« مسعود منصور » روز شنبه در حاشیه نشست خبری خود در جمع خبرنگاران با بیان اینکه محور حفاظت ما مشارکت مردم در قالب طرح های مدیریت منابع است افزود: به دلیل حضور متخلفان و جرایمی که در عرصه های طبیعی اتفاق می افتد سازمان جنگل ها برای توان حفاظت از این عرصه ها را ارتقا داده است.
وی یکی از آسیب های جدی عرصه های منابع طبیعی را حریق توسط عوامل انسانی دانست و اظهارداشت: از این میزان تجهیزات هفت هزارو ۳۰ قلم تجهیزات دفاع شخصی، چهار هزار قلم بیسیم دیجیتال و بیش از پنج هزار قلم تجهیزات اطفای حریق به ۲۴ استان کشور برحسب اولویت فراونی حریق و صعب العبور بودن ارسال می شود.
ارسال ۵۰ درصد تجهیزات اطفای حریق با اولویت استان های زاگرسی
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: امروز ۵۰ درصد این تجهیزات به ۱۱ استان زاگرسی کشور از جمله کهگیلویه و بویر احمد، فارس، خوزستان، چهار محال بختیاری، آذربایجان ، خراسان شمالی و تهران ارسال می شود.
وی گفت: با توجه به شرایط گرم شدن هوا مابقی تجهیزات اطفای حریق و دفاع شخصی طی دو تا سه روز آینده به دیگر استان های کشور ارسال خواهد شد.
منصور خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر همواره اصحاب رسانه تذکر می دادند که ماموران سازمان جنگل ها در مواجه با قاچاقچیان چوب آسیب می بینند بنابراین لازم است تجهیزات دفاع شخصی دراختیار داشته باشند، که در این محموله ها تجهیزات دفاع شخصی ازجمله شوکر، گاز فلفل، لباس و کفش و سایر وسایل ایمنی به استان ها ارسال می شود.
رییس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری کشور، افزود: همچنین بیسیم های دیجیتال از موارد کلیدی در حفاظت از عرصه های منابع طبیعی به شمار می رود بنابراین تجهیزات بیسیم دیجیتال شبکه رادیویی برای ارتباط ماموران ما در عرصه ها با مرکز ارسال می شود که با کمک بیسیم دیجیتال علاوه بر موقعیت یابی می توان از مرکز کنترل ما در تهران تمام نیروهایی که این بیسیم را دارند مورد ردیابی و رصد قرار گیرند.
منصور با بیان اینکه اولویت ارسال تجهیزات برای استان های زاگرسی کشور است گفت: در تجهیزات اطفای حریق نیز ۳۳۰ دستگاه دمنده و بسکت آب ۱۰۰۰ لیتری نیز موجود است.
رییس سازمان جنگل ها با بیان اینکه بخش عمده آتش سوزی جنگل ها و مراتع عمدی است، از مسئولان امر خواست تا طبق قانون با متخلفان و مجرمان آتش زنندگان عرصه های طبیعی برخورد کنند تا این اقدام عامل بازدارنده باشد.
تعیین تکلیف جنگل های آق مشهد در انتظار رای دیوان عالی کشور
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: جنگل های آق مشهد از جنگل های طبیعی و میراث ملی کشور هستند که تحت مدیریت و حفاظت سازمان جنگل ها قرار داشته و دارند.
وی افزود: پرونده قضایی مطرح شده در خصوص جنگل های آق مشهد توسط سازمان اوقاف، اکنون در انتظار رای نهایی دیوان عالی کشور و رییس قوه قضاییه است تا مورد رسیدگی مجدد قرار گیرد.
منصور اظهارداشت: از اوقاف خواسته ایم تا طبق تبصره ۶ قانون، آیین نامه اصلاحی موجود و شیوه نامه مرتبط سازمان، سند این اراضی به اسم سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور باقی بماند و اگر سازمان اوقاف همراهی و همکاری کند می توانیم روی این موضوع توافق داشته باشیم.
به گفته وی، سازمان جنگل ها و سازمان اوقاف طی سالهای اخیر بر سر بیش از ۵ هزار هکتار اراضی جنگلی و مرتعی آق مشهد طرح دعوا مطرح کرده اند.
هیچ جنگلی وقف شدنی نیست
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره آخرین وضعیت پروندههای وقف جنگل های آقمشهد و کوه دماوند گفت: جنگلها چه طبیعی باشند و چه دستکاشت؛ جزو اراضی ملی هستند و تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی ملی که سند وقفی و ملی داشتند تعیین تکلیف شده اند.
وی افزود: جنگلهای آق مشهد با ظرفیت و قوانین فعلی نمیتواند وقف باقی بماند بنابراین آق مشهد، دماوند و هیچ جنگل دیگری وقف شدنی نیستند.
نظر شما