۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۳۷
کد خبر: 84338601
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نگرانی از کمبود واکسن کرونا در جنوب آسیا

۱ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۳۷
کد خبر: 84338601
نگرانی از کمبود واکسن کرونا در جنوب آسیا

تهران- ایرنا -شماری از کشورهای پرجمعیت جنوب آسیا همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس مرگبار کرونا و افزایش تلفات ناشی از آن نگران دسترسی به واکسن برای کنترل این بیماری هستند.

به گزارش ایرنا، سازمان صلیب سرخ جهانی روز شنبه با نگرانی از کمبود واکسن کرونا در برخی از کشورهای آسیا و احتمال ایجاد یک بحران براثر افزایش شمار مبتلایان و مرگ و میر خواستار اقدام فوری شرکت های داروسازی و دولت ها برای تامین واکسن کرونا شد.

بر پایه این گزارش کشورهای نپال و بنگلادش هم اکنون با واکسن کرونا مواجه شده اند.

درحال حاضر  بیشتر کشورهای آسیایی با کمبود واکسن دست و پنجه نرم می‌کنند. گفتنی است ظرفیت تمام بیمارستان‌ها در هند، نپال، مالزی و فیلیپین با انبوهی از بیماران مبتلا به کرونا تکمیل شده است.

بسیاری از کشورهای ثروتمند مقادر زیادی واکسن برای ایمن سازی تمام جمعیت خود برای چندین بار و چندین دوز برای هر فرد خریداری کردند در حالی که در آسیا تنها کسری از این مقدار برای حفاظت از جان انسان ها نیاز است.   

« الکساندر متیو » مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه سازمان صلیب سرخ و هلال احمر جهانی اعلام کرد: «در این شرایط بحرانی و در ماه های آینده،تامین واکسن برای تعدادی از کشورها تنها از طریق «ساز و کار کوواکس »  برای تامین نیاز فوری آنها  ممکن است.

وی در ادامه افزود: « ما از آمادگی کشورهای ثروتمند برای ارسال واکسن به آسیا و دیگر نقاط جهان استقبال می کنیم .

متیو همچنین خاطر نشان کرد: « آسیا در حال حاضر کانون همه گیری بیماری کرونا شده است. ده ها هزار تن هر هفته جان خود را به سبب ابتلا به این بیماری از دست می‌دهند. واکسن‌های مورد نیاز باید هرچه سریعر در دسترس این کشورها قرار بگیرند تا در هفته‌ها و ماه‌های آتی از بروز فاجعه  انسانی جلوگیری به عمل آید.»

مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه سازمان صلیب سرخ و هلال احمر در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به افزایش گسترش گونه‌های جهش یافته این ویروس و نیاز فوری به واکسن گفت: « اگرچه موج جهانیِ حمایت از کشورها به ویژه  کشورهای آسیایی که در معرض خطر گونه‌های  جهش یافته و جدید این ویروس روبرو هستند، شکل گرفته است اما کماکان باید به دنبال راه‌هایی برای کاهش میزان مرگ و میر در این کشورها بود. 

گفتنی است در بسیاری از کشورهای آسیایی که موج های جدید این ویروس گزارش می شود روند واکسیناسیون بسیار کند پیش می رود.

آمارها نشان می دهد تاکنون  تنها حدود ۳ درصد از جمعیت در هند و اندونزی واکسینه شدند. این در حالیست که در فیلیپین تنها ۰.۶ درصد از جمعیت این کشور واکسینه شده اند.

نگرانی از کمبود واکسن کرونا در جنوب آسیا

یافتن منابع مالی از سوی سازمان های جهانی برای مقابله با ویروس کرونا 

سازمان صلیب سرخ جهانی به دنبال تامین کمک های مالی فوری برای خریدا فوری واکسن کروناست که تاکنون تنها حدود ۵۰ درصد از آن محقق شده است.
در همین راستای، صندوق کودکان ملل متحد ( یونیسف ) روز جمعه خواستار کمکی به ارزش   ۱۶۴ میلیون دلار برای خرید لوازم پزشکی در کنار تجهیزات مربوط به تست کرونا برای حفظ جان میلیونها انسان در جنوب آسیا شد.

نگرانی از کمبود واکسن کرونا در جنوب آسیا

ابتلای سه  نفر به ویروس کرونا در هر ثانیه در جنوب آسیا

براساس گزارش یونیسف در منطقه جنوب آسیا با حدود ۲ میلیارد جمعیت، در هر ثانیه بیش از ۳ مورد جدید ابتلا و در هر دقیقه بیش از ۳ مرگ ثبت می‌شود.

« جورج لاریا- ادجی » رئیس منطقه جنوب آسیا در یونیسف هشدار داد:میزان و سرعت موج کرونا از توانایی کشورها برای درمان مبتلایان پیشی گرفته است.  

وی افزود: « بیمارستان ها مملو از بیماران است و کمبود کپسول اکسیژن و دیگر وسایل پزشکی  مورد نیاز در کنار فروپاشی سیستم شکننده درمان و پزشکی بیداد می کند. »

براساس گزارش یونیسف هند هفته گذشته با ثبت رکورد روزانه ۴ هزار و ۵۲۹ به بالاترین رقم مرگ و میر از آغاز همه گیری ویروس کرونا رسید.

 کشور همسایه هند، در نپال نیز شمار مبتلایان با افزایش ۴۷ درصدی روبرو شده است.
همچنین در سریلانکا و مالدیو موارد ابتلا و مرگ و میر به رکوردی جدید دست یافته است. بنگلادش، پاکستان، افغانستان و بوتان نیز با موج شدیدی از افزایش مرگ و میر ناشی از این بیماری روبرو شده اند.
یونیسف همچنین درباره تاثیر بحران کرونا در منطقه جنوب آسیا بر روی کودکان و مادران از پیش هشدار داده بود.

تخمین زده می شود در موج اول همه گیری ویروس کرونا  ۲۲۸ هزار کودک و ۱۱ هزار مادر در سراسر آسیای جنوبی جان خود را از دست دادند.

 به گفته جورج لاریا- ادجی اکنون با موجی با قدرت چهار برابر موج اول مواجه هستیم بنابراین باید از هر عملی برای اجتناب از فاجعه استفاده کنیم.  

صدور فراخوان جدید سازمان ملل در نپال

در ادامه این گزارش به اقدامی از سوی سازمان ملل متحد در قالب برنامه ای موسوم به « طرح پاسخگویی فوری جداگانه » در نپال  با هدف جلوگیری از فشار بیش از حد بر سیستم بهداشت و اقشار آسیب پذیر و کمک فوری به ۷۵۰ هزار نفر اشاره شده است. 

بنابر اعلام گزارش سازمان ملل متحد، در حالیکه نپال در  چند ماه گذشته با کاهش شمار مبتلایان روبرو شده بود، ناگهان در اواسط آوریل به شکلی فزاینده ای شمار بیمارانش افزایش یافت و از  رقم ۱۵۰ مورد ابتلای روزانه به ۸ هزار مورد رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha