین می شود و این موضوع با توجه به ظرفیت های بالای استان قابل قبول نیست و نشان می دهد که آن گونه که سزاوار بوده در این حوزه عمل نکردیم.
عزیزی گفت:اختصاص ۱۱ هکتار اراضی تملک شده برای انتقال فرآورده های نفتی به استان فارس نخستین اقدام در این زمینه است.
رییس مجمع نمایندگان استان فارس همچنین گفت: یک خط پروپیلن نیز برای استان فارس در هیات دولت مصوب شد و قرار است با محوریت شهرستان مرودشت اجرایی شود؛ این خط نیز با توجه به پوشش گسترده ای که در صنایع گوناگون دارد، در شکوفایی و توسعه صنعت استان کمک بزرگی می کند.
عزیزی افزود: امروز این فرصت فراهم شده تا برای توسعه استان از این ظرفیت ها بهره ببریم که با هم افزایی همه مسوولان استان و بخش خصوصی امکان پذیر خواهد بود.
رییس مجمع نمایندگان فارس افزود: ما مدل موضوع انتقال آب را در خصوص نفت و گاز و پتروشیمی نیز اجرا می کنیم که لازم است هم شخصیت ها و مسوولان استان و هم صنعتگران این عرصه گرد هم بیایند تا با هم افزایی امور را پیش ببرند.
فریدون عباسی نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی و رییس کمیسیون انرژی مجلس نیز درباره تخصیص خوراک برای پتروشیمیها در فارس اعلام کرد: متاسفانه رانت در این مسئله وجود دارد و اینگونه نیست که همه چیز روی حساب و کتاب خودش باشد.
وی در جلسه بررسی نقشه راه صنایع فارس در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی بیان داشت : سرمایه گذاریهای گذشته در کشور به ثمر رسیده و بیشتر آنها در مناطقی از جمله بوشهر، هرمزگان و خوزستان مستقر بوده و فارس کمتر از این سرمایه گذاریها بهره برده است.
وی با بیان اینکه این روزها شاهد افتتاح زود هنگام پروژهها هستیم، گفت: باید استانداردهای لازم برای تثبیت این تکنولوژیها رعایت شود.
نماینده مردم کازرون و کوهچنار در مجلس شورای اسلامی افزود: به دلیل حاکمیت تحریمها طی سالهای گذشته تاکنون، مشکلات بالادستی بسیاری داریم و با فروش کمتر نفت، آن ١٤.٥ درصد اختصاص یافته به وزارت نفت که حاصل از فروش نفت بوده تامین نشده و این صنعت دچار فرسودگی شده است که نوسازی و توسعه ای که می بایست در دستور کار قرار میگرفت با سرعت مناسبی پیش نرفته و باید امیدوار باشیم که در ٥ سال آینده با رفع تحریمها در حوزه بالا دست نفت و گاز، سرمایه گذاری لازم انجام شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید فکر جایگزین انرژی با حرکت، حمل و نقل برق باشیم.باید به سمت تولید برق در کشور پیش برویم و صادرات آن را هم مدنظر داشته باشیم و برای نفت و گاز هم ارزش افزوده ایجاد کنیم.
عباسی به موضوع تقویت فشار گاز پارس جنوبی هم به عنوان یک مبحث مهم اشاره کرد و گفت: ۱۰ سال پیش میخواستیم قرارداد ببندیم که انرژی اتمی تقویت فشار چاه های گاز پارس حنوبی را انجام دهد، به قرارداد رسیدیم اما بعد از هشت سال وزیر نفت فعلی اعلام میکند که هیچ خبری از این پروژه ندارد و افرادی انکار میکنند که چنین قرارداد به مرحله امضا رسیده و معلوم نیست اسناد و مدارک با جا به جا شدن دولتها چه میشوند؟
امسال و سال آینده با خاموشی های گسترده ای روبه رو خواهیم بود
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم چالش اصلی کشور برای رییس جمهور و وزیر نفت آینده را موضوع گاز دانست و گفت : با این میزان مصرف و تولید، امسال و سال آینده قطعا با خاموشی های گسترده رو به رو خواهیم بود.
حسین حسینزاده در جلسه بررسی نقشه راه صنایع فارس در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت پالایشگاه سازی برای جلوگیری از صدور نفت خام ، تاکید کرد: از ظرفیت های حوزه صنعت پتروشیمی در راستای تنوع سازی و درآمدهایی که از نفت حاصل میشود بایستی نهایت بهره را برد.
او با اشاره به وجود و فعالیت حدود ۷۲ هزار واحد صنعتی در کشور و تعداد ۴ هزار واحد صنعتی در استان، تاکید کرد که باید از ظرفیت و توانمندی های فارس در حوزه انرژی بهره مند شویم.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت : استان فارس به واسطه پتانسیل ها و ظرفیت ها از نعمت بزرگی برخوردار است، بطور مثال این استان تامین کننده ۱۲ درصد غذای کشور است و ۴۰ درصد درآمد فارس از بخش کشاورزی حاصل میشود که نباید از حوزه انرژی غافل شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با ابراز نگرانی، گفت: چالش اصلی کشور برای رییس جمهور و وزیر نفت آینده موضوع گاز است و با این میزان مصرف و تولید، امسال و سال آینده قطعا با خاموشی های گسترده رو به رو خواهیم بود.
او با اشاره به اجرای طرح ضربت در حوزه زاگرس جنوبی، گفت: بهینه سازی مصرف انرژی در همه حوزه ها از اهمیت بالایی برخوردار است و ضروری است که با برنامهریزی مدون و اجرای پروژه های مستمر، نسبت به کاهش مصرف انرژی اقدامات اجرایی انجام شود.
حسین زاده با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی ۷ پالایشگاه در کشور داشتیم و در حال حاضر ۳ پالایشگاه داریم، مجددا بر ضرورت استفاده از آن ها تاکید کرد و خوراک اولیه پتروشیمی ها را گاز دانست که باید برنامه ریزی بهتری برای استفاده از آن صورت گیرد.
نظر شما