مشارکت حداکثری در انتخابات با تعدد نامزدها عملی می‌شود

ساری - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه های پیام نور مازندران گفت : برای رقم خوردن مشارکت حداکثری مردم در انتخابات باید تعدد نامزدها از جناح های مختلف وجود داشته باشد .

عمران یونسی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : هر چقدر تعداد نامزدها از جناح های مختلف در عرصه انتخابات بیشتر باشد از این طریق رای دهندگان قدرت مانور بیشتری برای انتخاب خواهند داشت و انتخاب آنها نیز تسهیل می یابد .

وی ادامه داد : محدود کردن لیست نامزدها به تعداد محدودی افراد از جناح خاص باعث می شود که مردم قدرت انتخاب کمتری داشته باشند و حتی نبود نامزدی از حزب مورد نظرشان آنها را بی رغبت به حضور پای صندوق های رای کند . 

این استاد دانشگاه گفت : باید دایره انتخاب مردم برای گزینه هایی که در انتخابات وجود دارد، بیشتر شود و نمی توان به نوعی برخورد کرد که نامزدهای انتخاباتی دستچین شوند و در تصورها این گونه القا شود که آنهایی که تایید صلاحیت می شوند، به طور کامل دست چین شده هستند. این اتفاق در رغبت مردم تاثیر گذاشته است.

وی ادامه داد : مردم که به خاطر عدم انجام و عملی شدن وعده های گذشته از سوی نامزدهای دوره های قبل پشیمان و دلسرد از حضورشان هستند دیگر آگاه به رفتارهای پوپولیستی و شعارهای غیر عملیاتی می باشند و این یعنی اینکه نامزدها باید بدانند وعده و وعید برای ایجاد هیجان و سوار شدن بر موج هیجان در این دوره نمی تواند زمینه ساز حضور مردم در انتخابات شود و باید از این کارها بپرهیزند .

یونسی گفت : نبود برنامه یکی از مسائلی است که در نامزدهای فعلی دیده می شود و یا اینکه کمتر توجه کردن به مسائل معیشتی و اقتصاد مردم که امروز اصلی ترین دغدغه جامعه است و این مساله خود می تواند در کاهش مشارکت و رغبت افراد به حضور در انتخابات تاثیر خود را بگذارد . 

وی با اشاره به اینکه مردم دیگر حرف‌های شعاری و وعده‌های غیر واقعی را نمی پذیرند ، افزود :در سال‌های گذشته، افرادی در دولت‌های مختلف در حوزه اقتصاد موضوعاتی را دست آویز خود کرده‌اند که برگرفته از واقعیت‌های موجود نبود.

این استاد دانشگاه ادامه داد : نامزدهای انتخاباتی همه دم از ایجاد رفاه اقتصادی برای مردم می‌زنند اما هیچ کدام از آنها نمی‌گوید که وضعیت اقتصاد کشور چگونه است؟  در حالی که کشور نیازمند اصلاحات اقتصادی است و این اصلاحات باید در ریل گذاری کلان اقتصاد کشور، سیاست روابط خارجی، نظام بانکی، نظام تامین اجتماعی، قانون کار و سیاست‌های ارزی کشور به شکل جدی و با عزم حاکمیتی و عمومی انجام شود.

وی گفت : همان طور که حضورو مشارکت حداکثری مردم اقتدار بخش و قوت دهنده نظام محسوب می شود می بایست برای اجرایی شدن آن نیز تلاش هایی صورت بگیرد اینکه نهادهای متولی با دست چین کردن افراد و انتخاب افراد خاص از احزاب محدود به عنوان نامزد انتخابات را تک بعدی نکنند . 

استاد دانشگاه های آزاد اسلامی مازندران افزود : همچنین برنامه های عملی ارائه شود که به دنبال حل مشکلات مردم باشد یعنی مردم این را حس کنند که نامزدهایی که وارد عرصه شدند آنها  و مشکلات آنها را لمس کرده اند و از بطن برنامه های آنها این مساله بدرستی درک شود . 

وی همچنین به نامزدهای انتخاباتی توصیه کرد که به دنبال تخریب نباشند و افزود : تخریب و نگاه به گذشته نمی تواند چاره راه برای ادامه مسیر برای آینده باشد و اینکه در گفتمان خود همواره به دنبال نقدهای غیرخردمندانه از عملکرد دولت های قبلی باشند چاره کار نیست .

یونسی گفت :  نبود اخلاق و رقابت سالم موجب بدبینی مردم به مسئولان و کاهش انگیزه برای حضور در پای صندوق‌های رای می‌شود و در این برهه زمانی باید از این اقدامات پرهیز شود . 

انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha